Jump to content

laboratoria

Members
  • Мнения

    22
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от laboratoria

  1. Имам приятел който от няколко години е с А6 Ц5 седан 2.4 код: АГА. Кара я с метанов инж. на БРЦ и е изключително доволен от към икономичност и стъбилност на системата. Тоест явно на 2.4 заспива метан инж. Колкото до 1.8Т съм съгласен с твърдението което колегата по-горе е изразил. За 2.6 съм чувал , че газов инж. взаймодейства отлично с двигателя.
  2. Много помогнахте, благодаря ви. Ще кача снимки и разкажа подробности като се върна от Германия, надявам се с въпросното ауди.
  3. Предполагам и двата ще са еднакво стабилни към метана, понеже разликата между тях се състой само в повечето клапани на цилиндър в полза на 193 к.с. А и доколкото чета във форума, газов инжекцйон заспива иделано на 2.6 който също е сходен с 2.8, просто е с по-малък обем и съответно коне. Знам, че след закупуването става почти непродаваема, но и аз нямам намерение да карам друга кола освен Ц4. Това купе ме плени завинаги.
  4. Разхода няма да ме притеснява, защото след като дойде в БГ и слагам метанов инжекцйон. Благодаря за мненията и коментарие, ако все пак някой се намери да ме посъветва (понеже главното ми питане е относно това) - Какво точно да гледам при покупката, как да я тествам, понеже големите агрегати са ми непознати, а след седмица тръгвам за Германия. И пак да спомена, става въпрос за 174 к.с. куатро и 193 к.с. fwd
  5. Като цяло аз съм се спрял на варианта със 174 к.с. 4х4, понеже никога не съм карал куатро. От изчетеното по форума разбирам, че 2.8 със 193 к.с. е оптималният вариант (върви повече, а разхода еднакъв). Тръгвам за Германия след седмица, все пак ако някой може да каже как да я тествам и разбера, че е читава ще съм много благодарен. Това са големи двигатели, а най-големия бензин който съм карал е Ровър 214 Си, демек 1.4. След това Ц4 2.5 Тди ААТ, но дизеловия мотор, няма нищо общо с гореспоменатите шестаци.
  6. Защо не? Това са големи агрегати, при навременно сменяне на консумативите и добра поддръжка, не би трябвало тези километри да са решаващи.
  7. Може ли някой да ми каже на какво да наблегна при огледана колите, едната е 174 к.с, а другата 193. Колите са на по 300 000 км. Съединителя ми е ясен, смяната ще е за мен сигурно, но какви други симптоми мога да проверя за качеството на колата. Тази със 174 к.с. е 4х4, другата не е.
  8. laboratoria

    Ауди а4 1.8 Т 150 к.с.

    благодаря ви господа
  9. Модела е от 1996 април месец, имам питане дали окачването е алуминий или е желязно?
  10. Иво Ракитин, когато казваш , че не приемаш говорене наизуст и от първия ти допир до този форум да не си бил изваждал лошо мнение замисли ли се малко, като постави въпроса който очакваш ние да коментираме. Пишеш за Ауди 2.5 тди 1997г. , но явно не си много запознат, че това е границата между производствата на Ц4 и Ц5 моделите, тоест 5 и 6 цилиндровите дизели. Така, че първо уточни или дай код на двигателя и след това говори за Наизустявания и лоши мнения.
  11. • ABS • Airbag • Аларма -• Бордови компютър • Ел. Огледала • Ел. Стъкла - Основно с това е оборудван автомобила, но ако си имал нещо друго в предвид пиши. • Климатик • Климатроник • Ксенонови фарове
  12. Скоро ще е моя и искам малко мнения за модела, предната ми кола бе 2.5 тди ААТ на А6 и това ще е първата ми бензинова кола.
  13. Имах такава ААТ на реални 430 000 хил.км и се сблъсках със сълзенето на дизеловата помпа като първи по сериозен проблем. Карах я от 350 000 до края и на 430 000 когато бе ударена и погребана някъде из Норвегия. Сега искам да си взема пак такава, но те всички обявени на около 200 000км., което няма нищо общо с действителността и много ме озадачава в избора.
  14. Конкретно ме вълнува възможно ли е на тези модели да се разбере чрез закачане на компютър или по-друг начин?
  15. laboratoria

    2.5 TDI ААТ

    Знае ли някой къде се намира релето на подгряващите свещи? Ако може да качите снимка. Сутрин рано пали много трудно. Не е от свещите - проверени са. Ако не е от релето някой може ли да каже от какво може да е? Като дам на контакт датчикът за релето светва и угасва моментално. Благодаря предварително!
  16. laboratoria

    А6

    Най-значимата разлика е тази в конете 115 срещу 140 или има и друга съществена разлика???
  17. laboratoria

    Относно А6

    само номерата по каталог ме устройват тук, адски трудно се разбираме с баварците. Ще оставя пазара за БГ. А и цените са скъпички, оригинален ремък 130 евро и т.н цени от рода. Потеглям за БГ.
  18. laboratoria

    Относно А6

    Хмм, като става въпрос за масло. Понеже колата е в Мюнхен и досега на сегашния притежател на колата са му взимали 40 евро за смяна на маслото и то забележи, пари за масло и филтър не е давал. Цената е със тях. Сега остана да разбера, имената на частите на немски как се изписват. Наистина е по-добре за ги взема от Германия.
  19. laboratoria

    Относно А6

    Изчетох всички теми за А6 АЕЛ двигателя, сега ще споделя какво мисля да правя и очаквам съветите ви. Ще сменя, всички ролки и ремъци, водна помпа, термостат, дебитометър и зъбната шайба на коляновия вал. Все пак колата е на 380 000 км. Можете ли да кажете каква сума орентировачно трябва да приготвя за тези смени и цени на самите части. Струва ли си да я обслужа в Германия, така и така съм тук... Само , че нямам идея как вървят цените тук.... предполагам, че ще е 2 пъти по-скъпо.
  20. laboratoria

    Относно А6

    Шайбата на коляновиа вал ли е тази демпферна шайба, имам чувството от коментарите, че са две различни неща? А относно колата, тя не е в БГ, а в страната родител. Колата е в Мюнхен и ме съмнява там да не я намеря тази шайба.
  21. laboratoria

    Относно А6

    Много , много благодаря на вси4ки, 4е писахте по темата... Анализирах вси4ко написано от вас и стигам до извода, 4е 6те сменя вси4ко, понеже колата е на 380 000км. Искам да ограни4а неприатностите които ме о4акват завбъде6те до минимум. 4увам 4е този АЕЛ двигател искарвал 600 000 - 700 000км, затова се спрях на тази кола... 6те я обслужа максимално добре. Не съм ви пуснал по пързалката, просто 2 дена нямах нет. Приемам о6те съвети относно модела и за какво трябва да внимавам.
  22. laboratoria

    Относно А6

    След няколко дена ще си купя ауди а6 авант, 2.5 тди, 140 коня, 1997 г. Имам едно питане свързано със смяната на ангренажния ремък. Задължително ли се сменя и водна помпа при смяната му? И за самата смяна, колко да отделя, скъпичко ли е?
×
×
  • Create New...