Jump to content

otka4enia

Members
  • Мнения

    27
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно otka4enia

  • Рожден ден 6.03.1985

Друго

  • Kaра
    МЕРЦЕДЕС

Персонална информация

  • Пол
    Male
  • Локация
    Луковит

otka4enia's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Колега ще се заяждаме ли щом са кенефи ще караме команреил,тои по добър ли е и неме интересува в Дубай колко километри въртят на ден Знаели някой колко е обслужването на 2,0 TDI 140 коня масла филтри ролки ремъци.
  2. Колега и аз така мисля че това са мотори на 6-7 години и са по нова технлогия трябва да са по добринеми казвайте за дюзите че са скъпи това е ясно и нафтовата помпа за 2.5 е скъпа и турбото ,и валовете и дебитомера за 2,5 са скъпи нали така кажете колко е обслужването за 2.0 140 коня.
  3. Няма какво да мисля аз ясно и точно питам за мотора 2,0 140 коня тди видях само че пукали глави интересувам се с кои номера на главата пукат и с кой не и за цените на обслужването.
  4. Колеги кажете си мнението за 2.0 тди 140 коня,тои е дюзо пампа,колко е при него обслужването,дайте точни цифри и частите който се сменят,колкото при 1,9-131 кон ли е или е по различно,
  5. Колегта Александров нее посочил водна помпа а термостат.термостата задалжителен ли е,водната помпа неели ролка на този мотор,посочил е 6 литра масло 180 и 4 филтера 22-250 лв това какво значи че заедно масло и филри ли са толкова или само филтрите са 250 лв,и се питам при тези двигатели нямали филтер за картерните газове защо са 4 неса ли масле,горивен,климатичен,ваздушен,и за картерните газове.А пък другия колега изкам да го питам ако може да каже 1200 с труд какво значи колко е за ролките маслата и филтрите и антифриза и колко е за работата.
  6. Някой знае ли колко е обслужването на 2,5 163 коня като цифра и да изброй какво се сменя,намерил съм едно 2004 година ръчна кутия 6 степенна казват че е на 93000 реални за 9400 има и сервизна книжка ако е на реални километри мисля че ако се направи хубаво обслужване и както е ръчна кутия няма да има проблем нали казват че тези мотори имали ресурс 300-400000 км за валове кубилици и повдигачи как мислите колеги.Ако е на тези километри мисля че нито ще е за валове нито за ГНП,нито за турбина тези километри неса нищо за автомобил,такива аудита ги има и за 6000-7000 лв същата година и за това си мисля че са реални километрите кажете си мненето колеги.
  7. Благодаря на колегите за отговорите,за 4F не стигат ако ще е 4B ще е колеги но от това което разбирам е да търся с ръчна кутия е по добрият варянт.Кажете колко е обслужването на моторите 2.5 180 или 163 коня и какво се сменя,ас знам за 2 ангренажни ремъка 2 пистови 8 ролки водна помпа и филтри горивен,въздушен,маслен, на картерните газове,климатичен допълнете ако нещо съм пропуснал и кажете колко е това като сума защото при мерцедеса който карах имах 4 филтри без този на картерните газове и масло 7 литра 5w40 оригинално мерцедес от балканстар всичко беше 400 лв,там няма ремъци там е верига и кутията беше 6 степенна ръчна,и расхода на дълго при каране СЪС 120-130 беше 4.8 до 5 на 100 км значи като ги съпоставя като години и цени и расходи по обслужване и подръжка май E класата е по икономична и по евтина за подръжка от А6,Аудито е да речем по ново с 2 години и е на същата цена като мерцедеса но и обслужването при него е много по скъпо и повече проблеми създават единственото е че дюзопомпите са къпризни към нафтата ни тук в БГ но пък то е за сментка на ГНП при А6,Аз много изкам да си взема А6 но като ги съпоставям нещата тези 2.5 и тези на мерцедес CDI май се спирам пак на CDI.
