Jump to content

Audi A4 Avant

Members
  • Мнения

    243
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Audi A4 Avant

  1. Здравейте, преди няколко дни както си карах по Тракия и ми светна въпросната индикация на таблото! Отворих книжката и видях, че става дума за автоматичното регулиране на фаровете. Загасих мотора и като запалих спря да свети. Карах около час и половина и пак светна. Как се лекува това нещо? Благодаря предварително. P.S. Фаровете ми са с фабричен ксенон и пръскалки за тях, ако това има значение.
  2. Колега, потърси в нета фирма Микрон Доцев ако си от София. Записваш си час и до 2 часа си готов срещу 95 лв.
  3. Audi A4 Avant

    Грешка EGR 19586

    Аз казвам при мен как беше. От начало чека светваше и по някое време гаснеше, после пак така. По едно време светна постоянно. Закачиха ми го в един сервиз на VAG и излезе ЕГР-а. Смених го и всичко се оправи. За затапване и софтуерно изключване нищо не мога да кажа. Мисля, че без него зимата бавно ще загрява колата, но не съм сигурен.
  4. Audi A4 Avant

    Грешка EGR 19586

    Колега, със същия двигател съм и преди 2 години имах абсолютно същия проблем с чека и грешката. За съжаление трябва да смениш ЕГР клапана и всичко ще се оправи. Казвам за съжаление защото читав на Wahler е около 300 лева. В противен случай колкото и да го чистиш, винаги ще ти набива грешка и ще ти свети чека. Успех.
  5. Здравейте, имам нужда от съвет. Преди година смених предните спирачни дискове и комплект накладки. Сложих textar. До сега съм минал около 5000 км но още след първите 1000-2000 км започна леко да вибрира волана, когато натисна спирачка. Вибрациите постепенно се увеличиха и вече е меко казано грозна работа когато спирам при по- висока скорост. Предполагам, че дисковете са се изкривили незнайно защо. Та питането ми е какво се прави в тази ситуация? Не ми се ще да купувам други, защото тези са чисто нови, а и другите не се знае колко ще са читави. Чувал съм, че се шлайфат, а и четох в нета, че сервиз Дунев във София имали машина за изправяне на спирачни дискове. Колата е Б6 авант 1,9 с предно, ако има значение. Благодаря предварително.
  6. Кво ще рече това колега, D1S лампа? Чисто бяло ли свети? Защото трябва да дам 400 лв близо за две крушки колега! А сега като свалих моята и се оказа, че и тя е китайска. Няма никакви надписи, да не говорим за марка. Карал съм с нея 7 години, от как купих колата и чак сега здаде багажа. А колата купих от немец, частно лице. И се учудих, че и те гледат евтиното....
  7. D1S ми е крушката. С колко келвина карате колеги. Тъй като ще трябва да взема 2 броя, за да не се различават мисля да купя и аз raytech. Човека от магазина ми каза, че препоръчва 4300к, светели по- добре при дъжд и мъгла. Само, че май светят бяло а не синьо. А сегашните ми светеха приятно синкаво.
  8. Здравейте, свалих крушката но на нея нищо не пише каква е. Каква е разликата между D1S и D2S. Кой модел да търся?
  9. Здравейте колеги, Имам B6 със фабричен ксенон, но днес ми светна индикация за несветещ ляв. Ксенона е на късите само и когато светна фаровете примигва и гасне. След това ми светва индикацията. Незнам дали е заминала крушката, защото ако е така, няма да примигва. Питането ми е каква е крушката на късите с фабричен ксенон, за да търся същата и лесно ли се сменя. Благодаря.
  10. А дали трябва да се настройва нещо с VAG след смяната на вала и повдигачите?
  11. Колега, а смени ли помпата? Питам, защото и аз го отворих моето ауди и в момента сменям разпределителен вал, повдигачи, лагер и двете гарнитури на главата. Искам да си карам колата, до сега никви ядове нямах с нея, вече 5 години. С AVF мотора съм.
