Jump to content

kamata

Members
  • Мнения

    59
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от kamata

  1. Здравейте, имате ли подлакътник за A4 B5 Avant 1997г. и на каква цена? Ако не, някой ако може да ме насочи от къде да намеря изгоден такъв, благодаря предварително!
  2. Забравих да пиша в темата, колеги. В началото на седмицата имах пълна наличност и нови бройки. В момента са ми останали някое друго черно-червен шев и сиво-сив шев! Ако някой има нужда и реши да заповяда! 2 размера - 36 и 38 см диаметър! Цената е същата - 14 лева, поздрави!
  3. Колеги, предстои ми смяна на маслото, което съм избрал - 5w40 Midland. Коментара за него е излишен. Автомобилът е A4 1.9 tdi quattro avant 110к.с (afn) 1997г. Искам да ви попитам относно филтрите, mann, mahle, bosch, да заложа ли на тях? Основният ми проблем е, че не съм наясно с размерите и това точно какъв филтър ми трябва, а смятам да ги поръчам онлайн от (autodoc-не реклама), заради добрите цени и качеството на предлаганите продукти там. Някой добър колега може ли да разясни точно размери/характеристики на филтрите или дори да сподели линкове, понеже конфигуратора там показва някои различни по модели и специфика. Знам, че не е за тук точно въпроса ми, извинявам се и благодаря предварително! Намерих от тук в друга тема, това ли са ? Например между mahhle i mann виждам по няколко сантиметра разлика в дължината и ширината на въздушния филтър, това проблем ли е ? https://catalog.mann-filter.com/EU/bul/vehicle/MANN-FILTER Katalog Europa/Превозни средства/АВТОМОБИЛИ %2B БУСОВЕ/AUDI/A4 (8D, B5)/1.9 TDI AFN~AVG (T71272)
  4. За момента предлаганите цветове са изчерпани, налични са само класическите, изчистени - черни с черен шев и черен конец! Очаквам нови бройки от другите цветове, ако желаете черно-черно изпращам до всяка точка на страната в най - кратки срокове!
  5. От сивите не останаха - налични само черно-черно и черно-червено. Да се счита за Ъп!
  6. Здравейте, колеги! Пускам за продажба следните калъфчета, може да представляват интерес за някои от вас. Става въпрос за калъфчета за волан, които се пришиват, материалът от който са направени е PU (изкуствена) кожа, която е достатъчно мека и износоустойчива, дори приятна на допир - качеството им като цяло е добро, поне за мен са се доказали с времето. Подходящи са за повечето волани на нашите автомобили, най - масовият размер са - М (около ~1070 x 105мм~).Продават се в комплект калъфче + игла и конец в съответния цвят. Имам 3 различни разцветки и постепенно намаляващи количества за желаещите от вас. Налични са: черно с червен шеф, черно с черен шеф, сиво със сив шеф. За самия шеф мога да кажа, че изглежда доста професионално и е може би най - популярния и красив шев, който се използва. Не е толкова трудно да се направи, тъй като на самата кожа има шев, по който се водиш с иглата. Идеята е непрофесионалист да си го направи сам, почти като професионалист. Измислено е що годе добре и качеството не е никак лошо. Нужни са някаква начална доза сръчност и малко търпение - смятам, че всеки ще се справи. Лично за мен малко по специфично е мястото около спиците на волана - давам го като насока. Има доста клипове в интернет, където е показано, ще ги прикача по - долу за желаещите. Освен качеството и това, че радват окото, ще си позволя да добавя мнението ми по някои опорни точки за тях:- първо краищата му са обърнати, и при срещането си, не се разминават и наслагват и се получава права и хубава линия- второ шитата линия наистина много помага да не се изкриви шева и става поне три пъти по-бързо от такъв калъф без шеф- трето - изкуствената кожа е доста по-разтеглива от естествената, много по-лесно се работи и ляга на волана.- четвърто - има подплата и самият волан изглежда по-дебел и удобен след поставянето на калъфа.Aко има други въпроси или пък желаещи да закупят - оставам насреща! Снимки: Резултати: Клипове за начина на пришиване: Цената, на която ги предлагам е 14 лева. Изпращам до всяка точка на страната до офис на Еконт с отстъпка, преглед и тест!За връзка: В темата, ЛС, тел. Нула осем осем 5 пет 7 нула нула 3 три.
