Jump to content

Йордан Станчев

Members
  • Мнения

    15
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    Audi A6 2.5 TDI

Персонална информация

  • Пол
    Male

Йордан Станчев's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Здравейте, проблема с моята кола (audi A6 2.5 TDI 180 к.с.) е, че не запалва. Проверихме свещи, резервар и маркучи, поставихме възвратни клапи практически на всякъде. Останя да се съмняваме само в ГНП и компютър. Нафта стига до помпата но до дюзите не. Питането ми е да ме насочите към човек за диагностика на место защото колата е автоматик и е обездвижена. С етър не желая да я паля. Благодаря предварително!
  2. Izvinqvaite che pisha na latinica. Kolega zakachvahme q nqkolko pyti na PC diagnostka. Otkriva mi samo 1 greshka s zadna dqsna vrata (ne se zakluchva) a v deistvitelnost ne e taka. Drugi greshki nqma. Stignahme do zagubata na masa. Ako nqkoi ima ideq kade sa svyrzani masite okolo shofiorskata sedalka shte sym mu zadyljen
  3. За София става въпрос. Чудя се дали да не отида до сервиза на порше/ауди ама знам че там ще ме ошушкат здраво. Чудя се също дали имате някакви отзиви за тези понеже ми правиха няколко операции на предишната ми каручка и от страна на качество съм доволен но цените са с една идея по-високи от гаражните сервизи. Но все пак съм се хванал за хорото тъй че търся качеството цената не я гледам много много. Днеска ми се скара едно ченге че съм бил слязъл от колата след като не ми го бил наредил! Адски неудобно става с покачването на температурите а и не обичам много климатиците и ... Колкото до предложението на VBI ще съм благодарен на някоя схемичка. Също търся и схема за вграденият буфер в калника ако някой има ще съм много щастлив. Благодаря предварително!
  4. Здравейте. Преди около 3 месеца си купих Audi A6 C5 2.5 TDI (132kW) Quattro, Automat. Като изключиме факта че грешно подцених 1.9 двигателя и 4 дни след покупката ми се пръсна перката на радиатора и помля със себе си още сума пари под капака ..... но нищо нека ми е . Първоначално при огледа на автомобила обърнах внимание че не може да се заключва отвътре и с отворени прозорци при пусната аларма не ги вдига автоматично. След това закачихме колата да я прегледаме за грешки и ми показа 8 грешки на задна лява врата че не се заключва но в деиствителност се заключваше. След като пренебрегнах тези минуси и я закупих регистрирах и т.н. забелязах, че на по-остри завои или по-рязко спиране плафоните в купето светкат и изгасват. След време почнаха да светкат и изгасват по често и в един щастлив момент паркирах колата заключих я и когато се върнах да я отключа не ми работеха: 1. Светлините в купето (в багажника работи само когато е отворен но не и ако се сложи на "1") 2. Прозорците не се отварят. 3. Светлините на вратите не работят. 4. Лампата вградена във 5-тата врата светеше първите 2 дни след това и тя не работи. 5. Когато тръгна с колата ми дава индикация че задните 2-те задни врати са отворени. Междувременно зумера за забравени фарове проработи (той не работеше още на огледа на колата). Отидох на 4-ма "майстори" и получих над 10 диагнози но нито 1 решение. Естествено те си ми взеха пари за диагностика но резултат нулев .... Примирих се с факта че няма да мога да ползвам удобството да си свалям стъклата и отидох на почивка така. Но за мой късмет по пътя ме заболя гърба и реших да си надуя малко седалката да ме изправи и в същият момент ми светна плафона. Спрях насред пътя и почнах тестовете! Установи се че след като натисна копчето за надуване имам прозорец от 5 секунди в който мога да управлявам стъклата имам осветление и задните 2 врати ми ги отчита че са затворени (общо взето всичко си е по старо му) но зумера пак спира да пищи за забравени фарове. Покарах така колата 1 седмица и тази операция спря да работи. Сега пак съм барикадиран от прозорците и незнам какво да правя. Моля ви за помощ ако на някой му се е случвало подобно нещо да ме посъветва какво да правя или към кой сервиз да се обърна. П.С.: Вчера откачих кабелите на седалките след което ефекта беше единствено, че в момента ми показва грешка във въздушната възглавница. Благодаря за отделеното внимание!
