Jump to content

dobri 1 8 TQ

Members
  • Мнения

    119
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от dobri 1 8 TQ

  1. А само Емблемата Куатро която е на нея даваш ли я и какви пари понеже само тя ми трябва!
  2. колега решетката на капака имаш ли я и каква цена?
  3. Казанчето на чистачките имаш ли ги с моторчето и каква е цената?
  4. А колеги да попитам с обслужването на мотора как стоят нещата? Със верига ли е този мотор или е подобна на 2.5 тди ситуацията?
  5. Явно мотора ще излезе корав, от разбраното до момента с тази разлика, че ще е по-скъп за поддръжка от 1.8т понеже е 6-так. И от към разход на бензин ще е по различно с около 1-2л+ А извън градско ми е интересно под 10л/100км дали ще слезе този автомобил?
  6. Здравейте колеги, какво може да ми каже някой срещал се със такъв автомобил. Интересува ме най-вече моторът добър ли е като цяло и какви разходи на бензин дава този 6-так . Другото като купе и ходова част ми е горе-долу ясно понеже карам А4 Б5 1.8Т и няма кой знае какви иновации като цяло. Така че нека който има някакво мнение за този автомобил да сподели.
  7. А иначе става ли тази смяна със платен маховик от някой друг модел ауди на а4 1.8т просто за информация питам някой ако може да каже!
  8. Ами и на мен изобщо не ми се занимава със разни такива изпълнения понеже съм купил комплект феродо+притескател+лагер ЛУК. Но малко се притесних днес сьс този факт че е опуснал притескателния диск и за това се допитвам какво е възможно да се направи.
  9. Понеже феродовия не е много износен а ние очаквахме да е отървал той поради липса на феродо. Майстора ми каза че е опуснал притескателния и има голяма вероятност като сложа новия комплект съединител да отърве отново затова ме посъветва да пробвам да направя така със платен маховик и притескател от нещо друго и с коване на керамика на моя феродов диск. Та това ми е мисълта дали може да се направи това нещо или ще се вкарам в някой филм.
  10. Колеги закарах си колата да ми сменят съединителя и след като я разглобиха се оказа че ми е отървал притескателния диск, феродовия си е горе долу добре имайки предвит че колата е на 16 години и това е най-вероятно оригиналния съединител. Майстора ме посъветва да си търся плътен маховик и притескателен диск от ауди 80,б4 или нещо от сорта, но да е също от куатро и диаметъра на мах. и притескателя да са 228мм като на моето, понеже вероятността да опусне новия съединител е голяма. Впрочем колата ми е ауди а4 1.8т куатро и е със чип, но нищо друго не е правено по нея. Та може ли да каже някой какво мисли по този проблем и всъщност дали е възможно да се направи такава (трансплантация) така казано Спешно ми е ако може някой да помага!!!
  11. Ами да аз попринцип не сьм от тези дето правят стартове постоянно. Но дойде ли зимния сезон нещата стават малко по различни.
  12. Преди около 6-7 месеца се реших да си препипам малко колата и по точно компютъра. Един местен агент ми направи чип от който за сега съм доста доволен, но проблема е там че съединителят ми се предаде преди около месец. Въпроса ми към вас колеги, който сте се сблъсквали с подобен проблем, а съм сигурен че доста от вас са го правили, е какъв съединител да сложа? Колебая се как да постъпя, да сложа хубав комплект съединител от сорта Лук или Закс или да търся втори вариант, някакъв керамичен. Със сигурност със вторият вариант ще е по добре тай като ми казаха доста хора че дори и да сложа хубав феродов съединител няма да изкара много дълго време. Но проблем е че незнам какво ще ми излезе като пари един такъв керамичен съединител. Благодарен ще съм ако получа компетентни мнения по проблема ми.
  13. Продавам касетофон ауди концерт в отлично състояние. Това е модела на касетофона. Цената е 35лв. тел; 0897278382 скайп dmikovski
