Jump to content

kretio74

Members
  • Мнения

    53
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от kretio74

  1. kretio74

    Табло с уреди

    Да така е но нали трябва да намеря от друг километраж, По лесно е да сложа другия
  2. kretio74

    Табло с уреди

    Здравейте колеги имам проблем с километража на Стотака. Проблема е механичен, не отчита изминатите км, а иначе си работи и показва скоростта. Та въпросът ми е става ли километраж от B4 или 80 на дългото табло с 3 те допълнителни уреда (часовник манометър за маслото и Т на маслото. PS. така и не разбрах как се настройва часовника. Ако някой знае, да сподели ,че нещо не вдевам.
  3. Мнооого голямо МЕРСИ Вальо.
  4. Не съм ограничил въздуха, но днес ми настоиха газта на газ анализатор и с 10лв минах 85 км дълго :blink: и на мен не ми се вярва ма е факт. нема да пипнем никъде докато нещо не се счупи :zustimm:
  5. Ей колеги, невероятно но факт. С 10 лв газ 85 км дълго. Това ми става любимият автомобил. Даже на жената астрата (1,7Д) не може да постави такъв рекорд. Е....и автомобила. Кефи ме максимално. заклет фен на Ауди 100(А6). :zustimm:
  6. РЕШЕН. Забих маркуча в филтерната кутия на мястото на тоя за картерните газове и колата заспа на газ. Второто нещо е,че махнах стъпковия мотор и на негово място сложих врътка за газ за да регулирам тихите. Сега с врътката ми държи 900-950 с клима и 1000-110 без клима. Смесено дълго(доедно село на 12 км. с скорост 90-100) и градско (Лом) 10 лв(8литра и нещо)газ, 63км. и не е угаснала още. На бензин не знам колко ще харчи с врътката, НО не ме и интересува. При тоя разход на газ, на бензин ще се кара само в сервизни ситуации( свършила газ) :zustimm: , Много ми е щастливо че се получи щото автомобила ме кефи като возия и комфорт, само това ме ядеше, че харчеше повечко откъм пари но с газ се живее.
  7. :bia: :bia: Златен си колега. не нам кое и как е заяло, но като откачих въпросната букса и напръсках с контактен спрей запали с пипането. Мнооого бири като се видим.
  8. Писах погоре, че пускам ток принудително и пак не иска да запали. Проверявах дали има бензин не на дюзите а на главата на инжекциона на меките връзки към дюзите. Помпата прави налягане около 5,5 6 атм. замерено с манометър за помпане на гуми. Интересното е, 1е до последно си работеше и след изгазване от ключа не иска да запали.
  9. Здравейте колеги, днес ми се получи много гаден фал. Отивам до бензиностанцията, гася, сипвам за 20 лв. бензин, И НЕ ЩЕ ДА ЗАПАЛИ. Колата е само на бензин (пробвахда и сложа газ но не стана и си я карам само на бензин). Проблемите които установих са : 1. до помпата не идва ток. 2. На бушона на помпата също не идва ток.(като му подам принудително 12В и помпата включва, но пак не иска да запали) 3. На дюзите не идва гориво.( а до главата на инжекцията има, изкъпа ме 4. На свещите има перфектна искра. Мисля, че проблема е в инжекциона и по точно в токовете му, но не мога да намеря схема на инжекциона. Моля Ви дайте линк за ел. схема на помпата и инжекциона, не съм вързан в ръцете мисля, че ще се справя.
  10. Мнооого съм далече от Септември, от Лом съм. Мотора ти АСЕ ли е ?Прати една снимка къде ти е заустен метана. Утре ще кача снимка на мотора. Възстанових си стъпковия мотор,щото на бензин не работеше както трябва.
  11. Имам трети извод направен от пласмасов троиник. Плочката внашия край е 50 лв. и не ми се рискува да я купувам. Потемите пише ,че с щуцер става пак, НО къде да се забие щуцера. Моля колегите с газифицирано АЦЕ да дадат съвети. А моце и някоя снимчица да пуснат.
  12. Здравейте колеги, от около 2 седмици съм собственик на една стотица 2000 куб. АСЕ мотор. колата си работи много добре на бензин но съм се мераклисъл да и сложа газ. Имам цяла изправна газова уредба и днес реших да направя интервенцията. Прекарах тръбите сложих клапани, испарител, вързах тоците. Реших да е с щуцери а не с плочка (след часове четене по темата). Пробих говрето преди дросела и там заустих щуцерите(2Х 8мм вътрешно). НО не мога да се справя с настройките. След обстойно четене на темите на VBI, направих неговия вариант на байпаса. Накратко казано въобще не може да се регулира дебита и оборотите. Ако завъртя врътките почти до край колата има добри тихи обороти но няма никаква мощност ако отвия врътките врътките оборотите падат и колата работи и върви като трактор. Има нещо което испускам ама .... Давайте акъли.
  13. kretio74

    ABK не пали !!!

    Мерси на всички отзовали се. Оказа се бобина (един блок е с комутатора). Днес свалихме с едно приятелче от работеща му кола и колата запали с пипането на ключа. Не мога само да разбера защо моята бобина дава искра, но не може да запали, нито неговата нито моята кола. Намерих от една морга секънд хенд за 20лв. и засега с колата няма грижи.
  14. kretio74

    ABK не пали !!!

