Jump to content

laudi

Members
  • Мнения

    18
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от laudi

  1. Здравейте колеги :) предстои ми закупуване на друга кола и съм се ориентирал към А6 от 95 - 96 година принципно искам да е куатро , някой може ли да ми каже предимствата и недостатъците също дали поддръжката ще ми е възможна дали е много скъпа . Попринцип си мисля за 5 цилиндров мотор мисля че има и V6 но мисля че 5 цилиндровия е по добре .

  2. Здравейте колеги ! Преди 2 дена колата ми загря от ништото стигнах до извода че е термостата понеже според мен не отваря и перката също не се пускаше. Сложих нов термостат налях вода в казанчето но отново същия проблем всмисал колата отива на над 100 градуса и явно водата не стига до двигателя както и парното съответно духа студено което е нормално, понеже няма вода вътре . Не мисля че трябва до налеея вода от др място мисля ,че разширителния съд е точното място , но незнам може и аз да греша . Моля ако някой е имал такъв проблем да сподели от къде може да  е проблема . Благодаря предварително !!

  3. С пръскане отгоре нищо важно не се чисти , както е казал колегата разглобяване и чистене . И помни кое как си смъкнал , че някои работи може да останат за резерва :hilezh:

    Относно забиването на предницата при даване на газ и моята правеше така след като разглобих жиглъорите и ги продухах без да разглобявам абсолютно целия карбуратор , всичко се оправи :) , но иначе както каза колегата за целия карбуратор е най- добре и най правилно, но мисля че не е работа за абсолютно всеки човек :)

  4. Радииии, мнооого важно нещо е и самият наклон на фаровете (онова с процентите) - 1.5 % значи че след 1 метър лъча е 1.5 сантима надолу (същото като наклоните по пътя) !

    Здравейте колеги можете ли да ми кажете дали има разлика между фаровете на б3 и б4 , и ако има разлика каква е наи- вече говорим за захващането .

  5. Здравейте колеги удариха ми аудито преди около 1 седмица , в момента нямам възможност да го ремонтирам ,а колата не е толкова зле всмисал поддържана е дори в момента въртя ключа и мога да си я карам . Мотора е 1.6 със сменени ремъци и ролка , водна помпа , гарнитура капак клапани , масло преди 6000 км , в момента колата е на почти 281 000 км , сменени са също кормилни накрайници и задните лагери на главините. Ако някой реши, може и да си ремонтира колата да си я кара ,все още не е спряна от движение дори има застраховка до април и преглед до септември . За връзка телефон - 0883 547018 цената е по договаряне .

    post-64894-0-61831700-1329239267_thumb.j

    post-64894-0-35497700-1329239275_thumb.j

    post-64894-0-56560900-1329239288_thumb.j

    post-64894-0-71978400-1329239308_thumb.j

    post-64894-0-65231200-1329239318_thumb.j

  6. Здравейте колеги сажалявам ако темата вече я има но просто не намерих нищо . Въпросът ми е къде се намира филтъра за купето на ауди 80 б3 1.6 PP ако изобщо има такъв филтър ? Благодаря предварително !

  7. Здравейте колеги другият проблем е ,че не ми работи подсветката на таблото . Не е бушон и всички лампички са здрави , казаха ми ,че може да е от някакъв потенциометър , но незнам къде се намира. Ако някой знае от какво може да е или къде се намира потенциометъра ще съм благодарен .

  8. Колега, можеш да махнеш часовника и на негово място да сложиш оборотомер, но САМО ОТ табло на АУДИ. И то вече зависи дали е В3 или В4, понеже имат разлики.

    Добре ами по моите кабели за таблото има ли сигнал или всичко се прави наново ?

  9. Оборотомер от табло на голф 3 няма как да стане на таблото на ауди В4 .

    Аудито е Б3 и за това си мисля ,че оборотомера ще пасне от голф 3 , иначе уреда за температура съвпада 1към1 , но той вече не е проблем . По скоро въпросът е сигнал за оборотомер и захранване евентуално .

  10. Няма как да стане според мен :zustimm:

    Гледам че има колеги който сменят, но целите табла и от такова с часовник слагат с оборотомер , но аз искам да сменя самия часовник само ако може с оборотомер, незнам дали няма да се обърка нещо захранването на двата уреда от самото табло . Също си мисля, че трябва да се пусне допълнително сигнал за оборотомера.

    Няма как да стане според мен :hilezh:

    Гледам че има колеги който сменят, но целите табла и от такова с часовник слагат с оборотомер , но аз искам да сменя самия часовник само ако може с оборотомер, незнам дали няма да се обърка нещо захранването на двата уреда от самото табло . Също си мисля, че трябва да се пусне допълнително сигнал за оборотомера.

  11. И да презапоиш самите му гривнички, през които минават болтчетата, както и трите крачета на стабилизатора на напрежение, на гърба на таблото.

    Така благодаря ви колеги за отговорите, все пак се оказа че само стрелката се е откачила вече уреда е готов . От тук излиза нов въпрос имам табло от голф 3 с оборотомер въпросът ми е дали може да си махна часовника от моето табло и да монтирам оборотомера тъй като таблото на голфа е малко по различно ?

  12. И защо реши,че проблема е в него?Не,че не е възможно.Може и датчика да е заминал.

    Има ли друго,което не работи по таблото?

    защото отваряхме таблото и после може би някоя пружинка е испаднала и т.н. незнам къде е проблема но е в уреда със сигурност .

  13. Под уред разбирам уреда на арматурното табло ако е това не съм запознат с ремонт, хората които имат проблеми си сменят таблата (поне които познавам аз).

    Ако питаш за датчика който измерва температурата на антифриза не се ремонтира сменя се с нов.

    За уреда на таблото става въпрос . Той си работеше до скоро но сега спря

  14. Здравейте колеги нов съм във вашия форум . Искам да попитам дали уреда за температурата на охлаждащата течност подлежи на ремонт тъй като стрелката не се движи и ако подлежи на ремонт моля за обяснение , колата е ауди 80 б3 . Благодаря предварително !!

×
×
  • Create New...