Jump to content

R&N

Members
  • Мнения

    11
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно R&N

  • Рожден ден 3.07.1983

Друго

  • Kaра
    Audi A4-2000 avant

Персонална информация

  • Пол
    Male

R&N's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. R&N

    Масло "минимум"

    Благодаря колеги, за съветите, сега през уикенда ще се опитам да реша проблема, нещо не ми се дават 190 лв за оригинален датчик, но ще видиме ще се опитам да намеря от някоя морга да ми свалят оригинален. ако не пък "с много пари всеки знае" 190 лв и ще пиша пак за изхода от моя проблем.... Благодаря още веднъж.
  2. R&N

    Масло "минимум"

    Колега, благодаря за мнението, искам да те питам за съвет. Дали да сменя маслото и да опитам да покарам с ново масло или да се насочвам към нов датчик. Тъй като за смяна на този датчик майсторите са източвали маслото и след това са го наливали пак. Иначе имам 3 опции за датчика 79 лв, 95 лв и оригинален 190 лв......или пък ако не се оправи с новото масло да търся на Хела датчик от някоя морга. То аз реших да продавам колата и излезнаха толкова проблеми и толкова пари дадох за ремонт че е преизплатих колата....
  3. R&N

    Масло "минимум"

    Здравейте, колеги! Имам един страннен проблем!!! Преди един месец патувах в чужбина и понеже живеем във високо развита държава където улиците и пътищата през зимата са за офроуд каране, счупих датчика за маслото. След смяната на датчика(78лв с работа 100лв) нямаше проблеми в началото. След като минах 300-400 км светна ми ЖЪЛТА КАМБАНКА показваща минимум нивото на маслото. След проверката на маслото установих че на щеката маслото е в норма. Закарах веднага колата в сервиза, и момчетата казаха че са почиствали някакви букси и даже са проверили датчика дали е наред. Казаха ми че няма да имам проблем повече, но след 80 км камбанката пак светна, аз пак проверих маслото на щеката и пак си е в норма.Махнах клемите на акумулатора за 2-3 мин и камбанката изчезна, но пак след 80 км светна пак.... Искам да ви питам някой имал ли е подобен проблем, при наличие на нормално количество масло да светва жълта лампичка МИНИМУМ. Не знам какво да направя, дали да не взема да сменя маслото с филтрите, дали да проверявам маслената помпа или......не знам от къде да започна. понеже и продавам това Ауди за да си взема по-ново, не искам на бъдещия собственик на това ауди на му продам кола с дефект, преди да съм го отстранил. Благодаря ви колеги П.П. КОлата е Ауди А4 Б5 Авант ТДИ Фейслифт 116 кс.
  4. Здравей, колега! Дали още е актуална офертата за машинките за фаровете. Мен ми трябват за А4 Б5 Фейслифт. Пиши ми на мейл или по телефон, ще ги взема и двете. naum_83@yahoo.com 0889 39 31 96 Благодаря!!!
  5. Продавам 1. Помпа за централно заключване за ауди А4/А3, от 1996-2001, модела на помпата е следния Audi central locking pump part number: 8L0 862 257 L production date: 1997-1999 desciption:. central locking pump with control unit for vehicles: -without alarm system -without rf remote control manufacturer VDO изпращам е с куриер с платежно нареждане, цената е 80лв. 2. и платното от щората за Ауди А4 Б5 Авант, цената е 40 лв 3. ролка за ел.стаклото(тази която набира жилото, вижте снимката) 10лв телефона за контакт е 0889 39 31 96 Наум
  6. Колега, Искам да ти помогна понеже аз минах по този път и както вече написах, след много четене разбрах много за централното заключване, за самия модул, за кодиране на ключа, кой ключ за кой модел става..инт....с други думи ще се радвам с мойте познания да спестя парите който отиват при майсторите който казват че някой неща просто не могат да се оправят....както и да е. Днеска си купих помпата за централното, и прибирайки се у нас, монтирах е, обучих ключа и BINGOOOO централното си работи, багажника сам се отваря, дистанционното пак работи със всички опции на комфорт модула. Съветвам те да провериш на сайта който го бях написал (http://www.digakom.com/katalog.php) и търсиш таква помпа, имам предвид с дистанционно или без, помпите имат кодове който показват какви опции има самата помпа и за дистанционното дали раб на 433 или 315 Mhz. Ако имаш влага няма да работи изобщо централното а не само багажника. а аз имам и ЕТКА(намерих е заради този проблем) и там проверих допълнително каква помпа да търся. Успех.... П.П Аз си продавам старата ако ти върши работа пишими на личен.
  7. Здравейте! След дълго четене в какви ли не форуми, разбрах най-накрая защо конкретно не работи задната ключалка т.е не се отваря централно багажника. Все повече и повече се убеждавам че всеки който е имал гараж за кола в София и отворил капака на колата веднага става майстор и разбира от всичко, само че засъжаление понякой път се налага хем да си платиме хем да кажем на майстора как да оправи повредата, както и да е... Значи всяка А4 комби(предполагам и другите коли) си имат модул за централното, най-честия проблем е че преди време някой от "майсторите" е работил и е сменявал нещо на колата. Ако случая Ви е като моя, не работи централното на багажника и същевремено и дистанционното, а пък особено ако имате и проблем с лампичките на плафона(при мен не светят задните, а са си читави)въпреки че не съм майстор ГАРАНТИРАМ ВИ че е от модула за централно заключване. тази джиджавка се намира на комбитата от десната страна в багажника, обикновено има два отвора за маркучите и 3 квадратни гнезда за букси, от доланата страна е мн важно да се види един номер,това е номера на вакуум помпата за централното заклучване. Тука http://www.digakom.com/katalog.php ще видите всички помпи на ауди, особено е ВАЖНО В ЕТКА, ДА ПРОВЕРИТЕ КОЙ Е НОМЕРА НА ПОМПАТА ЗА ВАШАТА КОЛА. след това започва едно обикаляне по моргите(около 100лв) или в eBay(35-50 паунда) и след като намерите подходящата помпа, слагате е и вече всичко работи, и централното и плафоните.....за обучаване на ключа има тука някаде в сайта обяснение(ако пък не който иска може да пратя на ЛС обяснението) И така след 3 месеца четене и обикаляне мисля да отворя и аз гараж за централно заключване, както и повечето пишман майстори в София.... Дано съм бил полезен.
  8. Благодаря, утре ще патувам към Пазарджик и вече гледам моргите къде да обиколя...дано да успея да го оправя....дължа черпене......
  9. Здравейте, Съвсем нов съм тука. Имам проблем(то всички започват така) централното на багажника не работи. Колата е Ауди А4(facelift) Б5 комби 2000г. Оключвам багажника само с ключа, и то механично и в същото време като отключа багажника и натискам копчето и вдигам багажника, цялата кола се заключва. Бях в един сервиз и момчетата казаха че са направили всичко възможно, че нямало проблем с инасталацията а проблема бил че най-вероятно тази помпичка не е от тази кола че някой е барнкал преди. Предложиха ми да си намера някоя помпа само за багажника втора ръка и щяло да струва около 120 лв. Искам да помоля ако някой може да ми помогне. 1. Дали някой имал подобен проблем и как си решил проблема, 2. Ако вече е ми е "умряла" помпата къде мога да намеря друга. Предварително Ви благодаря на всички.
×
×
  • Create New...