Jump to content

RS-MAD

Members
  • Мнения

    34
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от RS-MAD

  1. Купувам маховици от АЦЕ мотор или подобни с същите параметри ... 0896687828 Венци ....
  2. RS-MAD

    Налягане на 1,8T AEB

    Не слагам и нямам софтуер който да оставя колата на 0.6 бара нялагане. Не предпочитам атмосферния тунинг за турбо мотори за да си остявя налягането на 0.6. Пък и не се сещам за колата ти ? Поздрави .... Ако си идвал докато съм почивал е възможно да не си можел да се замериш , все пак беше лято и имаше почивки. Без мен няма кой друг да ти замери колата. След почивките всеки който е звънял си е минал без никакви проблеми.
  3. Е 180кв са си 250 к.с. на колелата, с загубите са си почти 300 к.с. на вала , което според мене за 1 бар си е точно колкото трябва да е До колко оборота е въртите ?
  4. да не си объркал и да е 190 кВ а не 190к.с. , защото 190к.с. на колелата ми се виждат доста малко за този мотор с тази турбина и 1 бар надув. Аз съм с почти същия сетъп и на 1.1 овърбууст с 1 бар холд вадя 215кВ на колелата. За справка аз съм с 440 инжектори и ГТ2871Р турбина. Слагам снимка , гледай червената линия тя е на най-малкия ми надув когато е замервана колата.
  5. Този мотор издържа и без проблеми и 400 к.с. , не мога да разбера кой те въведе в заблудата на издръжливоста му , и това че трябва да се кара с 100 октана. Вярно ако караш с ниско октаново може и да върви малко по малко , ама нищо особенно .. И какви са разликите м/у фирмите в чипването , аз си мисля че ако има такива няма да са повече от 5% разлики в картите
  6. Бате кво да ти кажа , Шкодата е доста по тежка от Голфа , и спокойно отвява 2.6 на квато искаш дистанция , макс скороста е еднаква кажи речи. Ауди 1.8Т трябва да е 192-195 к.с. щото като гледам най-вероятно е АЕБ мотор или пак някой от тези години който ползва ККК К03 турбина която си вади толкова с чип. Ако голфа е 150 к.с. и колите са в добро техническо сустояние аз съм сигурен че аудито с чипа ще е първо след това голфа и накрая Ауди 2.6, като разликата м/у теб и голфа няма да е голяма ...
  7. Eто ви предно странична .. от вътре сега нямам снимка ..
  8. След толкова труд се очакваше да има възнаграждение .. да им е честито .. и дано го виждаме по често тази година
  9. Това е моята ... малко не е ауди .. ама поне съм към групата .. :oops:
  10. Така като гледам незнам кое е алуминии и кое не , ама поне смукателния колектор кво ти пречи да запретнеш ръкави и да си го полираш сам ? Малко шкурки и едно киче с малко паста и си готов ? Поне мисля че ще ти спести доста ядове .... помисли за всичките дупки по колектора които трябва да са запушени ако се никелира или квото тама , щото да няма не пасват гарнитури и т.н. и болтове като се натрупа покритието по тях :roll: щото хич да не е поне 1мм ще сложи отгоре .. Лично моето мнение е че всичкото дето е алумин си го полирай на ръка :roll:
  11. Roni тъй като гледам май имаш предвид само атмосферните мотори ? Щото при турбо моторите бих казал че е най хубаво да се започне от чип и след това да се минава през другото .. Щото чипа е най малко пари и дава най големи резултати или не е така ?
  12. Wizi абе дебитометъра , не е чак толкова много , все пак живеем в 21 век и има интернет а и другото което е ,че ако върнеш стария развален ще вземеш новия рециклиран за доста по малко пари .. не е болка за умиране толкова ... моята кола е на 70 000 и дебитометъра е перфектен , има само няколко серии който правят парчета. Така че ... мятайте се на ТУРБАЛАН и не го мислете ..
  13. Направо ще те разхвърля като бито куче на мокър пясък ... Не мисля че имаш шансове до 200 ..... Пробвайте и ще видите .. !!
  14. Мен ако питаш му слагаш един чип за 350 $ на Upsolute и караш кола 195 к.с. която набира до 100 за около 7 сек .....
  15. С вал само нищо няма да постигнеш , поне не това което може да се нарече максимум .... След като промениш газоразпределението на колата ще трябва да се погрижиш и за горивния процес , което е свързано или с препрограмиране или някаква друга интервенция. За пример ще дам Ситроен 1.6 16 клапана 120 к.с. , с добри валове и променена електроника става 180 к.с. Имаш 60 к.с. само от подобреното газоразпределение и подобренната електроника .. Но и всичко зависи от това какъв вал ще избереш , защото ако вземеш някой много агресивен ще работиш на 3000 оборота на място и максималната ти мощност ще отиде високо в оборотите...
  16. Искам да кажа че не всичко което кара едно 1.8Т да не върви не е САМО ТУРБОТО. 150к.с. версиятя позва ККК К03 което е прилично малко турбо , но то работи само на 0,6 бара макс , като на червената линия не държи пове4е от 0.4/0.5 бара. Обикновенно на карана кола с добро масло и която не е карана постоянно след 6000 об/мин турбото има ресурс поне толкова колкото има мотора. Има още един куп детски болести по 1.8Т които могат да доведат до падане на мощността. Пример , дебитометър , който е чест проблем при 1.8Т а цената му спира доста хора да го сменят. Някой път става с почистване. Много често има проблеми с температурния датчик за въздух който почва да подава грешна информация и отам пада мощността. Така че не винаги е турбината , според мене тя е последното място което трябва да се гледа.. За разхода .моята кола гори при 100км/ч 6/100 , при 160 на магистрала по компютър гори 8.5/100 след това става тъмна индия. Среден градски разход 11/100 , ако няма трафик пада до 10 и ако има се качва до 12.
  17. Аз карам 1.8Т , куатрото бута около една секунда до 100км/ч което за Ауди А4 е около 9.6 мисля ... На 1.8Т няма турбо удар , защото турбината е прилично малка , и прави боост в доста ниски обороти , на около 2300 оборота вече има налягане от 0.6 бара на колкото работи 150к.с версията. Аз съм правил старт с 2.6 което е само с предно и резултата е , 1-ва един калник , 2-ра предницата на аудито е до средната ми колонка , 3-та започвам да вървя доста напред след това спряхме за макс скорост не знам .. И 1.8Т прави около 225 км/ч на равно и да иска не може да удари 240 както някои говорят ...
  18. Audi 80 B4, 2.8, Look RS2-Limo Ами то си пише че не е РС2 а само изглежда като такова ..... :roll:
  19. The engine develops about 600-900 hp depending on the choice of turbo and setup Spored mene sa kone
  20. Ей ви едно 2.1 литра напомпено до 900 к.с. http://www.dahlbackracing.se/
×
×
  • Create New...