  5. Дясно огледало и комфорт модул да ти се намират и ако да цена на модула?
  6. Някой да препоръча широко (ама бая широко) място да пробвам последната си придобивка (А6 2,5TDI 132kW Quattro) че до момента това ми е 1-вото 4х4 и малко ме е шубе да не я изпусна някъде докато не и свикна. Трябва ми някъде непочистено че на асфалт е лесно ама ...
  7. Колата я имам от 4 седмици и до сега не съм ползвал запалките. Разбрах че не работят на 2-рата седмица. А другото което искам да питам алармата трябва ли да вдига сама прозорците или не? Знам че като екстри единствено нямам подгряване на седалки.
  8. преди малко изключих всички плафони (3-те) запалките съм ги свалил но те и преди не работеха. Всички врати са затворени с изключение на предна лява (няма как все пак таблото е там). Притеснява ме този бущон да не е бил за запалките и от както съм я взел да си е изгорял а тези проблеми дето сега ми се появиха да са от нещо друго. малко нелогично ми е 3-те плафона да са на различни предпазители. Пропуснах да кажа че от 2 седмици насам започна да си присветва плафона докато карам и най-вече когато минавам покрай неравности, завивам или спирам и тръгвам малко по рязко. Утре ще я завета на психиатър тая кола. Разбирам да съм правил някакви своеволия с системата ама ... P.S. Все пак това с крушката ще го пробвам мерси.
  9. Здравейте, тази вечер паркирах колата (Audi A6 2,5 TDI Quattro Automat 2001) в подземния гараж на МОЛ Сердика. Преди това нямах проблемите за които следва приказка. 1. Светят дисплеите на часовника под оборотомера и километража под скоростомера веднага след като отключа колата още преди да вляза. 2. Неработещият зумер за забравени фарове проработи. 3. Спряха да работят ел. стъклата, осветлението в купето (с изключение на плафона на багажника), осветлението на вратите и това под седалките. Обаче осветлението на всички копчета си работи. 4. Като потегля с колата ми показва на дисплея, че двете задни врати на пътниците са отворени. 5. Изгорял е предпазител 15А и при подмяната му моментално новият изгаря. Имате ли някаква идея това проблем в компютъра ли е или някой кабел е окъсил.
  10. Здравей, трябва ми радиатор и перката за Audi A6 2.5 TDI (132kW, Quattro, Automat) 2001г. ако не се лъжа двигателя е АКЕ.
  11. Анкетата я пускам с цел да разбера дали имам проблем с Ауди-то. Вярно, че седя по 1-2 часа в задръстването на иначе толкова добре уредената ни столица но ... все пак 15,3л. на 100км. ми се струват леко завишени.
  12. Колегата ivoair ми подари 6 броя "champion" и мога да се похваля, че от 5 сек. студен старт падна на >1 сек. Обаче! Докато ги сменя констатирахме, че въздуховода от дебитомера до турбото е скъсан точно на края (пръстена за скобата) и сега закрепихме положението но не се знае до кога. Та да ви питам възможно ли е от там да ми е качен разхода на гориво (15,3 л./100км. умерено юркане)?
  13. Здравейте, миналата седмица си взех нов (на старо) автомобил Audi A6 2.5 TDI (132kw) 2002г. и чак вчера забелязах че стартера върти малко повече от необходимото рано сутрин. Премерих ги, оказа се че от 6-те свещи 5 са изгорели (нормално за кола от Милано). Та въпросът ми е ако има някой който е малко по в час с нещата да ми каже какви свещи да търся за да си ги купя аз а не някой псевдо-майстор да ми вземе 6 пирона и да ги забучи в мотора а да ми каже че всичко е HiFi. Благодаря Ви предварително.
×
×
  • Create New...