Jump to content

RS-MAD

Members
  • Мнения

    34
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от RS-MAD

  1. е бати царя......... как разбра, че е с чип ми е много интересно. Относно Венци нищо лошо никога не бих казал за него, спрямо мен нищо лошо не съм виждал и е точен. Който не е доволен си е негов проблем. Пак казвам, че не съм го мерил още но като го примеря ще ви кажа. Знам,че ако не се надуе няма от къде да излезят тези коне, но може и грешката да е в мен за 0.6 бара.Това ще се потвърди много скоро.

    Не слагам и нямам софтуер който да оставя колата на 0.6 бара нялагане. Не предпочитам атмосферния тунинг за турбо мотори за да си остявя налягането на 0.6.

    Пък и не се сещам за колата ти ?

    Поздрави ....

    Искам само да ти кажа , че тия от меднес ли са к'ви са, не ги знам, ама три пъти ходих едва ли не да им се кланям да ми погледнат колата и да я замерят - ми днеска не може ,пича е на море,после пък ги мързяло имали си друга работа,да не говорим , че на телефона на шефа ли какъв им е там никой не вдига или е изключен.За мен такова отношение към клиент е мекомказано ПОД 'СЕК'ва.

    Пълни селчовци.

    Ако си идвал докато съм почивал е възможно да не си можел да се замериш , все пак беше лято и имаше почивки. Без мен няма кой друг да ти замери колата.

    След почивките всеки който е звънял си е минал без никакви проблеми.

  2. RSMAD 180 и нещо киловата е! 4х4 е колата с 440 кубикови дюзи и турбина GT28RS,обаче дава същата насрана графика! :respekt: което е много смотани колата незнае какво прави и за това сега я електронизират :flipoff:

    БТВ то тва дино не е верно ми се струва....

    Е 180кв са си 250 к.с. на колелата, с загубите са си почти 300 к.с. на вала , което според мене за 1 бар си е точно колкото трябва да е :hilezh:

    До колко оборота е въртите ?

  3. последният резултат на диното,преди да се дигне главата и тн беше 190к.с при 1 бар на колелата,но графиката е много разкъсана! Ами това е :flehan: до нов пост :flehan:

    да не си объркал и да е 190 кВ а не 190к.с. , защото 190к.с. на колелата ми се виждат доста малко за този мотор с тази турбина и 1 бар надув.

    Аз съм с почти същия сетъп и на 1.1 овърбууст с 1 бар холд вадя 215кВ на колелата.

    За справка аз съм с 440 инжектори и ГТ2871Р турбина.

    Слагам снимка , гледай червената линия тя е на най-малкия ми надув когато е замервана колата.

    post-630-1160486788_thumb.jpg

  4. Ти с каква кола си ?

    ДокаЗано е, че 150к.с. мотора беЗ проблем иЗдържа 180к.с. , а с 193 вече ти трябва Задължително минимум 100 октана. С 95 има шанс при по продължително натоварване да си Замине това онова

    Сега , от своя страна, раЗличните тунинг фирми по раЗличен начин ги вадят тея 193к.с., как става точно трябва да иЗпиша роман тука, но както по горе писах, АЗ смятам, че МТМ и СКН са най добрите, това го докаЗват и много тестове. Е, сега те са и най скъпите, ама аЗ лично не бих си рискувал мотора, като спеста 500 еуро от чипа

    Този мотор издържа и без проблеми и 400 к.с. , не мога да разбера кой те въведе в заблудата на издръжливоста му , и това че трябва да се кара с 100 октана.

    Вярно ако караш с ниско октаново може и да върви малко по малко , ама нищо особенно ..

    И какви са разликите м/у фирмите в чипването , аз си мисля че ако има такива няма да са повече от 5% разлики в картите :dance:

  5. Един приятел си купи А4 2000 г. 90 коня TDi и й смени дебитомера с такъв от 2002 г. А4 и сега е 130 коня като моята. Въпросът ми е някой дали е запознат с дебитомер от новия 2.0 Tdi или 2.5 Tdi мога ли да сменя моя, за да повиша мощността и доколко е безопасно?

    А иначе съм с филтър K&N и съм много доволен от увеличаването на въртящия момент...

    :shocked:

  6. Как ще се развият нещатата гонка 400м 1000м еластичност

    Бате кво да ти кажа , Шкодата е доста по тежка от Голфа , и спокойно отвява 2.6 на квато искаш дистанция , макс скороста е еднаква кажи речи.

    Ауди 1.8Т трябва да е 192-195 к.с. щото като гледам най-вероятно е АЕБ мотор или пак някой от тези години който ползва ККК К03 турбина която си вади толкова с чип.

    Ако голфа е 150 к.с. и колите са в добро техническо сустояние аз съм сигурен че аудито с чипа ще е първо след това голфа и накрая Ауди 2.6, като разликата м/у теб и голфа няма да е голяма ...