  7. Замислям се и за Shell Helix Ultra Professional AG 5W30 от Англия за 1.4 common-rail форд, излиза на много добра цена, дали е менте и продават ли в UK много такива? Аз лично съдя и по продажбите, близо 4400 купувания има и много коментари, които са 99% положителни от към характеристики и качества на маслото. 17 паунда е, ще ми стъпи с доставката 60 лева за 5 литра, което според мен е добре и съм склонен да вярвам, че е оригинално. Добро ли е маслото и ще се разбира ли с моторетката ми, друго известно-добро което бихте препоръчали и формулата я има и още един куп масла. Тоя шел ме учуди цената му и това колко е купуван. Ще се радвам да споделите дали е по - добър от швейцарското масло, цитирано по - горе поне на хартия. Също така да помогнете за дилемата ми 5w30-5w40! Благодаря!
  8. Намерих Shell Helix Ultra - не знам дали е новия, 2014 модел е май на маслото, не съм ползвал марката, ама го намирам за форда 5w30 за 25-6 евро в Германия? То става ли за къмън рейла/форда според вас и дали наистина ще е оригинално при немците? Него ли да взема или форд формулата или швейцарското? А на аудито 5w40 shell Helix Ultra ? Как мислите? Желанието ми е да го купя от чужбина, която и да е от тези две марки, евентуално швейцарското от официалния дистрибутор?
  9. Здравейте, колеги. Искам да ви запитам за масло относно две коли, на които ще го сменям маслото. Не разбирам кой знае колко и съм наясно, че е дискутирано много, но искам да ви попитам за препоръка и насоки. По реда на нещата, единия автомобил е:1. Форд фиеста 2003г. - 1.4 TDCi 5w30/ Разколебан съм много от към марки и място от където да го закупя. До сега съм сипвал Castrol и Ford formula масла. Един приятел ми препоръча оригинално швейцарско масло като добре изработено и с високо качество. Не искам да звучи като реклама, но ще споделя марката "Midland" - някой карал ли е с него и има ли наблюдения и общо мнение?Общо заето според мен изборът ми се свежда между: Ford Formula, Castrol Edge и Midland. Известните марки мисля да си ги поръчам от Германия, уж като оригинални и на по - добри цени, дали е така, не съм сигурен. Тази неизвестна за мен марка Midland имат представителство в БГ и мои приятел ми ги препоръча като невероятно добри и качествени, 100% швейцарско качество, дори били запечатани със силикон капачките, т.е. уж е оригинално. Разколебан съм кой е най - добрият вариант. Ако споделите мнение и препоръки ще се радвам! Също така да ви питам има ли смисъл да сложа 5w40 или да карам с 30-така? От опит какво ще кажете?2.Другият автомобил е Audi A4 quattro с железния 1.9 Tdi 81k.w/110к.с. - там съм карал с различни масла и проблеми не е имало, според мен за този мотор няма особено значение, но 5w40 от горепосочената марка ако някой потвърди добрата й репутация или пък подобно от някоя по "известна марка" - тук също ако ме насочите ще съм благодарен, мога и него да го поръчам от чужбина, само трябва да реша какво.
  10. Продавам Ford Fiesta - Ghia изпълнение - 1.4. Tdci 68кс. Еuro 4 - година на производство 14.10.2002г.Автомобилът се намира във В. Търново, телефон за връзка +359883556609 , skype: kamen_i_t Оборудване: Климатик, Ел.стъкла, Ел.огледала, Шибедах, Стерео уредба, Мултифункционален волан, ABS, Airbag, Халогенни фарове, Имобилайзер, Центр. заключване, Застраховка, Серво управление, Сервизна книжкаДопълнителна информация: Автомобилът е внесен на 09.07.2013г. от Австрия. Аз съм втори собственик, има пълна сервизна история до 180 000км, сега е на 201 000км. (реални). Full екстри за модела - Ghia изпълнение. Напълно обслужен - ремъци, ролки, филтри, маслко, предни накладки и дискове. Има леки козметични забележки. Към него давам чифт 4 летни и чифт 4 зимни гуми Fulda, купувани нови, на един сезон. Цена: 5200 лв. Снимки: Нова цена - 4999 лв. Нова цена - 4800 лв.
