Jump to content

Debater

Members
  • Мнения

    24
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Debater

  1. Дроселовата клапа върви в ниакакъв блок с нещо за газта и стува около 800-900 лв - поне толкокова ми казаха в Порше миналата година и трябваше дя се поръчва. Но може и не там да е проблема а в дебитомера - провери го добре. Дросела също може да се свали и да се види дали са износени пътечките преди да се купува нов. Дебитомера също не е евтин но поне е наполовината от това.
  2. Мисля че са с датчик но ще го проверя това, това краините цени ли са?
  3. Колега здравей, сигурно си писал за това което ще те питам и преди, но аз пак ще питам за да съм сигурен че инфото е актуално. Какви читави предни дискове и накладки за Ауди 1.8 Т, 98 г. би могъл да предложиш и на какви цени? Благодаря предварително. Извинявай, от бързане забравих да спомена че става дума за А4. Ако ти е необходима още информация само кажи.
  4. Debater

    Проблем с А4 1.8 T

    Здравейте отново, да доразкажа за моите неволи с оборотите, защото от форума виждам че това е доста често срещан проблем. След един месец бъхтане и чудене и нияколко диагностики и смяна на на някъкув гумен клапан (вакумен), които се намирал някъде пред дросела (без ефект!!!) се озовах в Порше, където ми почистиха дроселната клапа и смениха счупена тръбичка за маслените пари. Истината е че се оправи, както много колеги тук съветват, явно проблемите с оборотите са си свързни в повечето случаи с дросела. Но в сервиза ми казаха че като изчистили клапата и тя се побъркала и че трябва нов потенциометър на дросела. Разбира се потенциометъра се продава само в комлект с дросела и цялото удоволствие излиза около 800-900 лв. Не знам дали всичко това е вярно, в големите фирмени сервизи така работят, но истината е че колата се оправи след почистването и аз не усещам как дросела е "полудял" или нещо такова, така че не знам дали да не си карам така и да не им се връзвам много. Вие какво мислите, някои сблъсквал ли се е с подобен проблем??
  5. Debater

    А4 авант 1.8Т 180к.с.

    Хехехе а какво да направи с документите, да ги фалшифицира ли? Нали всичко си пише в оригиналния талон. Аз не бих посъветвал никои да се занимава с такива фантасмагории.
  6. Debater

    Проблем с А4 1.8 T

    И на мен ми придърпва като включа климатика, но разбира се не става дума тук за това. Придърпва по време на движение при подаване на газ (особенно по-рязко), а като спра оборти не се успокояват, макар че диапазона не е голям, се усеща едно неестесвено тресене на колата. Оправя се чак като включа и изключа двигателя на ново.
  7. Debater

    Проблем с А4 1.8 T

    Ето ви нови моменти от сагата - продължава проблема, и вече го прави дори когато не е стигнала до 90 С. Засега единствения начин да се оправя е като спра на сфетофара изключвам двигателя и включвам наново, оборотите се опрвят веднага и не придърпва след това за дълго време. Не мога да кажа за колко дълго тъй като я карам само в София тези дни. Това ме навежда на мисълта че става дума за нещо свързано с компютъра и данните които получава, защото явно за момент успявам да го излъжа. Вие какво мислите...?
  8. Debater

    Проблем с А4 1.8 T

    Благодаря на всички, ще ги погледна тези неща. Засега ходих до сервиза пак, направиха диагностика и казаха че има грешка свързана с по-ранното отваряне на турбината. Препрограмираха настроиките и ме пуснаха засега да карам така. Днес обаче пак ми заиграха оборотите, в движение не ми е придърпвала, но аз я карам само в София,така че не е сигрно дали не го прави. Ще ги питам и за свещите, милсля че са ги сменили но незнам с какви.
  9. Debater