  7. Павчо батка има 2страни на въпроса и те се основават на това което искаш да направиш. Ако си решил да качиш 50тина коня преработки по двигателя не се налага да правиш ' date=' но ако мислиш да се издуе порядъчно мотора въпроса е съвсем друг. Сложноста не е толкова голяма , колкото другите колеги говорят.

    Вариант 1 (нагнетяване на турбото макс 0.5атм)

    Нужни части :

    - турбо (300-500лв 2ра ръка)

    - интеркулер (70-150лв)

    - колектори - най добрия вариант според мене е да се закупи тръба по възможност нераждавейка безшевна и с нея да се направят изходящите колектори.

    - други приспособления към турбото

    - регулатор на бензина (50-100лв) Тука вече идва по-сериозния проблем (горивния тракт) и за да се получи добър ефект трябва чрез тестове (след като вече другото е направено) да си определи отношението на гориво-въздух. Всеки знае че като подаваме повече въздух се налага и подаването на необходимото количество гориво , за да се получи оптимална смес. В този случай понякога дори и след повишаване налягането на гориво към инжекторите се оказва че сместа остава обеднена и се налага поставянето на дюзи с по-голям дебит.

    - електроника - най-вече се налага промяна ъгъла на запалване , но има и други елементи за който според мене щте се погрижи един оптимизационен чип.

    След като всичко е монтирано започват и многото тестове без който не може. Най-добре е да се използва Дино като ориентир най-вече заради графиката. В много сличай се получава въртящия момент да дойде рязко при бустване на турбото , като преди това нема никой.

    За нагнетяване на турбото > 0.5атм вече се налага и оптимизация на самия мотор . На първо място е намаляване на компресията на мотора , щтото иначе щте се сцепи от детонация и вместо да тръгне да върви повече може да се получи обратен ефект. За целта вариантите са 2 - по-малки бутала или други мотовилки. Както казаха колегите там вече цените са доста високи , да не говорим ако се наложи преработка на входящто-изходящия тракт със подмяна на валове , клапани , пружини на клапаните и т.н. Дребни неща като задължителна смяна на свещи и разни други джунджурии няма да ги споменявам. Тука вече нещата наистина придобиват съвсем друг облик но и вървежа вече е доста сериозен .

    Ако решиш да се спреш на 1вия вариант можеш да се допиташ до landicar и Явор от БМВ форума който успешно имплантираха турбини на някоклко баварски машини без да пипат по двигателя. Резултата в мойте очи е доста приятен и задоволителен[/quote']

    Само ако може да ми обесниш , как ще вържеш сегашната му електроника с бууста ? по какъв начин ще го следиш и как ще накараш електрониката да променя ъгъла според налягането , щото нещо не ми стана много ясно , ако ще се прави имплантиране с цел да кажеш че колата върти едно турбо там е друг въпроса...

    Според мене не е толкова елементарно колкото изглежда ... за някой хора може да е просто като следобеден чай , но за повечето си е доста трудна работа...

    А от това което си написал според мене остават много неизвестни ...

  8. Благодаря момчета' date=' това с 4.2 е супер но не съм шейх да го изхранвам :D[/quote']

    Както вече колегите споменаха - дали ще ти излезе по-ефтино да караш 4.2 и да му сипваш много бензин или да плащаш редовно пари за сервиз на надут 1.8Т.... мисля момента е тънък.

    Лично моето мнение е' date=' че много натоварен с тунинг двигател, какъвто и да е той, е вариант само ако това се случва на втората кола в гаража ти, точно каквото мисля и колегата Audi V6 има предвид.[/quote']

    Незнам какво имаш предвид под надув 1.8Т , но искам да ти кажа че той спокойно носи до 370 к.с. без никакви механични подобрения , в страните където този мотор се преработва има доста коли които са минали по над 100 000км с 300 к.с. на колелата и досега не са имали проблеми ..

    Както искаш го разбирай но 1.8Т е крайно здрав и лесен за тунинговане мотор .. Общо взето за 2000$ с малко custom work можеш да извадиш 270 к.с. на колелата които мисля че са напълно достатъчни за всекидневни заигравки ... Вече какво сте правиш с съединители и дифф-ове си е страничен проблем ..

    Ползвай кирилица !

  9. Така като гледам незнам кое е алуминии и кое не , ама поне смукателния колектор кво ти пречи да запретнеш ръкави и да си го полираш сам ? Малко шкурки и едно киче с малко паста и си готов ?

    Поне мисля че ще ти спести доста ядове .... помисли за всичките дупки по колектора които трябва да са запушени ако се никелира или квото тама , щото да няма не пасват гарнитури и т.н. и болтове като се натрупа покритието по тях :roll: щото хич да не е поне 1мм ще сложи отгоре ..