  11. Да колега, поогледал съм ги. И тази конкретно много ми допада, но няма климатик, а не ми се занимава с надени работи, които биха ми стрували не малка цифра, отделно, че с този АДР (нищо лошо спрямо двигателя нямам) ще понагорява и няма да има кой знае каква динамика. В смисъл не казвам, че ми е слаба, но... докато сложа клима, газ и т.н. става голям филма...
  12. Здравейте. От доста време търся втори автомобил, който да ми пасне присърце и да се експлоатира всекидневно с шофиране в и между два малки града - т.е. малко извънградско и в незначителен трафик градско. Спрял съм се на седан, понеже едно комби стига. Задължително искам да е quattro и бензин, въпреки, че другото е quattro AFN и съм предоволен, но малко разнообразие е нужно, а и конкретната бройка над която съм се спрял е бензин и то според мен от правилните. Ето я конкретната обява - http://www.cars.bg/u994921 На пръв поглед се набива сериозната цена, но нека я изключим, защото мисля, че, ако е на реални километри и в добро здраве си заслужава, а има и ГИ. Прави ми впечатление, че на снимките и интериора и екстериора изглеждат добре. Като набор от екстри ми допада и не ме притеснява, че не е фейслифтова. Знам, че моторът е сполучлив, quattroto е бетон също. Някак мисля, че писаните километри са реални, съдейки по другата ми А4-ка, която е година по стара и със същия интериор като запазеност, а е на ~280 000км. реални. Разликата обаче, е е дизел и попринцип според мен е по - издръжлив дизеловия агрегат от бензиновия. Не искам да превръщам темата в спор, просто ако са й реални километрите множко ли й идват или? Според мен би трябвало да има не малък ресурс на мотора и другите агрегати при правилна поддръжка и експлоатация. За 1.8Т знам, че е добър мотор, на газ ще ми гори 12-13 предполагам от четенето и като по - сериозни проблеми може да има като цифра в съединител, турбина, бобини и окачване(него не го броя, понеже съм запознат и не мога да кажа лоша дума). Като цяло мнението ви ЗА и ПРОТИВ. Какво мислите за обявата, заслужава ли си, какво да гледам и очаквам. Ако нещо ви направи впечатление(както на мен примерно понеже не съм запознат волана не е ли по - нова година или?). Всичко, което ще ми е от полза ще се радвам да споделите. Благодаря предварително и се надявам скоро да поръчвам форумни стикери и да правя снимки на две нови форумни Б5-ици.
  13. Здравейте. Интересува ме какво мислите за следния автомобил - http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11363363157009340&f1=details&slink=2gdg4r Знам, че на конкретния модел скоростната кутия е "слаба" и предполагам автоматика ще избегне проблемите на ръчката, които съм чел, въпреки, че с него поддръжката и разхода ще скочат, вие как мислите? Като цяло що за кутий са и комбинацията им с този мотор прекалено куца ли е и какво мога да очаквам. Не търся чудеса и знам, че по - си заслужават 1.8 и 1.8Т моторите, но за тези пари.. с това оборудване, тази кола ме грабна. Що за стока е автомата, повреди, обслужване, поведение? Също така какво мислите по снимки и описание за автомобила. Ще се радвам да отговорите, въпреки многото подобни теми, но не намерих много информация.
  14. Добре, толкова ли е страшно? В смисъл за каква сума долу горе иде реч и може ли да се ползва примерно части от някое сходно ауди на части, какво представлява цялата интервенция... ?
  15. Здравейте колеги. Изпадна ми добра оферта за A4 B5 1.8 125 к.с.96г. Но има един проблем, няма климатик/климатроник. Искам да попитам възможно ли е да се монтира едно от двете допълнително, голям филм ли е и за каква цена става дума?