  8. Давайте мниния за моторите и трансмисиите какви са разликите в по новите мотори,кой мотор е за предпочитане 180 коня или 163.
  9. Колеги давайте мнения за моторите и трансмисиите какви са подобренията в по новите кодове и мотори,и каде коя трансмисия се среща
  10. Колега и ас така знам че на 180 4x4 се монтира типтроник ана 163 коня е мултитроник но коя трансмисия е по надежна и по евтина за подражка че ас от това което съм чел разбрах че мултитроника по нее надежден и скъп за подражка от типтроника поправете ме ако греша и по лоста различават ли се,защото ас разбрах че на мулттроника няма S скалата на лоста това вярно ли е но като разглеждах такива аудита тази част от скалата липсва на двигателя с 155 конски сили.Това ли са закономерностите при А6 добри мотори с лоши скорости или добрите скорости с лоши двигатели,всички ли 163 коня са с мулти троник,ако е така значи моята кола е 180 коня 4x4 със типтроник но пък кажете мнение за мотора с по лош ли е от 163 коня и това за кодовете на двигателите вярно ли е което съм посочил в началото и със какво моторите примерно 180 коня с код BAU,BDG са по добри от сащите 180 коня с код AKE.
  11. Не благодаря ас карах мерцедес 2,7 CDI 170 коня сега да сляза на 131 или 163 илли 180 но колегите да помагат за моторите итрансмисите и съшо се интересувам как се различават типтроник и мулти троник и по каране и по лоста различават ли се питам зашото несъм карал автомат.
  12. Здравейте искам да си купя ауди А6 дизел от 2002 до 2004,значи по разгледах инфо но нека всек който има така кола или знае нещо да каже.Разбрах за моторите че ако е 163 коня е по добър от старите,150 коня но и те имали по нова и стара версия новата била с обозначения BCZ I BDG и по стара версия на този мотор с обозначение BFC но пък тези мотори са предимно в комплект с мултитроник апък той не бил добър вариант заради проблеми и скъпи ремонти и подражка,трябвало да е 4x4 за да е типтроник но пък там моторат е един само 180 коня и при него има стара и нова версия по новият бил с обозначение BAU,BDH,и по стара версия която е със обозначение AKE която била проблемна като тези 150 коня.Интересувам се колко е обслужването сега на тези мотори 163 и 180 коня всички филтри,масла,ремаци,ролки,водна помпа филтер картерни газове и каквото друго се сменя по мотора ако съм пропуснал да ме поправите.Също така се интересувам какжи са разликите примерно 163 коня по новите и старото обозначение,и за и 180 коня отедлно с какво тези с по новото обозначение са по добри от този с старото AKE примерно,и отделно какжа е разликата между 163 и 180 коня валовете ли са по добри кубилиците ГНП то ли или турбините,ил пък моеби софтуер.Които знае нека ми обясни всичко сварзано с тези мотори 163 и 180 коня може и за 150 и 155 коня да спомене и за трансмисиите типтроник и мулти троник или рачна кутия кажете наи добрият вариант от изроените.
  13. някой може ли да ми каже колко излиза в цифри обслужването на 2,5 мотор и на 1,9тди 131 коня имам в предвид колко са консумативите и какво точно се сменя.при 2,5 колко ангренажни ролки са и колко ремъци,водната помпа ролка ли е към ангенажа или към пистовия ремък ролки на пистовия сменят ли се и колко броя и парички са колко масло ьващта двигателя и колко филтри и какви са въздушен маслен климатичен и колко горивни са опишете и при 2,5 и при 1,9 131 кон да знам при кой мотор колко дфа готвя за обслужване.знам че 2.5 гори повече но пък помпа дюзата вярно ли е капризна много към нашите ;добри горива;
  14. вие маи от автомобили не разбирате искаммнения за мотори трансмисии кои е наи добрият вариант но вие маи не разбирате нишо
×
×
  • Create New...