Jump to content

bara4eto

Members
  • Мнения

    8
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от bara4eto

  1. bara4eto

    ауди100С4-не пали

    Проблема беше в предния датчик и настройката на задния.Компютъра /цялата зап. Сис.е хитачи /се запуска от втория датчик и ако не е достатъчно близко до маховика не изработва сигнал за включване на компютъра в запалителната система.Е ще се наложи смяна на масло и филтър ,че е много разредено с бензин и помпата не иска да вдигне налягане.И тази сага завърши със хепиенд! Специални благодарности за съвети на VBI !
  2. bara4eto

    ауди100С4-не пали

    На свещите няма искра/пробвах със външна свещ/,помпата се чува да работи,свещите са мокри.
  3. bara4eto

    ауди100С4-не пали

    Имаме проблем със запалване на Ауди 100цс 2.8лт.6цил.Колата отказа след гръмотевична буря да запали и след чекиране запали ,работи две седмици без проблемно и вчера гадината отказа да запали ,сменихме предния и задния датчици/предния от страна на водача за първоначално запалване и задния за четене на оборотите/,но уви пак не пожела да се взриви това изчадие на немската техника,моля за помощ колеги!
  4. По отношение на боята :джантите се измиват и обезмасляват (Меглио става идеално за целта).Започжа се със суха шкурка 120(ако има нараняжания се китват)следваща шкурка 220 следва водна шкурка 500 на вода .Следва шприцжане със шприц кит (по възможност да не е спрей)изчаква се една нощ на другия ден се минават на вода сзс шкурка 800 измиват се и се обезмасляват ,изчакват се да изсъхнат и след това се нанася какъвто искаме металик(по възможност едра перла)изчаква се(в зависимост от околната температура) от 15-30 мин.и се нанася 3 компонентен лак( За металик).Това удоволствие:металик едра перла сребрист на 'боди'100мл.-лак200мл,втвърдител100мл,1лт.коресилин, шприц кит,шкурки излезе 35лв. това е без пари за бояджия(ние сме такива) Приятна работа колега.
  5. Оказа се ,че предни маистори са си оставили ръцете и са мислили с някои части под кръста.Има ревизионен капак затварящ вход и изход на маслената магистрала към масления филтър и на този капак не бяха слозили гарнитура и от там маслената магистрала се е празнела и колата еработила с завижено ниво на маслото в картера,и когато е паднало нивото му(колата тече като леика ,че не бяха сменили гарнитури на двата картера).Сега колата си вдига налягане без проблем ,при студен двигател на малки обороти 3 атм ,а на горещ 2атм и при форсаж 5атм. Какво повече му трябва освен яко каране!
  6. Пречукаха повдигачите на клапаните и двигателя беще изклучен.Колата бе на наклон и достигна до севиза на самоход .Късмет просто .Разговарях с колега от сервиза на ауди и тои ми каза че до сега не са имали проблем с маслената помпа на тия автомобили и ме посъветва да отвора клапана и да промия от там помпата с масло от картера само на стартер без свещи ,цлед това да монтирам клапана и да свалим един капак на клапаните и да видим дали помпата ще качи масло там и дали ще угасне лампата! Цедката и картера чисти „Сменяна е гарнитура на една от главите и предполагам че нещо е попаднало на клапана след този ремонт.
  7. След спиране на двигателя за 5 мин и след стартиране светна лампата за налягане на маслото и манометара беше на 0 .Угасих и стартирах наново двгателя и тгава двигатела си промени звука и го изгасих .Маслото е на макс ,моля за съвет .
×
×
  • Create New...