Jump to content

ЖороСпасов

Members
  • Мнения

    22
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от ЖороСпасов

  1. Нямам подгряване.Благодаря
  2. Здравейте, колеги, може ли някой да ми каже как се сваля задната седалка/седалката, а не облегалката/.Колата е а3РА, спортбек 2006 год. 5 врати.
  3. Аз смених тези дни на 1,9 ТДИ, 105к.с.: -комплект уплътнения за дюзите, общо 4 комплекта с отстъпка от евро 07-60лв. в Порше запад ми искаха 73 лева за един комплект -гарнитура метална за основата на маслен филтър с отстъпка от евро 07-4лв. -другите две гарнитури на масления филтър от Порше-20 лв.
  4. Джантите се намират в гр.София, 17 цола, 7,5 ширина, запазени оригинални Германски, 5х112, а гумите са 225/45/17 и две по две са еднакви, като са карани само две лета.Цена за комплекта 450 лв., тел.за връзка:0888623092
  5. След поставяне на чипа и рециклиране на турбото засякох разхода и той е 6,3 смесен градско и извънградско.За 487 км. заредих 30,77 литра.
  6. Проблема е открит.Не ми беше актуатора на турбото, а се оказа, че има още един клапан на вакум и с лостче и се намира в долната част на двигателя под турбото и след като го промивах с ВД-40 и го раздвижих всичко се оправи. Цитиране на предходно мнение!
  7. Колега, след като ремонтирах турбото и колата ми вървеше много добре и изведнъж като на теб ми светна лампата за подгрев и заби муцуна, след рестартиране се оправя.Още не съм я закачал на компютър, но продполагам, че е някой датчик или както го споменавате тък "актуатор" или някой вакум, свързан с турбото.Този актуатор къде точно се намира на 1,9 ТДИ, 105 к.с 2006г. Цитиране на предходно мнение!
  8. Аз не го записах и вече го оправих, но ако някой го има същото стържене да качи клип.
  9. Не знам колега твоето Ауди коя година е, но моето е толкова претрупано към турбото, че не може да стане за два часа.Имам претенции, че съм на "ти" с ремонта на автомобили. Цитиране на предходно мнение!
  10. Време е да приключа тази тема.Въпросното стържене се оказа, както предполагах от турбото.За да се свали се демонтира всичко между двигателя и купето:маркучи входящ въздух, маркучи изходящ въздух, дроселова клапа, тръбичката под нея се разкача, всмукателни тръби, изпускателни тръби, лещата за гърнето, тръбичката за маслото за турбото, тръбичките за ЕГР клапана, задния тампон на двигателя се разкача, поради факта, че не може да се измъкне турбото, което върви заедно с изпускателните тръби, също така горната част на двигателя се избутва напред иначе турбото не излиза.Занесох турбото на ремонт, казаха, че са му износени втулките, крив вал и перките са закачали в корпуса, ремонт за 800 лева и по обратния ред монтиране на детаилите на двигателя.Някой ако реши да си го прави сам като мен да знае, че трябва задължително канал или подемник, защото повечето работи се отвиват от долу, свободно време за демонтаж поне 7 часа и за монтаж около 6часа.Резултат:изчезна стърженето и се подобри вървежа в ниските обороти, колата се държи като млада кобилка, като я настъпиш и скача, тепърва ще засичам разхода, да видя какви стоиности ще постигна.Това е от мен по тази тема.
  11. Сега в неделя ще сваля турбото и ще го занеса на ремонт другата седмица.Другата събота го монтирам и ще пиша какъв е резултата.Според мен на ниските обороти перките на турбото не могат да се завъртят както трябва поради големия луфт и като достигнат добри обороти нямат изход и оборотите ги центрират и започва да се върти.Но да не гадая, предполагам, че ще го оправя. Цитиране на предходно мнение!
  12. След като смених ремъка, ролки, водна помпа, никъде не видях да е опирало колело в капаците.Като се заслушам шума ми идва от към турбото.Може би при високите обороти не се чува, но като падат оборотите се чува стърженето.Също така в движение като подам рязко газта се чува пак стържене и не иска да набере веднага, спира стърженето и те залепва за седалката.Мисля си, че трябва да диагностицилам турбото, може да има луфт в повечко и да опират перките.А счупи ли се перка, смяна на цялото.Да ми препоръчате някой сервиз в гр.София, с компетентни хора по турбо.Само не искам да чувам за дизел центъра на околовръстния път до разклона за кв.Драгалевци.
  13. Чува се когато подам газ и при връщане на оборотите се чува стърженето.Допускам, че може и да е някоя ролка, но понеже през седмицата се прибирам късно и е тъмно не съм отварял капака да видя откъде идва този шум.
  14. И без това трябва да си сменя ремъка, ще огледам всичко.Просто попитах дали този двигател не дава някакви дефекти, въпреки, че съм проучил, че е добър
  15. В неделя ще отворя капака на двигателя да се ослушам от къде точно идва този шум, но е като сдопир на колело в пластмаса.
  16. Здравейте колеги, първо да ви се похваля, че си закупих Ауди А3 с 4врати, 2006г., 1,9 ТДИ, 105к..с., нов внос от Италия .Пообслужих го малко, смених му гумите с зимни, сложих му чип-тунинг на двигателя и отстраних някой други проблеми, които имаше.Аз обичам като си карам колата да е напълно изправна и да разчитам на нея.Снощи като се заслушах по време на движение, като отпусна газта да превключа на друга скорост се появява едно стържеше, помислих, че е от лагера за съединителя и затова подадох няколко пъти газ без да натискам съединителя и стърженето пак го имаше.чува се като стържене в пластмаса.Въпросът ми е някой може ли да ми каже къде да търся проблемо, на един приятел със същият двигател го има същият проблем.
  17. Продавам ляти джанти 4 броя, 15 цола 6J, с офсет ЕТ-38 от Ауди А-3.Сигурно стават и за други модели.Цена 200лева за всичките.Жоро тел.№0888-623-092.
  18. Продавам употребяван преден спойлер под бронята за Ауди А4, запазен със здрави щипки.Цена 35 лева, за контакти Жоро тел.№0888623092, гр.София, или на имейл:gespas@abv.bg
×
×
  • Create New...