Jump to content

zaki 83

Members
  • Мнения

    49
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от zaki 83

  1. Други предложения :(/> ?

    Здравей колега. При мен бе същия проблем, оказа се не добре работеща свещ. Като е запаля студена започва да тресе прекъсва и като поработи малко свеща се позагрее и проработва. Ако ти е свещ след като се оправи пак може да има едно леко претрисане най вече когато пуснеш газта на скорос. След като си смених свещите все едно ДВГ-то направо не можах даго позная. Свещите ми бяха още оригиналните на ауди. на 156000км. Дано съм помогнал.
  2. Ехее.. дано да е това, като се прибера в родния ми град след 1 седмица ще я погледнем, че в момента няма как.. иначе вчера сутринта пък ми се случи да запаля на 3 цилиндъра O_O няколко секунди работеше на 3 цилиндъра и след като и подадох малко газ се оправи, но се чу някакво пукане точно в момента когато подкачи и 4тия цилиндър... и да попитам - Нормално ли е да харчи 12-13 газ(колата е с инжекцион) градско във Варна? :)

    Здравей може ли да ми обесниш за тази работа на 3 цилиндъра на мен също ми правеше така ,но до днес като минах 10км. проблемат си остана. След като ги минах тези 10км. на 3 цилиндъра като слязох около колата меришеше като на барут и под радятора имаше капки антифриз там кадето го забелязах нямаше как да вдигам капака и да проверя за това одбих след около километър и за моя изненада нямаше никакви следи от теч. Прегледах внимателно с фенерче дори и трудно забележимите места но нищо. Та въпроса ми е може ли да има връска едното с другото. А и за тази работа на 3 ц. първо към свещи ли да се ориентирам или нещо друго.

  3. Не съм сменял свещи и кабели от както съм е купил преди около година. А това за ваденето на кабелите не знам дали ще стане, защото свещите са под колекторните тръби и трябва май да се свали колектора за да могат да се сменят свещите. Като гледам май само първата свещ от ляво може да пробвам така.

  4. Здравеите! Проблема ми е следния: Преди няколко дена колата сутрин на студен двигател след запалваме започваше да работи като на 3 цилиндара , няма мощност и след няколко км. се оправяше. Но днес бе така цял ден не се оправи както до сега а е покарах доста. Дали са свещи или трябва да търся в друго проблема. Няколко човека ми казаха ,че е от нетаботеща свещ, но все пак искам да чуя и друго мнение по въпроса.

  5. Колегаточно от такава гняс дросела не ми се затваряше , та се налага да го свалям и чистя - а ефекта от зацапа клапа е "играене "-вариране на оборотите на празен ход!!!!

    И аз я махнах вентилацията след като видях фабричното филтърче , или там какво се води в какво състояние е !!

    Запуших тръбатакоято отива към турбото а на тръбата от картехните сложих едно кръпче поради липса на филтърче :hilezh:

    Бях забравил за него и един ден се сетих и махнах кората да видя дали е пръскало масло от там - дали е зацапано кръпчето - значи съвсем леко беше почерняло но не с полепнала гняс по него . Другото което е - счупи ми се коркова на щеката за маслото и мисля че в момента картерните газове ги изхрърпя от там щото е малко почерняла , но не нещо фрапантно ..

    И не ми мирише на нищо както вътре , така и отвън от картерната :?

    А иначе първоначално си мислех , че от нея засмуква турбото масло защото намерих няколко капки масло в интеркулера + зацапания дросел и затова я махнах .То чак след после разбрах че няколкото капки масло не биха могли да са от там , но промяна във вървенето на колата нямам

    Мисля,че проблема ти е в това,че духа през щеката това не е добре ! Обърни му внимание!!!!!!!

  6. Привет, колеги. От няколко дни имам проблем с парното. Проблема е в това че сутрин ,а и когато и да е като го включа да духа в предното стъкло то всъщност духа в краката ми.Всички други опциии са наред. Грее си и си топли нормало но..... всъщност това ми е проблема. Сутрин съм като слепец, налага се да чистя стъклото и от вътрешната страна. Този проблем се прояви след като преди няколко дни го включих на степен "HI".Между другото като се опитам да включа климатика се изключва автоматично ако има значение.Колата е 1,8ТQ комби.Бих бил благодарен ако някой ми подскаже как да реша проблема.

    Под 0 градуса няма как да се вкючи климатик на която и да е кола! Колкото до другия проблем нямам си на идея ,да се изкаже някои по компетентен колега.

