Jump to content

vvvvvvv

Members
  • Мнения

    12
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от vvvvvvv

  1. Точно така ми обясниха и на мен, че са фабрично настроени на този flexible интервал, при който компютъра взима данни от няколко места, различни датчици и т.н., стила на шофиране, и ти казва когато дойде време за смяна, което може да стане по-рано от заложените 30к/2 години, както е станало при колегата. 

  2. Благодаря за инфото, а какво ви е мнението за програма 4+ сервиз в порше? Заслужава ли си повечето пари за ОЕМ консумативи и работа в официалния сервиз?

     

    10 hours ago, BECKO said:

    За инспекцията ти трябва VCDS или подобен софтуер, но ти едва ли следваш инспекционните интервали в официален сервиз.

    Ами точно това се чудя дали да не следвам, тъй като досега поддръжката е била, както се казва по книга, само в официален сервиз в Германия. Дали има смисъл да продължавам в официалния сервиз тук или интервалите предписани от производителя не са много приложими в България и да си сменям масло на двигател и филтри с уж хубави марки афтърмаркет на 15к/година. Като недостатък отчитам, че няма да има история, но дали това има толкова голямо значение и има ли смисъл от повече пари само заради история, може би е друга тема.

    Като цяло може би повече съм се насочил към варианта обслужване на 15к/година не в официален.

    Ясно е, че накрая е въпрос на личен избор и няма правилен отговор, просто набирам мнения :)

  3. Здравейте, колеги.

     

    Наближавам 15к км с маслото от Германия и искам да го сменя, но е на flexible интервал и ми показва смяна след около 16к/365d.

    Разгледах по различни чуждестранни форуми, но повечето питат как да минат от fixed към flexible интервал, а аз точно обратното, защото карам по-малко от 15к на година. За inspection интервала показва повече и разбрах, че той се занулява през VCDS със сигурност.

    При смяната само ресет от MMI ще занулява ли интервала за маслото както трябва или трябва да се ползва VCDS?

    Трябва ли и как да променя интервалите през VCDS на 15к/365d, т.е. как да го направя на fixed или дори и да го оставя flexible както е сега на 30к/730d и си сменям на 15к/година и занулявам през MMI няма да е проблем?

  4. Аз лично съм доволен от разхода. Моето е 2.0 TDI 150 к.с. на предно. При 140-150 по магистралата ми дава мисля около 5.5, до Гърция с ограниченията 70-90-110 беше 4.4. До нашето море с повече настъпване до 6.7 съм качвал макс. В задръстванията не коментирам, там вече си минава и 10 😁

  5. Ключа който е зад волана за фарове мигачи и чистачки ли става въпрос? Ако е от по новите заоблените го имам

    Ами става въпрос за Ауди 80 (яйце) от по старите, незнам мисля, че е някъде 89г, това за чистачките, фаровете и т.н. е едно такова капсоловано и трябва цялата машинка?

×
×
  • Create New...