  12. Колега, колата я купих от частно лице в Германия. Дефакто му я изкарах от гаража с един куп документи кога какво е сменяно и къде. От тогава до момента я карам с 5w40 Special plus. Мисля, че коментара ти за кофти масло е неуместен. Или ще ми препоръчаш гаражен кастрол.......
  13. Ти с какво масло караш?
  14. Днес отворихме главата. Оказа се износен разпределителен вал и повдигачи. Сега започва изваждането.......
  15. Колега, и моето ауди ме предаде миналата седмица с тракане в мотора. Днес го отворихме и се оказа износен разпределителен вал и повдигачи. Двигатела е 1.9 AVF.
  16. Не колега, не е прекъсвал въобще мотора и си имаше мощност до последно. Сранен пушек също няма, само чукането в двигателя.
  17. Здравейте, снощи ми се случи неочакваното. Пътувайки по автомагистрала Тракия изведнъж започна нещо да чука в мотора. Карах с около 140, спрях отворих капака и го затворих. На празен ход се чува хлопане, а като подам газ звука е като от картечница- едно към едно и се чува някъде от мотора вътре. Беше 23:00 часа и настръхнал успях да се прибера, там накъдето бях тръгнал. Днес сутринта запалих, отново същата работа, масла течности и т.н всичко си е в нормите. Съмненията са в биален лагер на коляновия вал- много лошо. Някой имал ли е подобни проблеми и ако да, нека сподели как се е справил. Карах около 100 км. с това тракане, за да се прибера. Сигурно е станало мазало но....... Забравих да спомена, че аудито е Б6, 1.9 tdi AVF.
  18. Абе то, че не ми се дават е верно след подновяване на застраховките и пълно обслужване на колата в последния месец. Само че един колега беше писал по горе, че хубав датчик струва от порядъка на 120 лв. А тези за 20 незнам що за стока ще са!?
  19. Колеги, този датчик сменя ли се лесно и дали му трябва адаптиране след това с VAG? Благодаря.
  20. Здравейте колеги, преди два дни ми се появи тази индикация на дисплея. Видях в книжката, че е някакъв маслен сензор. Някой от вас имал ли е подобен проблем и сменял ли е този сензор, както и къде се намира, ако може да ми споделите. Благодаря предварително.
  21. Моята също беше малко под минимума, но след като долях, виенето продължи. Днес минах през един майстор да си каже мнението, тръгнахме по едно много стръмно нагорнище и след като замириса на съединител, виенето утихна за момента. Странна работа. След като долях хидравлично масло, нивото се вдигна малко над максимума. Това проблем ли е, дали трябва да изкарам малко със спринцовка?
  22. Здравейте, възможно ли е виенето при моята кола да е от хидравличната помпа? По-горе неправилно съм се изразил може би за звука от винтовера, но наподобява звук който се чува бри бормашина примерно, работеща на празен ход.
  23. Здравейте, от известно време се чува силно виене когато маневрирам за паркиране или тръгвам по нагорнище на полусъединител. Звука е като на електрически винтовер. Къде да търся проблема, в съединителя или в хидравликата? Благодаря.
  24. Врътката имаш в предвид шестограма дето се вижда от горнатата страна на фара като отвориш капака ли?
  25. Отворих днес капачето на фара и няма нищо счупено. Осичката с ябълката също си е на место. Откачих машинката, поразмърдах я малко но пак същата работа, рефлектора седи в долно положение и мърда само леко надясно и наляво но не и надолу и нагоре. Започвам да си мисля дали не трябва да се настрои с ваг-ком първия път, защото когато взех колата от тенекиджиите ми светеше грешка на борда. После майстора, който ми прави обслужване каза, че откачил захранването за фаровете и като го включи отново грешката изчезна и фаровете започнаха да се движат по този намин. Но има проблем, като застана срещу стена ясно се вижда ка левият ми фар свети криво ниско долу. Чудя се вече какво да правя, трябва май към оторизиран сервиз дажсе обърна.
×
×
  • Create New...