  7. Значо колеги за втори път ми се случва кара си и светлините по таблото постепено започват да светят по слабо спирам гася колата и вече не може да запали,дрпнаха ме запали пускам фарове и след малко фаровете на намаляват и изгасват и вече никакви тоци само плафоноте светят слабо. Зареждам акомулатора карам няколко дена и пак същата работа? Един майстор каза че са черките на динамото за смяна,вика то един път си зарежда друг път не.. Вив как мислите?

    на 100% четки на генератора. Но първо провери над акомулатора, кутииката с клемореда за хлабава връзка. Маи бе 2-рата от ляво на дясно.

  8. колега не разбирам много ама моторчето за празен ход и дроселовата клапа не са ли едно цяло до колкото знам. При мен е капсуловано и не се отваря става въпрос за адр 97г.Аз имам същия проблем пробвах с друга дроселова клапа ефект нямаше.Лошото е че нито с моята нито с другата дава някакви грешки поне да ме насочи къде да търся проблема :) ще следя темата с интерес

    Да за това моторче говоря, на мен се отваря на болчета е. Като се отвори вътре има един потенциометър на полумесец, та този потенциометър наи често се износва там кадето са тихите обороти и от там става цялата какафония.Ако има начин отвори го и провери ако изкаж позачисти го със спирт,някои път збира прах.

  9. Имате ли идея, маслените пари защо се вкарват в смукателния колестор.

    - Само за да не смърдят, с екологична цел.

    - Освен другото и смазват нещо в цилиндрите.

    Защото не знам дали смазват, но цапат и отлагат страшна гняс, а ми се прецака една сложна мембрана и се чудя, дали да дам 200 кинта за нея или като на жигулка да провеся маркуча надолу. За сега съм го провесил и съм запушил смукателния колектор и всичко е ОК. Обаче ако тези мъзгочи смазват нещо при движението на буталата, ще си купя джаджата.

    Не го махаи маркуча за картерните пари, 1- СМАЗВА ДРОСЕЛОВАТА КЛАПА, 2- ВКАРВА ПО ТОПЪЛ ВЪЗДУХ В ДВИГАТЕЛА И ПО БЪРЗО СТИГА РАБОТНА ТЕМПЕРАТУРА. Според мен редовна профилактика е по добрия варянт, или филтър.

  10. Всичко това съм го направил. Филтъра е на 2000км. Възможно ли е да е от капачката на делкото само нея не съм сменил,сменях и датчика на холм и палеца кабели свещи по каталог,и няма нейното си знае. Илли е помпата скоро отваряха майстори да сменят датчика за бензина и от тогава май почна да ги прави тея проблеми.

    Провери си тогава моторчето за празен ход.

  11. За жалост проблема си остана и след почистването на дросела пак пали трудно а и продължава на моменти да губи мощност:lol: вече се чудя дали бензиновата помпа не ми прави някакви въртели? А на елкона дава че всичко е ок. Не мога да разбера нищо вече:hilezh:

    Сменял ли си скоро въздушния филтър? Свали и почисти и дебитомера с контактен спрей остави го хубаво да исъхне и пробваи. Като го правиж това откачи плюса на акомолатора.

  12. и вземи куатро иначе може да ти се наложи всяка година да сменяш носачи

    Сори бате ама това не е А4 да сменяж носачи всяка година, не подвеждай момчето. Носачите са 1-1 с голф 4 много здраво окачване но малко друса. Колкото до скоросната кутия това си е късмет сменяи и маслото редовно и няма да имаж проблеми. Аз карам такова ауди от 1 година и се родих с него. Предното ми ауди беше 90купе и направо ми разказа играта с разход данаци и реминти.

  13. Здравеите колеги! Колата ми има странен проблем. По някога в движение около 2500 об. както си върви и започва да губи мощност все едно свършва бензина , като изключа от скорост не гасне и не мени обороти трябва да е изфорсирам и тогава като вкюча пак на скорост няма проблем набира си. Този проблем ми го прави малко преди да достигне 90 градуса. Даите идеи от какво може да е ?

  14. Докато си стоях на терасата преди малко забелязах една лампичка да мига на таблото на колата ми (А3 2004).. намерих снимка и я прилагам.. някой може ли даме светне за какво е тази лампичка.. до сега не бях я виждал.. и не мисля, че съм чак толкова сляп, но до сега не бях я виждал.. мерси предвартелно :Р

    мисля ,че на прикачената миниатюра го пише просто го преведи.

  15. Ами попитах ,защото колегата дето пусна темата може да не знае за лостчето и затуй да е употребил сила.Пък и никой не му спомена :respekt:

    Не колеги зная за лосчето но не бях сигорен за истегляне и прибиране на волана в краина сметка се оправи ,явно не е местен откакто е станала на кола. То ми излязаха много екстри за които не знаех ама така е които не разбира се учи в последствие. Влагодаря все пак за одговорите!

×
×
  • Create New...