  14. Продавам нова ъглошлайфова машина Спарки, в комплект с ръкохватка, предпазител и книжка с инструкции. Машината не е употребявана само е изпробвана. Взимана е от завода на Спарки в Ловеч. Цената и по каталог е 160 лева без ДДС, а това което и търся аз като цена е 120лв. 0897278382;за снимки скайп понеже не мога да качвам тук dmikovski
  15. Минал съм за тези 3 години почти 30000 км като съм си вардел колата горе долу от ямите по нашите пътища. Другата седмица ще се хвърлям в борбите с един цял комплект предница на DELPHI и каквото стане. Дано поне да се доближа до тези километри който съм изминал сега с тези носачи.
  16. Здравейте колеги, искам да ми дадете малко мнения за окачването на А4. След 3 години каране без да съм правил нещо по предницата, дойде времето в което трябва да се подменят носачи. Миналия ден ходих на преглед при едни майстори да проверят какво има разбито и се оказа че, от двете страни горните носачи са за смяна и от дясно долен преден също е за смяна. Та мисълта ми е следната, дали да сменя само тези носачи и да спестя 3 броя долни. Майсторите ме посъветваха ако имам финансова възможност да сменя всичките, понеже може да стане така да сменя само проблемните и след няколко месеца да се обадят и другите и пак по майстори,отново реглаж на предница и така. И още нещо което искам да попитам е дали имате някакви впечетления от марката DELPHI като окачване понеже ми се струва горе-долу приемливо като цена. За тези комплекти тук от форума за по 300 и няколко лева какви впечетления имате като качество и пробег съответно за цената им? Благодаря предварително!
  17. Май ще е със свински опашки. Те тези ауто++++++++++++ не познават парите май!
  18. Колеги дали мога да си намеря от някъде винтчетата който захващат кората на мотора отпред под бронята или само от морга някъде трябва да търся. Ако някой знае дали се продават някъде нека каже. Колата е А4 1.8т 96г.
  19. Търся да купя кора под двигателя за ауди а4 1.8т куатро 96г. тел:0897278382 Добромир
  20. Купувам кората под двигателя на ауди а4 96г 1.8т куатро. По възможност със винтчетата за захващане но не е задължително. оооооопп грешка ако може да баде изтрита темата в грешния раздел я пуснах
  21. Колеги благодаря ви на всички!!! Почти всеки един от вас ме посъветва към правилното решение, а то се оказа водна помпа. Днес отстраних проблема проблема със смяната на старата помпа с нова. Старата се беше откъртила в оста и пластмасовото колелце се беше заместило в гнездото на помпата. Монтирахме новата, наляхме пресен антифриз, убезвъздушихме системата и сега всичко си е по старо му. Отново благодаря
  22. Колата когато загря до тези градуси я угасих точно след 2-3 минути просто докато отбия от патя да спря и я угасих. Термостата е BEHR който сложих и преди да ми направи този проблем пак беше с такъв термостат. Днес започваме проверките, но като се замисля преди 3 години когато обслужвах мотора пропуснахме да сменим водната помпа и съдейки по вашите коментари е доста вероятно да е от нея.
  23. В началото като ми загря колата като вдигнах капака нивото на течността в казанчето беше много високо почти беше пълно но не бълбукаше. Маркуча дебелия който влиза в радиатора беше празен няма6е течност в него. След като запалих колата след 2-3 часа и тръгнах за майстора беше изстинала до 0 при положение че температурата навън падаше към -15 колата ми някъде за около 2км загря до 90 градуса. И ми направи впечетление че загря буквално за 2-3 минути много бързо и след около още 4-5 км започна да преминава след 90 градуса и отива към 110-115 градуса. Вярно е че майстора при който я закарах не ми дава много надежда но му я закарах понеже мислех че е за термостат което е елементарно за смяна. Но се уверявам че може да ме вкара във някакъв филм.
  24. Ами лошото е че и на място загрява. Ами ако е водна помпа нямали да има някакъв по странен шум от нея?
×
×
  • Create New...