  16. Здравейте колеги! Насочил съм се към конкретен автомобил и обява - искам да чуя мнението ви! Става въпрос за Audi 80 2.6 Avant quattro . Попринцип съм огромен почитател на марката, въпреки дизелджийските ми наклонности и си търся автомобил, с който да се предвижвам постоянно - сигурно, приятно и що годе с малки посещения в бокса и евентуални разходи. Ще се кара основно смесено - градско и извънградско и всекидневно. Като говорим за предвижване между и в пословично малки градове с не голямо движение, та заради страстта ми или не си казвам, че големия двигател и разход не ме плаши (като правя съпоставка и се поставям в някой голям град). Темата е за да изкажете мнението си относно 2.6 двигателя и цялостното такова за автомобила - имам преки наблюдения над B5 1.9 tdi quattro и го смятам за пословично здраво, въпреки някои от скъпите му елементи мога да говоря само суперлативи. Интересуват ме разни неприятни болежки и евентуални повреди, които биха ме сполетели рано или късно при евентуална покупка на тази B4-ка и цифрите около тях. Обслужването също искам да знам за какво иде реч. За разход не ми се пита, защото предполагам какъв ще е... за начало ще се кара на бензин, конкретната обява няма газов инжекцион, но при първа възможност, която мисля ще се открие след няколко стъпвания в бензиностанцията мисля да сложа инжекцион.. за каква сума иде реч, каква марка... предполагам хилядарка? Конкретната обява ме грабна сравнително и ако наистина автомобилът е в идеално техническо състояние както пише мисля си заслужава. Наясно съм, че километрите са x2/3/, но не мисля, че това трябва да ме плаши. Ако видите нещо в обявата/снимките/клипа, което би ми било от полза ще се радвам да го споделите. Въпреки тоновете информация във форума моля всеки от вас да сподели мнението си за конкретния модел и обява. Всякакви съвети и насоки ще са ми от полза, надявам се възможно повече потребители ще изкажат мнението си от всякакво естество - благодаря предварително!
  17. Здравейте колеги! Интересувам се от ауди А3 1.9 Tdi AFN 97 г. , имам преки наблюдения като поддръжка и експлоатация над А4 със същия двигател и произведена същата година, така че предполагам нищо кой знае какво не може да ме изненада в А3 ката освен по - малките габарити и по - добрата динамика. Интересува ме една конкретна обява - http://www.cars.bg/u845593 , какво е мнението ви на пръв поглед.. то е ясно, че ще се гледа, но все пак ! Тази цена нормална ли е според вас, защото аз не мога да определя за себе си, защото точно А3-ките са ми били винаги в много неясен ценови клас с различни цени, които объркват. Според мен автомобил на тези километри, произведен 97г. и поддържан нормално би следвало да струва наистина тези пари от обявата или се бъркам?! Въобще като цяло няма да е излишно мнението над конкретния екземпляр/цена и пазара на А3-ките в България. Ще съм много благодарен... поздрави!
  18. Благодаря за обективните мнения колеги... реших да отделя малко повече средства за апарат, защото не мисля да купувам и сменям в скоро време и се спрях пак на два модела канон и олимпус на еднакви цени и със сходни характеристики (не разбирам толкова, за това кажете кой е по - добър). - CANON POWERSHOT SX210 IS - OLYMPUS SZ-10 кое да избера... каква е разликата... и заслужава ли си спрямо предишните апаратчета... посъветвайте ме, моля
  19. Здравейте колеги... трябва ми да си купя едно ново апаратче за домашно ползване и обща употреба... не съм фотограф - маниак искам просто апарата да снима сравнително добре, да е надежден и да се борави лесно с него. Става дума за ниският ценови диапазон до 250 лв. Смятам да закупя машинката от някоя верига технота. Все пак аз не че разбирам много, но се спрях на 2 модела и бих желал да кажете мненията си за тях.. кой от двата; + // - и т.н. Ако предложите нещо друго пък... няма да е излишно, само ще съм в още по - голям размисъл... то сякаш ще купувам кола ! Просто искам да взема нещо добро отговарящо на тези левчета. Дилемата за която споменах по - горе е между OLYMPUS VR-310 и CANON POWERSHOT A3350 IS (смятам тези,които се интересуват и биха ми отговорили са наясно с моделите, не дадох линкове за да не се окаже реклама). Та, колеги... много ще се радвам, ако ме насочите или поне всеки изкаже личните си мнения... после ще има и quattro снимки, че в момента съм без апарат