    Лично моето мнение е че всичкото дето е алумин си го полирай на ръка :roll:

  10. Roni тъй като гледам май имаш предвид само атмосферните мотори ? Щото при турбо моторите бих казал че е най хубаво да се започне от чип и след това да се минава през другото .. Щото чипа е най малко пари и дава най големи резултати или не е така ?

  11. Wizi абе дебитометъра , не е чак толкова много , все пак живеем в 21 век и има интернет а и другото което е ,че ако върнеш стария развален ще вземеш новия рециклиран за доста по малко пари .. :D не е болка за умиране толкова ... моята кола е на 70 000 и дебитометъра е перфектен , има само няколко серии който правят парчета.

    Така че ... мятайте се на ТУРБАЛАН и не го мислете .. :D

  12. 1.8T върви пове4е  и ако е в добро състояние е за предпо4итане пред 2.6, а ако е quattro ве4е няма нужда от коментар...

    нали се сещаш 4е 2007 гражданската на 2.6 ще е 1000лв. което автомати4но озна4ава 4е от 2006 2.6 си остава ве4но твое,а на 1.8Т му слагаш един 4ип за 800лв. и караш кола 180к.с. а плащаш смешни данъци...

    П.С.мое мнение аз така си расъждавам,нали съм профисеонално изкривен...

    Мен ако питаш му слагаш един чип за 350 $ на Upsolute и караш кола 195 к.с. :ertrink: която набира до 100 за около 7 сек ..... :ertrink:

  13. мене са ми казвали че дига от 30 до 40 амам хубав вал

    С вал само нищо няма да постигнеш , поне не това което може да се нарече максимум .... След като промениш газоразпределението на колата ще трябва да се погрижиш и за горивния процес , което е свързано или с препрограмиране или някаква друга интервенция.

    За пример ще дам Ситроен 1.6 16 клапана 120 к.с. , с добри валове и променена електроника става 180 к.с. Имаш 60 к.с. само от подобреното газоразпределение и подобренната електроника ..

    Но и всичко зависи от това какъв вал ще избереш , защото ако вземеш някой много агресивен ще работиш на 3000 оборота на място и максималната ти мощност ще отиде високо в оборотите...

  14. Искам да кажа че не всичко което кара едно 1.8Т да не върви не е САМО ТУРБОТО. 150к.с. версиятя позва ККК К03 което е прилично малко турбо , но то работи само на 0,6 бара макс , като на червената линия не държи пове4е от 0.4/0.5 бара. Обикновенно на карана кола с добро масло и която не е карана постоянно след 6000 об/мин турбото има ресурс поне толкова колкото има мотора.

    Има още един куп детски болести по 1.8Т които могат да доведат до падане на мощността.

    Пример , дебитометър , който е чест проблем при 1.8Т а цената му спира доста хора да го сменят. Някой път става с почистване.

    Много често има проблеми с температурния датчик за въздух който почва да подава грешна информация и отам пада мощността.

    Така че не винаги е турбината , според мене тя е последното място което трябва да се гледа..

    За разхода .моята кола гори при 100км/ч 6/100 , при 160 на магистрала по компютър гори 8.5/100 след това става тъмна индия.

    Среден градски разход 11/100 , ако няма трафик пада до 10 и ако има се качва до 12.

  15. Аз мисля че 2' date='6 трябва бие 1,8Т, голяма кубатура, 2 цилиндъра повече, много по-голям въртящ момент, двигателя работи без да се замисля или тормози....

    Еднакви са като коне статистически погледнато но работят доста различно един от друг

    Абе откъдето и да погледнем та дори и чисто математически 2,6 е много повече от 1,8[/quote']

    Не съм много съгласен с тебе ...

    1.8Т

    Максимална мощност : 150 к.с./ при 5700 оборота

    Макс. Въртящ момент : 210нМ / при 1750 до 4500 оборота !!!

    2.6 В6

    Макс. Въртящ момент : 225нМ / при3500 оборота

    Макс Мощност : 150 к.с / при 5500

    Както виждаш въртящия момент е почти еднакъв с таза разлика че 1.8Т го има още при 1750 оборота и се запазва до 4500..

    Затова не мисля че 2.6 има някво предимство в това отношение...

  16. Аз карам 1.8Т , куатрото бута около една секунда до 100км/ч което за Ауди А4 е около 9.6 мисля ...

    На 1.8Т няма турбо удар , защото турбината е прилично малка , и прави боост в доста ниски обороти , на около 2300 оборота вече има налягане от 0.6 бара на колкото работи 150к.с версията.

    Аз съм правил старт с 2.6 което е само с предно и резултата е , 1-ва един калник , 2-ра предницата на аудито е до средната ми колонка , 3-та започвам да вървя доста напред след това спряхме за макс скорост не знам ..

    И 1.8Т прави около 225 км/ч на равно и да иска не може да удари 240 както някои говорят ...

×
×
  • Create New...