Jump to content

I Ivanov

Members
  • Мнения

    4
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    Porsche 944S

I Ivanov's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Да разбирам, че ми трябва 10W40 ? Edit: Сега видях, че единицата не е към нулата и до колкото разбирам не е 10W40, а 0W40?
  2. Здравейте отново, Дойде време да сменя маслото обикновено използвам каталога на Масла Yacco (там където пише "ИЗПОЛЗВАТЕ ЛИ ПОДХОДЯЩОТО МОТОРНО МАСЛО?"), но се оказа, че точно за моята модификация няма данни. Има информация за S2 и за Turbo, но не и за S (без 2). Също така там ми излизат няколко вида масла, което ме обърква още повече. Ще Ви помоля да ми кажете кое точно е правилното масло, с което да карам автомобила.
  3. Точно за този автомобил става дума. Четох в други форуми и в крайна сметка стигнах до извода, че рън-флат вдига цената с около 30 до 40%. Това според мен не е оправдано като цена и за това вече няма да ми е като приоритет. Мисля че ако спукаш предна гума определено няма как да не разбереш, защото освен шум волана става по-трърд и започва да дърпа в някоя посока (зависи коя е гумата). Задните гуми са с размер 245/40/17. За размерите на джантите трябва да ги измеря, но за целта най-вероятно ще трябва да сваля гумите и май няма да стане докато не избера какво ще сложа след като се свали гумата.
  4. Здравейте, Вече започна да се стопля и дойде време да си купя нови летни гуми. Като човек който нищо не разбира от това погледнах размерите на гумите: предни: 205/50/17 - ще се сменят само те задни: 245/40/17 Тъй като съм карал основно с две марки гуми Michelin и Bridgestone разгледах какво се предлага в интернет. Незнайно защо се спрях на два модела на Bridgestone: F107XL (140.98лв.) - като долна граница RE 050A RFT(377.54лв.) или RE050A1(361.86лв.) - като горна граница на възможностите ми. По характеристиките обаче които виждам единствената разлика е че по-скъпите имат технология Runflat, за което проверих, че дават възможност да се кара около 80км след като се спука гумата. Първата е със скоростен индекс Z вторите със V, което също ме озадачава. Тегловните индекси (което си нямам идея какво е) 94 и 89. Тъй като ако отида директно при продавача със сигурност, ще се опита да ми пробута по-скъпото, без да обясни много много защо (може дори и той да си няма на идея). Искам да попитам каква точно е разликата и до колко са оправдани горницата пари? Също така много бих бил благодарен, ако ме насочите към други марки/модели ако аз съм се насочил в грешна посока. Автомобила е Porsche 944S и е с оригиналните си джанти. Благодаря на всички, които ще се отзоват.
×
×
  • Create New...