    Проблем с А4 1.8 T

    Здравейте, наскоро се сдобих с едно ауди А4 18Т, 98 г. Направих задължителните ремонти, смяна на ремъци, масла, предното окачване и т.н. Колата върви добре, но понякога като е загряла придърпва в движение а като спра на място оборотите играя и леко се тресе колата. Усетих я че придърпва и когато оборотите са наред, така че не сум сигурен дали между двете неща има връзка, макар че изглежда много вероятно. Иначе температурата си е нормална 90 С като си загрее, мислия че разхода на гориво също е в норма, не съм забелязал да гори и масло повече. Четох разни неща в форума и се натъкнах на много мнения свързни с играта на оборотите, което ме навежда на мисъли за проблеми с дебитомера, стъпковото моторче или дроселната клапа. Не намерих обаче, нищо за това придърпване по време на движение. Някои сблъсквал ли се е с пдобен проблем???
  10. Да отказах се от таз кола, няма как да ги накарам да паднат на 9к. А това за дебитомера, сумата е все пак трицифрена. За носачите, трябва да ви кажа че доста колици огледах напоследък (в сервиз) и на всичките имаше нещо да се прави по носачите въпреки че по дупките на пътя нищо не се чуваше. Монтьорите ми обясниха че така за закачени долните предни носачи че трябва много да се разбият че да се чуе тропане. Така че с носачите съм се примирил, все нещо ще се сменя освен ако не се купава от някой, който наскоро е сменял.
  11. Разбира се че не е, 10500 лв. Днес ще я гледам пак, и ще помислим с монтьора по хипотезата за изгоряла гарнитура на главата. От други колеги тук рабрах че трябва да се погледне и консистенцията на маслото, ако има нещо което прилича на пресечено... разбира се ако е в началото едва ли ще се познае толкова лесно, но на диагностиката трябва да има начин да се направи. Ще дам още инфо след прегледа....
  12. Здравейте отново, провериха колицата оказа се доста добре, в сервиза твърдят че ням проблем с волана???, може на мен да ми се е сторил тежък. Иначе доста запзена и без сериозен удар, и не много неща за правене по окачването - два носача и задни амортисиори. Според диагностика дебитомера няма много живот в него. Звучи добре и сигурно щях да скоча, но има една малка подробност - Колата не е турбо!!! както бяха написали в обявата - "Дори и те се учудили"...както каза монтиьора. Не че искам непременно турбо, но ми се струва доста цената за такава кола. А те едва ли ще свалят 1500 лв.... така че засега мисля но работа като че ли отива на "не" А как мислите по принцип, по добре с турбо ли е или не??? Нещо ме влече все към турбото, ама не знам дали има смисъл...
  13. Благодаря на всички за мненията дотук. За ключа: да не се връща и ако не го върнеш стартера остава зацепен. Въобще тази пружинка, за която говори колегата, най-вероятно е счупена. Между другото, продавача обеща да го оправи, но ще видим. Иначе гумите са 220/65/16, и на мен ми се виждат доста големи, мислия че имаше течност в хидравликата, но това ще го проверят в сервиза също. Преди една седмица карах едно друго такова ауди, на което кормилото се въртеше много лесно и за това сега усетих че това е тежко. Иначе сте прави, ако е проблем в хидравлиаката разпавията е голяма. Също, човека каза че има сервизна книжка, но аз не я видях, ще го помоля да я занесе в сервиза.
  14. Здравейте, огледах ето това ауди днес и се чудих дали си струва. Външното състояние е доста добро, волана ми се стори малко тежък (което може и да е заради по-широките гуми???) и има някъкъв проблем с ключа на запалването - след като запали ключа не се връща автоматично, човека който го продава каза че проблема е често срещан при аудита и не сложен за отстраняване (???). Предстои разбира се и оглед в сервиз, но ми се щеше да чуя и вашите впечатления. Благодаря предварително.
  15. Здравейте, огледах едно Ауди А4, 1.8 Т за покупка и при огледа открих омаслен двигател в горната част + водата в резервоарчето за охлаждането беше много малко - почти на дъното. Продавача обяснява проблема с омазняването с изгоряла гарнитура на капака на клапаните. Аз обаче се зачудих дали липсата на вода не индикира изгоряла гарнитура на главата на двигателя (или началото на този прроцес). Случвало ми се е такова нещо, и един от признаците беше че колата "гълта" много вода. Разбира се може да има загуба на вода и заради пробив в маркучите или някъде по системата, но аз нали съм си втълпил най-лошото и си мислех: има ли някъкъв сравнитело лесен начин да се диагностицира дали има наистина проблем с гарнитурата на колата? Ако имате някакъв идея ще съм много благодарен. Малко инфо за колата: Ауди А4, 1.8 Т , комби, на 190000км, внос от Италия, в добро външно състояние, собственика явно се е грижил добре за колата. годината е 1998.
×
×
  • Create New...