Jump to content

Radosoft

Members
  • Мнения

    81
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от Radosoft

  1. Автомобила е отличен ! Само до 1 вата смяна на маслото доливах 250 мл. 

    Сега смених 2 ри път и не ми се е налагало да доливам ( сменям на 20-22хил.)

    Всичко е чудно.

    Този двигател 272 к.с. побира около 6 литра масло за разлика от предния 3.0tdi 224 к.с. 8.2л. 

    Определения , като мазен ,спокоен , луксозен , лек , мек и др. подобни напълно подхождат .

    За 45 хил км. 2 пъти съм зареждал adblue.

    Разход пролет , лято , есен 7.4 л смесено при средна скорост около 70 км. Градско 6.8л. Извънградско .... зависи от стила на каране определено към 7.8 -8.0л. ! 

    Зимен разход 8.0л. ( печката редовно си я пускам за 30 мин. през телефона разбира се).

    Фаровете меко казано са ненормални. Жестоки са . Камера за нощно виждане е ок в мъгла докато не се намокри. Хедъп дисплея е чуден.. Всички асистенти инсталирани в автомобила са брутално добри ( стига да са налични ) .

    Подвижния заден мост е задължителна екстра - прави автомобила невероятно маневрен.

    Като цяло - Ако караш такъв автомобил с прилично ниво на оборудване ...  КЕФ ГОЛЯМ , ГРИЖИ НЯМА . 

    Пропуснах ..  мн е удобно наблюдението на автомобила през телефона ! Особено ако си извън страната . Винаги има инфо къде е от кога е там. Дали всички прозорци врати са затворени и мн.други.

  2.    Голям проблем  @!-

    Няма музика; тел; и др.,сервизна позиция на чистачки, дори часовника не мога да си сверя, нито едно от копчетата на конзолата около скоростния лост не свети при натискане. Единствено дисплея светва за секунди и изгасва.

      Закачих я и резултата е - няма комуникация с модула !?

      Двигател ок кутия ок почти всичко останало саунд систем, навигация.... няма комуникация.

     

    Дали някакъв бушон или, откачен важен кабел или прецакан модул ?

    Пичове беше текло вода от чистачките и платката на усилователя се запалила. Малко ремонт споялника и сега всичко работи чудесно.

  3.    Голям проблем  @!-

    Няма музика; тел; и др.,сервизна позиция на чистачки, дори часовника не мога да си сверя, нито едно от копчетата на конзолата около скоростния лост не свети при натискане. Единствено дисплея светва за секунди и изгасва.

      Закачих я и резултата е - няма комуникация с модула !?

      Двигател ок кутия ок почти всичко останало саунд систем, навигация.... няма комуникация.

     

    Дали някакъв бушон или, откачен важен кабел или прецакан модул ?

     

     

     

  4. Работи на место а в движение работи ли ?

    Още един въпрос АБС- лампа свети ли ? Ако свети вероятно свети и ИСП ?

    здравейте,

    някой има ли идея от какво може да свети този индикатор или да е срещал такъв проблем? след запалване изписква и си светва, но ръчната си работи ОК.

    след диагностика, мнението на човека, който ще я мъчи тези дни е, че проблема е в ел. модул/част от спирачния апарат и най-вероятно ще се смени апарата, освен ако не успее да го разглоби (били капсуловани?) и да се пипне само ел. частта от него.

    ....просто да сравним кой какво знае по въпроса bia.gif

    Работи на место а в движение работи ли ?

    Още един въпрос АБС- лампа свети ли ? Ако свети вероятно свети и ИСП ?

    Ако е така вероятно датчик за налягане спирачна течност намира се в АБС-модула мисля към 200 лв струваше..

  5. В МД автоцентър варна някъде по назад бях писал по темата имат една машина за смяна на масло на автом. ск. кут. под налягане източва всичко включително и течноста от охладителя има цяла процедура която трябва да се спази по този повод съветвам всички колеги да не смянят частично масло на кутията

    все пак ново старо и различни марки (някъде може и разлино масло да сложат) накрая вместо да сте направили нещо добро за автомобила то станало една боза а и сте изхарчили едни пари...

  6. Аз вече не мога да взема страна, защото ми е сменяван блок на скорости преди да я купя. След като разбрах това смених и маслото като я взех. Имам едно оплакване което се изразява в промяна на оборотите като пусна педала на газта. Колата започва да се движи все едно даваш газ - пускаш педала - даваш газ - пускаш педала и т.н. smile.gif Всички ме насочват към адаптация. Въпроса ми обаче е - задължително ли да правя адаптация и ъпдейт? Записах си вече вас в Порше Запад и сега седя и се чудя biggrin.gifgruebel.gif

    Мисля да опитам. Дали е възможно да стане по зле? blink.gif

    Брат по- зле от това няма на къде кутията си е за ремонт но -може и така да я караш във времето напред за да върви по- добре ще се наложи да караш на S иначе ще си е много мудна..

    Турбина на кутията за смяна (колегите му казват хидро трансформатор) с филтър масло гарнитури и др. 2000-3000лв зависи къде ще я правят а рециклирана кутия струва 3000 лв и то при положение е оставиш твоята в сервиза.проверено е.:)

  7. Тези коли са по ценни разглобени мисля.... Ако една такава кошница струва 18 - 20 000лв то само дюзи и кутия са половината от стойността джанти седалки и разни други..... чудо а за компютри навигация дисплей... много пара може да излезе на части :)

  8. Нормално толкова си гори ако искаш да ти гори 7.0 натисни копчето на 100км и вземи пакет семки да може да си чоплиш докато стигнеш :)))

    Хем да върви ама хем да не гори ..... нема такова животно със 150 само виж оборотомера къде е ..

  9. Аз пък имах проблем с фаровете не светеха качествено .

    Няма да повярвате какви резултати може да има почистването на рефлекторите и лупите с влажна кърпа сега направо цепи мрака... а в ауди ми обесняваха че лупите са уморени smile.gif)))

    Пропуснах да кажа че фаровете ги разглобих от задната страна без да свалям броня или каквото и да е първо махам крушката после 4-ри болта на кофти място и готово

    Внимавайте само с кабела за захранване на ел.магнита за къси и дълги че крехко... 

  10. Няколко пъти минах 20км. със скорост 100 на темпомат след като борда показваше че имам нафта за 0км !

    Опитвал съм и следното Шабла - (лукойл Кичево)Варна 74 км. Тръгвам свети нафта за 50км и карам с 100км/ч на темпомат до там и няма проблем.

    Верно последните 20км си показва нафта за 0км . на колонката ми наливат 76 литра.

    Ако засмуче боклуци нали си има нафтов филтър ...

  11. Аз и сега я напъвам че да се строши ама .... не се чупи. :unsure:

    А и от как съм купил автомобила си е така просто с времето става малко по зле " Жена вода огън и скоростна кутия тръгнат ли спиране няма " :D

    И да уточня още нещо при мен кутията почти никога не "освобождава" като се случи значи е деня в който си карам с удоволствие .. но все по рядко вече.. :blink:

    Затова направо на спорт и толкова.

×
×
  • Create New...