Jump to content

pNkLr

Members
  • Мнения

    245
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от pNkLr

  1. Здравейте,

    Оказа се, че тази зима явно няма да карам и реших да си продам зимните гуми - Continental Winter Contact 195/165/15, които са купени преди 2 години от Шкода Варна, dot-a им е лятото на 2010. Гаранцията им изтече преди няколко седмици, но ще я пратя на купувача да си я има. Гумите са карани около 10к километра през последните 2 зими и са много пазени, тъй като мислех да ме изкарат 4-5 години. В момента са в чувалчета в една маза и са доста мръсни и не мога да преценя доколко полезни ще са снимките, така че ако трябва ще направя нови. Вървят в комплект с 4 стоманени джанти 5x112, които не са криви и не са заварявани. Намират се във Варна и не ми е много ясно как могат да се изпратят, но винаги може да се разберем нещо.

    IMG_20121009_084730.jpg

    IMG_20121009_084854.jpg

    Цена: 300 лева(комплект)

    Контакт: 0885997834 - Стефан

  2. Аз сменях наскоро на 2.0TDI същия датчик. Колата си я карах около седмица без него, има аварийна система която си се справя съвсем добре и може и да не разбереш, че е изгорял(ако не гледаш лампата на таблото :)). Просто колата не пали от раз. При мен се падаше около ангренажа и беше бая разглобяване докато се стигне до него, предполагам на всички мотори е там някъде, тъй като мери положението на разпределителния вал.

  3. Самата идея на тези устройства е да бъдат нещо повече от просто телефони. Защо би си купил смартфон, ако го ползваш само, за да викаш "Ало" от него? Или си е друго да си оставиш на масата в кафето iPhone-а до ключа от хАудито? :hilezh: А само като си помислиш, че някои хора ги ползват тия телефони и да вършат няква работа с тях, не само да цъкат във форума и във Фейсбука... :D

    Може би не съм станал достатъчно ясен. Естествено, че няма да си купиш такъв телефон само за да говориш. Мисълта ми беше, нужно ли е да включваш 3G и GPS когато не ти трябват или всичко това + wi-fi когато си в движение с колата и минаваш от клетка в клетка, което ти drain-ва батерията? А за това каква работа може да вършиш от такъв телефон е малко спорно, в България особено не бъка от корпоративни приложения. Ако ще се четат и пишат мейли вече няма как да държи толкова много батерията, тъй като екрана почва да лапа много. Затова си има USB зарядни и зарядни за кола, както и хора, които си купуват Blackberry.

  4. Между другото има доста широко разпространено грешно мнение от хора със смартфони, че батериите им не могат да издържат повече от 1-2 дни. Това не е съвсем вярно, ако телефона се използва повече като телефон и по-малко като играчка, не се разкарва с включено 3G, GPS и Wi-Fi спокойно си издържа по 4-5 дни. В конкретния случай ми изглежда, че тези функции ще са по-скоро бонус към телефона и ще се използват само когато има нужда. Та така, ако и потребителя е "умен" спокойно iPhone, Galaxy S/Nexus ще издържат по 4-5 дни и си остават добър вариант. Но със сигурност не са толкова здрави при изпускане.

  5. Аз поне като търсих бензинки почти нямаше в БГ и повечето бяха трагични. Иначе в момента сигурно е много по-добър вариант една разходка до Германия и да си вземеш бензинова от представителство. Иначе моторът е приятен за каране, гори според това как се кара. Не е от най-евтините за поддръжка, особено ако го сравняваш със старите 1.9TDI.

  6. Напълно съм съгласен, моята е на 190к в момента, но не случих на глава. За сметка на това всичко друго е ток.

    А иначе тия коли на по 120-130к май на всички са ни ясни... въпреки че никога не знаеш, не винаги ги връщат със 100. Един път се говорихме с един апаш и му викам пич, като гледам волан сте правили, тапицериите сте барали, тая кола е на стотина к отгоре. Вика не, само на 40 е. Ама понякога връщат и с 200-300 - никога не знаеш :)

  7. Е намират се и на около 200 ама вече са рядкост. Иначе 300к са си доста, но е факт, че може колата да е в чудесно състояние. BOSE - супер, голям кеф, спортно окачване - отначало ми друсаше ама се свиква, големия плюс е че хубаво лепи на извънградско. А иначе за това дали на мотора му е спукана главата, не знам дали има начин да се разбере без да се покара колата няколко стотин километра :)

  8. След като колата тръгна сама(и все още върви) я закарах при един от легендарните форумни майстори, та ето накратко какво ми обясни:

    - масово таблата, които се монтират на А3 8P(2003-2005) и А4 B6(2003-2004) са с бъгав софтуер (версия преди 150), който не подлежи на манипулация

    - един симптом - когато колата стои на място понякога стрелката на оборотите заиграва без всъщност те да се менят

    - проблема се проявява понякога при големи температурни амплитуди

    - решението е ново табло (по-скоро втора ръка, понеже чисто ново е ~1600 лева)

  9. Мерси за идеите, ще погледна. Иначе още сутринта пробвах и двата ключа. След като не ми бачкат разни неща по таблото, може наистина да има някъде прекъснат кабел и да трябва да се разкоства... Все пак предпочитам да я закача първо на VAG преди да тръгна да я разкоствам (още се надявам някой колега с кабел и добра душа да се намеси).

  10. Има ли нещо лесно, което да се направи в такъв случай - примерно да разкача и закача наново акумулатора? С кабел предполагам има стандартна процедура, сега ще потърся.

    Между другото, ако проблема е в имобилайзера не трябва ли изобщо да не мога да запаля?

  11. Здравейте,

    Тази сутрин имах неприятна изненада - влизам в колата, давам на контакт и FIS-a и лампичките не светят (часовника и километрите са си ок). Пробвах да запаля въпреки това - запали нормално и изгасна веднага (все едно съм върнал ключа). Пробвах и да давам газ - пак се гаси сама, явно се е включила някаква защита. Мислех си да не е нещо свързано с имобилайзера, но пък всички копчета на ключа си бачкат... Иначе има ток, плафоните си светят, музиката бачка, успява да запали от раз. Бих искал преди да тръгна да я тегля на диагностика да я закача на компютър, обаче кабела ми е извън града (имам VCDS 908). Отворен съм за всякакви идеи и съвети. Ако има мераклии с кабел, моля да ми пишат на лични да се разберем нещо за днес/утре, в София съм.

    Благодаря :bia:

  12. Аз бих бил подозрителен към S4-ката, ако се загледаш цените в чужбина за такава кола са доста по-високи.

    П.С. И километрите й със сигурност са връщани, въпроса е със 100 или с 200к :zustimm:

  13. Ходих да гледам ей тая преди няколко дни - http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11311887134688906&f1=details

    На пръв поглед всичко ОК, само предния джам е сменян. Обаче такава мазнотия от ауспуха, 2 дни се чистих.. Оборотите играят, мотора е неспокоен. Иначе грешки почти нямаше, само за лампата на ABS, че не работи и http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/00955 (не знам как да го тълкувам). Километража е върнат само със 100к <_<

    Ей го лога от vcds-a EDC15-16 Mileage: 220187 km 136817 miles

    И тия бяха инструктирани максимум до 14к да свалят :flehan:

×
×
  • Create New...