  20. Здравейте колеги, след няколко месеца ще ми предстои да избера и закупя "нов" автомобил за сравнително млад шофер.. Долу горе имам някаква идея какво/как да гледам, определено съм се спрял на няколко модела, интересува ме вие какво мислите относно тях и дали са удачен избор. Като изискванията са колата да е стабилна, здрава и удобна... и тук малко като се абстрахираме от "млад драйвър" да е сравнително голяма (не се търсят малки коли). Бюджетът започва от 4000 като таванът е 7000 лева/не е казано, че всичко трябва да се налее по началното закупуване) Като цяло моят и неговият вкус съвпадат.. предпочитаме немското качество и определено сме се спрели на модели от немските грандове(средните класове). Аудитата, за които се оглеждаме са А4 и А6-(C4), ( предпочитаме C4, защото по мое мнение поддръжката и изборът на двигатели, както и читави бройки при C5 са по - трудни... тук моля да кажете какво смятате). И двамата много се радваме на последните C4-ки, но изборът е ограничен според мен откъм двигатели и задвижване, та вероятно от чужбина ще се търси. А6 С4 като двигатели ще гледам за 2.6, 2.5 TDI и 2.8 в периода 94 - 97г. (като смятам, че това са сред най - удачните мотори, които може да се намерят с quattro, и пасват на купето, a вие? Определено дано се намери читава C4-ка. Разбира се, ще се оглеждам и за А4ки с 1.9tdi;1.8т. или 2.6 по възможност 4x4, но всичко дърпа към по - голямата и макари малко по - остаряла морално кола. Мисля добре съм се насочил с аудитата, въпроса е колко трудно ще се намери нещо читаво, което да варира в тези ценови диапазони. Ako нещо се различава или имате да допълните към моето мнение, ще се радвам! С мерцедес съм по принцип малко скаран, но като евентуални модели за оглед слагам "Е" и "C" класата, там ще видя на момента какво ще излезе, но едва ли ще е мерцедес покупката. BMW слагам като еквивалент, ако намеря някоя дизелова 320/330ка или читава 5ица, но задното предаване не е любимо на никой За тези пари какво друго може да предложите като автомобил, който си заслужава и отговаря на изискванията... въобще всичко по темата, което бихте допълнили или казали няма да е излишно... знам, че има още доста време и хиляди изписани тонове информация, но ще се радвам, ако помогнете!
  21. Здравейте имам два въпроса, става дума за a4 b5 1.9 tdi quattro 97г. 1) На мен ли ми се струва или е възможно да е от колата... автомобила върви напълно нормално, когато го настъпя наравно си набира и е пушка, но дойде ли някой по-голям баир за изкачване и се усеща сякаш немощ... на 3та се движа с около 60 на 3000 оборота... с натиснат педал до долу и омаляла кола... нямам си на идея дали това е нормално и би трябвало да върви така или има някакъв проблем с автомобила (не разбирам достатъчно, за това се допитвам до вас). Ако се питате какъв е този голям наклон, това е м/у В. Търново и село Арбанаси, където на места има голяма денивилация.... но не е нищо особено и е на места, където е по-голямо изкачването... попринцип като мина с астричката на жената (2.0 DTL) на точните места и не усещам това, но си го обяснявам с факта, че е по - лека... та бих желал да изкажете вашето мнение... дали quattro -то спъва автомобила или пък има някакъв проблем с нагар в турбината или колеги бяха казали някакви ограничители на обороти, знам ли.. и съответно как се решава. Или пък кажете, ако са толкова възможностите на автомобила... ако е така заслужава ли си чипа?! Ще съм много благодарен, ако ми отговорите на този въпрос, колкото до втория е по - скоро от любопитство. 2) Автомобила няма fis дисплей, а е така Самоче си нямам на идея какво трябва да свети и не при включване на фаровете, дали трябва да сменям крушки нещо?! И ми е много любопитно това, че нямам това отдолу, където се показват градусите или може би го имам, а има някакъв проблем... Това са "дертовете" ми, много ще се радвам да ми отговорите... особено точка 1) е от значение, защото не съм състезател, но не ми харесва да усещам автомобила си в немощ БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО И СЕ ИЗВИНЯВАМ, АКО НЕ СЪМ ПУСНАЛ ТЕМАТА ПРАВИЛНО ИЛИ ВИ ПИТАМ ЕЛЕМЕНТАРНИ НЕЩА
  22. kamata

    Седалка

