Jump to content

ivajlo petroff

Members
  • Мнения

    620
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от ivajlo petroff

  1. Здараейте, проблема е такъв, загрял мотор, стълка на педала до 4000 об. Подминава ги и се получава срив, тресе работи неравномерно, пуши отзад като недоизгоряла нафта, сиво. Гася паля не се оправя. След 5 мин престой паля и е ок. До 4000об върви няма проблем с изтегляне. ЕГР затапен. Грешки не дава на Ваг ком. Не е оноеа типичното за 1,9тди с пром геометрия забиване което става от геометрията или н75. Там гасиш, палиш и се оправя. Тук сякаш чака някакво налягане да спадне че да тръгне без да тресе мотора.

  2. докато  чакаме резултата да кажа аз как го реших, просто нов стартер / втора ръка де ;)/ и вс е на шест. Стария просто накрая ме предаде на паркинга на един хотел в софия тия дни и след като си го смених там на място сега е красота паленето,  иначе симптомите с паленето си бяха същите. Не сварва ли стартера да осигури 250 оборота поне, при стартиране, почват тез проблемчета. Има го описано някъде по дизел форумите.

  3. вземи измери с прибор напрежението на електро клапана на ГНП. На контакт и като запали трябва да е 12волта.Ако като изгасне изчезва май ще енещо с алармите, тоз ключ имобилайзера явно е байпаснат. Ако обаче гасне и пак го има напрежението на клемата , може горе ел блока на ГНП да е проблем или управлението му от ЕКУ.

  4. какво разбираш, беше замръзнала, при минус 17 не е ли пак замръзнала, поясни че нещо се обърках каква ти е идеята.

    а така като гледам с това палене ,имобилайзера се лигави. Моята така прави като не е деактивирана алармата. т.е. влизам пускам си алармата и пробвам да паля. Пали и броиш до три и гасне :)

  5. Смени си десния задължително той се скапва и тресе че чак пломбите ще ти изкапят :). Не пипай по мотора и ГНП. Това да дигаш обороти е самозалъгване. Ефекта от оборотите е чак около 1000 а ти до там не можеш да ги качиш. На 4 ян го смених моя десния, е повярвай не си познавам колата. Тампона е станал по нисък, нацепен. Това че след десетина мин зимата поутихва е че тампона се затопля и гумата по него която все още нещо държи е по мека а не дърво :).

    Аз и на други места съм писал, тампони втора ръка търси дали от БГ дали от ибей. моите са от ибей англия по 100 кинта парчето но си заслужават. Имам си и един от БГ за 50 резерв. Предлагат се и от 100 тди петак ,малко видимо се различават железни са опорите а не алуминии, но стават. И накрая за мн години , пък модераторите ако искат да ме трият, те си знаят защо ;).

  6. шайбата на ген.си е стандартната заводската. Те годините ясно но километрите са интересни, общо взето по 30 х. и чао. А за цените ,ми то под 200 аз не съм срещал.

    Ако карах по 5 хил. може би щях да избутам 6 годинки с една шайба и един амортисиор на обтегача ;) Ако има друга причина за скапването им , за тез шест години щеше да си проличи , а и всяка си се скапва по нейн си начин.

  7. не , много рядко, това ми е ясно за товаренето на шайбата от климатика особено в обороти като е.

    Е движил съм се , не се е разпадала шайбата. Винаги на ход до гаража с канала ;). Тя като тръгне да се скапва не е от раз тотално. Предния път се разчатка постепенно, сега беше със шум ,стържене на шайбата по ламарината зад нея.

  8. поредната сменена демпферна шайба, до сега за шест години три ,таз с която взех колата, следваща ФЕБИ, предната СВАГ и сега КОРТЕКО от КОКО100.А дано е на късмет. На Фебито гумата се разпадна, на СВАГ а външната част почна да хълтави напред назад и вибрации колкото щеш че чак 4 те болта ги нямаше само на коравия болт се държеше всичко ;).

    Ментета колкото щеш. 25-30 хил. и аут.

  9. тя ролката за динамото предпазва /удължава живота на амортисиор4ето и демпферната шайба/ но не замества амортисиорчето, заместването става с комбиниран обтегач с ролка от ц4 100 ААТ.

  10. Здравейте колеги.

    Преди няколко месеца си купих А6 С4 2.5 tdi с AEL мотор. От скоро започна да се чува шум от към мотора (в ниски обороти), най вече при заграял мотор и най-осезаемо се чува при гасене на мотора и при каране на полусъединител. Консултирах се с майстор, който ми каза че проблема е от демпер (успокоител-трепт.вибр.) пистов ремък. Въпросът ми е дали е само от него и тр ли да се смени нещо друго. Казаха ми че цената на това чудо е 500 лв. в комплект с някаква ролка или шайба. Таза цена реална ли е ??

    това дето ти го е казал майстора ДЕМПФЕР май няма да е Демпферна шайба на вала или ролката с амортисиора ами е имал на идея демпферния маховик/ двумасов някъде го пишат/. Тук нещата са към 1000 поне, е някой втора рука читав може и по тънкаж да излезе. Абе филм голям става, бая занимавка за майстора ;).

  11. Бях обещал на модераторите да не пиша вече, а само да гледам, но не мога да не поздравя Кокича, както винаги перфектен със стоката. Взех от него едни Билщайн газови и просто колата от днес е друга. Няма тропане хлопане всичко утихна отзад.

    п.с. Могат да затварят темата.

  12. говоря за 100 Ц4 с ААТ мотор,иначе и А6 Ц4 с АЕЛ има под 2000лв ,ето една без много да се ровя http://www.cars.bg/c1050965

     

    ето и стотица под 1500лв http://www.cars.bg/

    ти на тез коли трябва едни 2000 лева да налееш да ги вкараш в пътя, който се отърва от тях си е направил сметката. достатъчен е един маховик да имаш с демпферна шайба и ве4е си на 1200.

    Както и да е всеки си знае масрафа за какво да си харчи парите.

  13. който е търсил мотор знае , а който е сменял е сигурен , иди и намери АЕЛ за 1500 целия автомобил. ще ида да го купя да го разпродам на части.

    Цитиране на предходно мнение!

×
×
  • Create New...