    точно така е Ради. Извинявай, че не ти отговорих. Имах впредвид амалкия белех от задната страна на шайбата на Раз.вал. Според мен той трябва да е на около 10-15 градуса преди ръба на мотора. Възможно ли е шайбата да не е оригинална и затова да не идват белезите.Свалях капака на клапаните за да видя клапаните в кое положение са. за ангренажа съм 90 % сигурен. запалването по ме притеснява.Днес не можах да намеря работеща бобина с комутатор за пробата, утре ще се пробва.
  15. kretio74

    ABK не пали !!!

    белезите ги гледам на коляновия вал на маховика , на разпределителния вал белега на шайбата идва от дясно успоредно на капака равнината на главата.
  16. kretio74

    ABK не пали !!!

    Ако е комутатор според темата за Дигифант, то не би трябвало да има искра. Днес ще сменя бобината и комутатора от работеща кола, за да изолирам възможността проблема да е от тях. и после ще пиша резултата.
  17. kretio74

    ABK не пали !!!

    Според мен искрата е добра. Ангренажа го презацепвах. Центровка от до. и не ще.
  18. kretio74

    ABK не пали !!!

    Има сипах и 10 литра от туба. газ има за 20 лв.около 12-15 литра минимум. Абе ш..... а работа е.
  19. kretio74

    ABK не пали !!!

    Ей не му върви на това Ауди, а май на мен. След оправянето на коленовия вал, като каза не ще да запали и неще. Аиде отново центровки на ангренаж, делко и тн. и пак неще. По едно време се оправи запали, поработи 10 мин. пробвах е около 20 пъти няма проблем. НО, понеже бях happy,реших да я измия (щото след ремонтите беше... Изпрах я само отвън подсуших и хайде да се возя. Да ама не като каза неща, и това е .Отново центровка свещи, кво ли не и неще. 2 акумулатора скапа и неще. Има всичко ток газ бензин, центровка но УМРЯ. до 19:00 съм я мъчил. Дайте акъл от какво може да е .Проблема е и на газ и бензин. Газовата е обикновено Ловато. На свещите има искра, от изпраителя излиза газ, от помпата бензин, но няма бръм (даже не прикювква)
  20. kretio74

    Смяна на мотор

    Ремонтирах вала. Втора ръка за 60лв. Шлайф за 40лв, лагери за 93лв. Гарнитура на картера, силикон семеринги и други около 50лв. Всичко дотук с новото масло около 300 кинта, ма колата мърка. Ако някой се интересува от мотор 1,8 моноинжекция да пише на л.с.
  21. kretio74

    Смяна на мотор

    Прав си, няма спор, но нямах достъп до компютър а исках да уточня на колегата. Не съм фен на латиницата и ако имаше начин бих си я качил навсякъде, щото сме в БГ а не на запад нали.
  22. kretio74

    Смяна на мотор

    Защо мислиш така. Ако двигателя се хване на кутияата, само интервенцията и смяна на талон в КАТ. Това са около не повече от 50 лв. Докато настоящия е на две половини, значи друг за около 100 лв.,шлайфане лагери и тн. Та въпросът ми е стават ли моторите от Б3 на Б4 (1.6 или 1,8) на кутия от АВК.
  23. kretio74

    Смяна на мотор

    Коляновия вал е на две парчета, с втора употреба вал, ремонта идва към 300 лева. Колата се кара само на газ и ми писна от гърмежи. Имам другия мотор и ще я давам на баща ми, така че "вървене" не му трябва! Sori ma na telefona nema cyr. Ta kolenovia val e na 2,remomta s 2 upotreba val idva kum d 300Lv. Kolata se kara samo na gaz i mi pisna ot gurmeji. Imam drugia motor i 6te q davam na ba6tata, taka 4e varvene ne trebe. Sori ma na telefona nema cyr. Ta kolenovia val e na 2,remomta s 2 upotreba val idva kum d 300Lv. Kolata se kara samo na gaz i mi pisna ot gurmeji. Imam drugia motor i 6te q davam na ba6tata, taka 4e varvene ne trebe. От редактора: Явно, получи отговор, който те задоволява ! Можеш да монтираш въпросния мотор, шлиците на скоростите пасват. Не виждам причина да заключвам темата, но определено мисля да те наградя заради латиницата! Хич не ме интересува, че телефонът ти няма кирилица, правилата са, за да се спазват. Какво ще кажеш на органите на ПП - минах с 200, понеже нямам спирачки ли? Хипотетично говоря!
  24. kretio74

    Смяна на мотор

    Въпросът ми е става ли мотор 1.6 карбуратор (от стаата 80-ка ) на скоростна кутия на Б4 АВК мотор (2000см3,115 к.с). Питането ми е щото опрасих колянов вал на Б4ката и не ми се занимава да го правя а имам въпросния двигател от ауди 80 88г. 1.6 карбуратор. Специално за радиБ4. изчетох2/3 от форума и не намерих такава тема ,моля те не я заключвай.
  25. Но ако е запушено радиаторчето, то според мен на място би трябвало да духа по слабо щото е на 800-900 оборота. А при движение дебита които минава през него е по голям и да минава по- голямо количество топла вода ида духа по силно, Е...ти проблема тъп. Няма логика.
×
×
  • Create New...