    И аз имам този дразнещ проблем, някой колега може ли да ми предложи къде може да се направи и моето ауди (във Велико Търновска област)
  23. Здравейте колеги ! Не знам дали тук е най - правилното място за темата, но ако трябва нека да бъде преместена от някой. Сега вече конкретно с автомобила,въпросите ми и очакванията, за които искам да изразите мнение и предложения. От известно време имам Audi А4/б5 AFN quattro ^97/, по сервизни документи от закупуването и ползването, както и от километража се води на 252 000км. /колко е така не мога да кажа, но аз го вярвам/.Много и се радвам, въпреки, че нямам много голям опит с марката и автомобилите, но човек се учи цял живот. Искам да освежа и променя някои неща по автомобила, който ме радва много, за да ме радва още повече. Вече конкретно... има неща, които дразнят, а аз искам да ги оправя или променя (Тук не става дума за някаква тунинг селяния или нещо подобно). Става дума както за елементи по интериора така и екстериора. Вече всичко ще става с времето полека лека, нямам бърза работа, а искам всичко да се получи добре. Сега смятам да изброя нещата, които най - дразнят окото и искам да оправя. / после ще пусна и снимки, ако е нужно за да се види сегашното състояние на тези елементи, които колкото и запазен да е автомобила са се променили/. Ще започна с интериора - Искам да обработя по някакъв начин пластмасите и махагона с подходящ препарат, който да ги посъживи, ако е възможно само с това да мина /тук уточнявам, че не е в някакво трагично състояние, но аз искам да е перфектна). За леко надраните и захабените пластмаси около вратите, където са бутоните за ел. стъклата и дръжката за отваряне на вратата какъв лек мога да намеря... (те са ми най - досадни и дразнещи) и се чудя как бих могъл да ги пооправя?! Волана леко е започнал да се изтърква, но не е нещо фрапантно. Салона като цяло е много добре, само шофьорска седалка е леко закъсала се, мога ли да го оправя или трябва цялостна намеса и смяна на махагона в целия автомобил. Искам да сложа и подлакътник, по възможност оригинален, но той ще е към края, преди това да оправя изброените от мен неща преди това. По екстериора има също разни дребни нещица, които ме побъркват. Има доста съвсем леко одраскани места по боята, едвам забелязващи се и то само на малко места, другото по боята е точно над решетката удар от камъче или нещо подобно, с което вече е леко отстранена минимална част от боята / 0,5 - 1см. някъде вероятно/. Идеи... да полирам или нещо друго?!, това по боята. Другото, което искам да направя вече не мисля, че е забележка или нещо подобно. Желая да сложа или да боядисам моите лайсни (не знам дали хромирани се водят - // Това, което на тавана /не знам как се води/ и около прозорците вече предполагам са лайсни, но това още е във времето и не е сигурно от естетична и финансова гледна точка. На лято едни по - хубави джанти от оригиналните и това по екстериора,толкова. Искам да и направя и така наречения чип тунинг, на кратко заслужава ли си този мотор + quattro-то, и къде е най - добре да го направя /далеко съм от София/. И последният ми въпрос е свързан с това да ми препоръчате всичко, което би ми било от нужда за цялостно освежаване и почистване на автомобила... препарати, приспособления, неща и съвети, от които бих имал полза!!! При желание и интерес ще кача снимки на автомобила и местата, които са за "освежаване", а и след това вече при осъществяването на идеите постепенно ще ги показвам. Нов съм във форума / по - скоро не пиша, а само чета и/ и това смятам, че няма да е повод за нападки или супер професионални мнения... Просто искам да ми помогнете - кой с каквото може! Ще съм много благодарен...
  24. Ами интересува ме като цяло какво е състоянието му,какво е за смяна...,как е като цяло,защото на снимките изглежда доста изпънат.
  25. Здравейте колеги,искам да ви попитам как ви се струва тази а6 ица http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topme...&f1=details Лично аз мисля,че е адски изпънат и поддържан автомобил съдейки по снимките поне... Изкажете мнение за двигателя и автомобила като цяло моля колеги.Знам,че има доста теми за двигателя и автомобила,но реших да направя нова тема,автомобила ме изкуши,как смятате : ) !?
×
×
  • Create New...