Jump to content

nedoobmislen forum

Members
  • Мнения

    40
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    Audi A4 1.9tdi

Персонална информация

  • Локация
    Бургас

nedoobmislen forum's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Не мисля, че проблемът ще е задънен клапан. Бях го чистил още като я купих - без да ми е давала проблем, просто профилактично. Освен това диагностиката не хваща никаква грешка. Ако е еко-клапанът, би трябвало да даде грешка в него при диагностиката.
  2. В момента съм в Слънчев бряг и цяло лято нямам мърдане. Мина ми през главата и за помпата. Дали да не я извадя, да я почистя? На бензинови коли съм вадил, но на дизел не. Даже не я знам как изглежда. По принцип колата е с чип - така съм я купил. Един познат монтьор изрази мнение, че може, цитирам, "чипът да се насира" . Имам компютър от Сеат на 90 коня, но в момента не е при мен и ще мога да го взема едва на есен, за да тествам евентуално, дали е от чипа.
  3. http://www.youtube.com/watch?v=NmqLreEuc6Y&feature=youtu.be Качих клип в youtube, че тук не ми разрешава.
  4. Здравейте! От известно време колата прави някакви чалъми с оборотите без някаква закономерност кога. Прави го когато си реши. 2 пъти съм я карал на диагностика - нито една грешка. Не мисля, че е горивен филтър, понеже ако беше колата не би трябвало да върви, а тя върви повече от добре, когато не си бърка оборотите разбира се. Това, което прави, е че сама се изфорсира за части от секундата и съответно губи обороти. Прави го и на място, без да пипам педала на газта, както и в движение, като в движение е доста неприятно - усеща се като придърпване, все едно колата прекъсва и при подаване на газ често пъти просто не може да се наеме. Проблемът не ми го беше правила около 2 седмици и днес реши отново да го направи. След няколко километра придърпването спря. Мислех и за дюза, но, до колкото знам, би трябвало да покаже грешка при диагностиката, ако е дюза, а и както казах, не го прави постоянно. Не съм слагал шанаджийска нафта. В сервиза ми казват, че не знаят какво може да е и първо да сме сменяли филтрите, пък тогава да видим. Така, или иначе след 1000км им идва времето заедно с маслото, ама нямам време за експерименти и скубане тип "да пробваме тва, дай 100лв; сега онова, дай 200!". Та давайте акъл, ако някой се е сблъсквал с тая гатанка.
  5. Накоро забелязах, че при потегляне, най-вече при навит волан, се чува едно пукане отпред. Мисля, че е отдясно и че се чува основно при навит надясно волан. Когато въртя волана на място, не чувам това пукане. Говорих с един "майстор" (по-скоро любител според мен, но един приятел си прави колата при него, а и не познавам други тук) в Банско и ми каза, че това е от карето. Дясното каре, но трябвало да сменя и лявото, за по-сигурно. Каза, че се получавало при коли с предно предаване при рязко потегляне при навит волан. В интерес на истината, преди 2-3 месеца на един паркинг потеглих при напълно навит волан рязко назад и чух силно пукане. Някой с подобен проблем да сподели мнение и ако е от карето, препоръчайте някоя марка и търговец, дето да не ми отрежат главата през кръста, че вече ми писна. Гледах в интернет цени от 40 до 200лв. Колата е 1.9 tdi 1z, 90кс, седан, с предно.
  6. Надали ще да е при мен проблема, понеже имам 3 лаптопа с различни антивирусни, и надали някоя антивирусна просто ей така решава, когато натиснеш линк, да те прати някъде другде, без даже да те извести. За тези, които помнят по 30сек., отново: да, понякога отваря сайт, който няма нищо общо с този форум, друг път антивирусната започва да бръмчи.
  7. Гумите са 205/55/16. Купени са от Стара Загора - не се сещам магазина. Идея нямам къде са правени - трябва да ида да видя, което по никой начин не може да стане баш сега. На някой може да му се сторят добри. Аз съм супер взискателен и когато купувам най-скъпото в магазина очавам не да съм доволен, а да съм изненадан. Сега кого са подвели и кого не са... Аз карам абсолютно всеки божи ден тая кола в сняг (Банско) и минимумът на ден е 20км градско - още не съм се ударил никъде и не е имало място от където да не мога да мина, ама смея да кажа, че карам добре. Т.е. не го отдавам на гумите. Колата е с предно. В крайна сметка всеки си преценя. Аз изказвам лично впечатление. П.с.: Накой админ дали знае, че когато потърсиш форума в Гугъл и натиснеш на линка, най-често или те праща на някакви други страници, или ти писва антивирусната?
