Jump to content

ivanov_stz

Members
  • Мнения

    12
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от ivanov_stz

  1. Здравейте колеги, Автомобила ми е А4 1.9 TDI 110hp. Когато започна по-рязко да ускорявам, между 1500rpm и 2200rpm ускорението е доста добро, но след като надхвърли 2200rpm двигателя умалява доста осезателно(това е при предавки от трета нагоре). Под умаляване на двигателя имам в предвид, че започва да ускорява доста по-бавно и оборотите се вдигат доста бавно. Когато изключа климата, нещата се подобряват малко, но ми се струва че проблема си остава. Вие имате ли го този ефект (или дефект)? Някои знае ли на какво се дължи. Може и да е нормално, но аз немога да преценя понеже ми е първия дизел който карам. Според мен ускорението трябва да е добро почети до 3500rpm, понеже там някаде дават максималната мощност. Благодаря предварително.
  2. Занимавам се с цялостна автоматизация на производствени процеси. Програмиране на PLC (SIEMENS, Allen-Bradley най-вече, но и с други съм се занимавал) и изграждане на SCADA системи.
  3. Благодаря Ви за бързите отговори колеги. Естествено че ще си купя акомулатор ако разбера, че е за смяна. Мисля че някой от вас не разбраха правилно какъв беше сюжета на филма . Колата си я купих преди 1 месец и реших да видя дали някъде на акомулатора пише кога е копуван, но нанайси(няма написана дата) . Така че след като незнам кога е поставен в колата, немога да разчитам на него. Представете си че сам някаде в балкана (на ски примерно, понеже обичам да ходя на ски) и акомулатора се скапе (или стартера примерно). Какво правим тогава ако няма кой да ти даде ток с кабели. Ако съм в града знам кво да правя - отивам и купувам нов. Тва беше въпроса. Мерси на всички за отговорите въпреки, че все още несъм сигуре дали ще успея да запаля с бутане (апък не ми се пробва )
  4. Предната беше ОПЕЛ Вектра 1.6 МИ. Палеше без проблем като я засиля малко ама беше бензин, а те нямат кахър с паленето по инерция. А с този дизел незнам как е за тва питам.
  5. Здравейте колеги, Предполагам, че за някой въпроса е глупав, но за мен това е първия дозел който карам и несъм много наясно. Та въпросът ми е следния - Мисля че скоро може да ми се скапе акомулатора напълно и няма да мога да запаля. На предната ми бензинка нямах проблем, засилвах я малко, на контакт, втора и пали от раз. Че интересъва ме дали и дизела може да запали така и дали няка някакъв риск за двигателя. Дали пали толкова бързо като бензина или трябва голям наклон и по-висока скорост преди да включа на контакт и на скорост? Какъв е варианта да я запаля ако съм извън града и няма кой да ми подаде ток с кабели. Да лягам да мра или има някакъв начин. Благодаря
  6. Здравей Емил Ако все още не си ги продал, кажи от къде си и колко искаш само за джантите.
  7. Ами пробвах да ти кажа. Захапах един кабел докъто беше включено и тая гад ми храсна един в носа и затвори капака докъто хукаше на майка. Тва значи че действа.
  8. Ами да може и за това да е. Емблемата му е една котка захапала някакъв кабел или нещо такова. Мерси
  9. Здравейте, Вчера бях вдигнал капака на колицата и разглеждах двигателя. И изведнъж гледам нещо дето изобщо не се вписваше в картинката - малка черна кутийка закачена точно под ABS-а. Кутийката беше с два кабела, като единия е закачен на маса, а другия виси свободно без да е закачен никъде (предполагам, че преди това е бил закачен някъде). Демонтирах я зада видя по добре какво пише на нея и надписа е следния - HB AUTOELEKTRIK SHOCKER. Пробвах се да намеря някаква информация за тва нещо в нета ама нанайси. След това до вързах директно към акумулатора и лампата ON светна но издаваше само някакво леко пращене. Сега това нещо сам го хвърлил в един кашон, а колата си върви и без него. Че ми е интересно ако някой знае що за чудо е това, моля да сподели. Мерси
  10. "Вземи си един трансмитер за 10 лв. и не се разправяй!" От къде да го взема този трансмитер за 10 лв. и как да го свържа? Ако може накакъв web site зада го разгледам какво преви този трансмитер. Благодаря
  11. Здравейте колеги, Имам АУДИ А4 1.9 ТДИ 2000г. (след фейслифта). Радио касетофона ми е оригиналния АУДИ Сhorus (с копчето за усилване посредата на касетофона). Понеже ми харесва как стои и неискам да го сменям, но неми се слуша само радои, бих искал да ви попитам има ли начин да свържа към него USB Flash памет или МР3 Player (някаде отзад на някоя букса) и да си слушам МР3. Предполагам, че отговора е "НЕ", понеже никаде във форума не намерих такава тема, но аз да си попитам за всеки случай. Благодаря за отговорите предварително. Поздрави
  12. Здравейте колеги. Мога вече да ви нарека колеги, понеже от днес съм собственик на AUDI A4 1.9 TDI (110hp) 2000г. . Регистрирах се преди няколко дни във форума и прочетох доста полезна информация, но сега за първи път се престрашавам да пиша. Надявам се, че темата ми е в правилния раздел (нов съм и все още незнам къде да пиша). Та въпросите ми са следните (може да изглеждат глупави на някой от Вас, но за мен са загадка понеже за пръв път карам AUDI: - когато купувах колата, на табелата пишеше, че има ASR. Как да разбера дали наистина го има, понеже на конзолата никъде няма бутон за изключването му? Пробвах с VIN номера, но и там нищо не пише. - С оригиналното радио съм. На него има един бутон AS, които като го натиснах и нещо изписука и на борд компютъра изписа ОК. Знаете ли за какво е този бутон? - Би трябвало също да имам борд компютър, но немога да сменям информацията на него (показва само градуси). Има една врътка, която е точно на таблото до дисплейчето, но нищо нестава като я въртя в двете посоки, само усещам едно цъкане. Данеби да трябва да съм в движение за да мога да сменям показанията (все още нямам номера затова несам я карал)? - От Стара Загора съм. Ако има някой градски, който моге да ми каже в коя бензиностанция нафтата е добра според него, че досега съм карал само бензин. - И последно за да не ви досаждам повече с въпросите си - някакви събирания правите ли от AUDI клуба, че да доида и аз ? Благодаря Ви предварително за отговорите и отделеното време. Надявам се, че не съм Ви досадил с въпросите си. Чао и наздраве на всички съфорумци .
×
×
  • Create New...