  8. Здравейте отново, колеги! Все се каня да пиша и все не остава време. Относно гумите: GoodYear Ultragrip 9 - не съм изобщо впечатлен на сняг, да не кажа, че не съм доволен. При закупуването им се колебаех межсу тях и Alpin 5, но грайфера ми се видя по мек и взех тия. Май съм сгрешил (тук е моментът, в който гума-гурутата могат да обяснят, че освен Мишелин и Континентал, или пък Бриджстоун, всичко друго е компримис и да се почувстват малко по-значими). Колата често се кара в сериозен сняг, особено напоследък. Впечатленията: превъртат по-лесно от очакваното на сняг, ABS-ът се включва по-рано от очакваното при спиране на сняг, странична устойчивост в сняг - задоволителна, на мокро мога да ги определя също като задоволителни. В заключение: Ultragrip 9 не е гума, която може да ви вдъхне увереност при шофиране. Очевидно марката вече не е това, което е била. Като качество определям гумата най-много среден клас, въпреки, че за парите и името си трябва да е в горната част на високия клас. Моят съвет: Не купувайте Ultragrip 9, поради простата причина, че на тази висока цена има гуми, от които колегите са доста по-доволни. А колкото до колегите с аквапланинга. Първо: Радвам се че колегата се е разминал без последици. Колкото до другия колега, който му обясни, че не е излетял, понеже се е движил направо - колега, меко казано смешно! Нещо повече - ще говоря от опит. Със подобна скорост над 100км/ч., в напълно прав участък един ММА боец излетя от едно такива езерце в моята лента и аз се блъснах в него. Тогава бях с Пунто.Колата отиде за скрап, а за малко и аз и приятелката ми - мен коланът ме изпусна и счупих ребра във волана(еърбегът не се отвори, още си го пазя), изкъртих бушонния блок с коляно, газовата бурилка се озова на задната седалка, приятелката ми счупи капачка и спука ребро, двигателят беше откъснат от тампоните.... С 2 думи - сериозен удар. Мисълта ми е, че стъпиш ли на вода, няма направо, няма наляво, няма нагоре, няма надолу! Късмет и гуми - това е. Алпин 5 имат типично мокра шарка, така че, предполагам, че са с наистина добро поведение на вода. Поздравления на колегата за избора! Може ви и аз ще взема такива другата зима.
  9. Точно поради тази причина ми отпадна Nokian - основно мненията са, че е много добра гума като нова, но от втората зима не я бива. Предложиха ми тези, като по-евтина алтернатива. Един от гумаджиите караше с тях и каза че е доста доволен.
  10. Ами днес купих Goodyear Ultragrip 9. Също се колебаех, като колегата между Alpin 5, Bridgestone LM001 и Continental 850. За първите 2 гумаджиите ми казаха, че още няма впечатления от тях, понеже били много нови. Като шарка най-много ми хареса Goodyear-a, иначе разликите в цените бяха минимални. Така, или иначе, след смяната на стария Hankook (също зимни), просто видимо хидравликата стана по-лека и возията по-комфортна. Денят беше дъждовен, така че ги сравних и на мокро и определено разлика има - локвите не се усещат, няма поднасяне (сравнявам по един и същ път с горе долу еднаква скорост). Спират много добре на мокро. Мисля, че няма да съжалявам, дано съм прав. Между другото, според евроетикета, Michelin Alpine 5 спират най-добре на мокро, но пак казвам, шарката малко ме разколеба. Така или иначе Michelin е име и сигурно който вземе, няма да съжалява. Тепърва предстои да ги видим на сняг, дано се представят добре, но наистина не съм очаквал от гума до гума такава осезаема разлика в карането. За мен темата приключи (надявам се ), ако някой има интерес, като се кача по планините след няколко дни, ще споделя впечатления и на сняг.
  11. Хехе, robobug сега администратор ли е, модератор ли е, или има нещо общо с тях, if you know what I mean?! Пак ще напиша, пък ако искате пак го изтрийте и се занимавайте с комплексарщината на някакъв бот. Робчо, ако намериш, къде съм писал, че Nexen е модел, а не марка, ще ти обуя колата с 4 нови гуми по твой избор за моя сметка! Не мога да разбера, защо трябва да си избивате комплексите за щяло и за нещяло. Като нямаш, какво да кажеш по темата, замълчи си!
  12. Колега Roggger, тая класацийка ми е малко съмнителна. В средния сегмент сложени марки като Nexen например, с които съм карал - ОТВРАТИТЕЛНИ!!! Тази гума е за най-ниския клас, според мен, само пластмаса. Става за задна. BfGoodrich също са там и напоследък не съм се интересувал, но преди време това беше най-добрата високопроходима гума. Карал съм с такива (не високопроходими) и бях доволен. Първоначално се бях насочил към Nokian WR D3, осланяйки се на горната класация, но гледам, че не се предлагат от много магазини. Идеята е също и да изкарат повече от една зима. В Autobox пък ми казаха, че Dunlop 4D е по-добра от UltraGrip 9, но може да е защото първата е с 6-7лв по-скъпа от втората, колкото и дребнаво да е. Просто не искам да правя компромис със зимните гуми, още повече, че доста сняг се очертава да видят. Едва ли премиум марките имат големи разлики в качеството, но нека всеки си каже мнението - ще бъде полезно и за други мисля. А колегата с Dunlop-а за 1200лв - карам 16-ки, не 22-ки.
  13. Здравейте, колеги! Трябва да взема 2 нови зимни гуми и се колебая каква марка и модел да са. Искам да са хубави, понеже тази зима ще съм все в заснежени райони. Чета из интернет, но така и не намирам тазгодишна класация на някое реномирано издание. Има само една на някакви западни клубове, но тестват много малко модели гуми - http://fakti.bg/avto/114803-test-na-zimni-gumi-2014-2015. Та вие от опит какво ще препоръчате? Марки, като Kormoran, Debica, Tigar и т.н. не искам да ги коментираме.
  14. Някой да каже компресорът на климатика дали съвпада с този на 1z. Поздрави!
  15. Търся да къпя работещ компресор за климатик за Ауди А4 B5. Колата е с климатроник, ако има някакво значение за компресора. Двигателят е 1z. Tel.: 0877 93 98 80
×
×
  • Create New...