Jump to content

Moonland

Members
  • Мнения

    6855
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от Moonland

  1. На пръв може да ти изглжедат. На втори също. Но не са :)

    Ако си със Single DIN, климатроникът седи по-нагоре в централната конзола и съответно е по-широк:

    IMG_0080.jpg

     

    Фейслифтовият климатроник е винаги от 2DIN и седи по-ниско, съответно е по-тесен:

    2r5cbhw.jpg

     

    Отделно софтуерните разлики, които ще ти създадат проблеми лятото.

  2. Не са!

    В протокола на управление има дребни, но съществени разлики, които създават проблеми лятно време.

    Ако искаш да си на сигурната страна трябва да интегрираш предния панел и врътки от фейслифт в твоя контролер. Не е plug&play, но е правено успешно.

  3. Няма "бушон захранващ тези уреди по таблото" :) Това не е автомобил от 80-те :)

    Уредът е един - таблото. То получава данни по цифров (дигитален) начин.

    Разчети записанитедиагностични грешки и виж какво ще подскажат те. С голяма вероятност ще има такива. Излишно е да се гадае преди да го направиш (ти или в някой сервиз ако нямаш нужната техника и познания).

  4.  

    Spunky ме разбра за хардуера, но явно само той [emoji4]

    Човек, кажи ми по какъв начин се измерва ''производителност'' на дисплей?! Как ще го ''натовариш'' да смята задачи и ще му пуснеш един синтетичен тест да кажем? 

    Навремето един професор в университета казваше: Ако мога да разбия моето знание на толкова малки парчета, че да можете вие начинаещите да разберете, за какво ви говоря значи съм си свършил работата. 

    Следвайки горното да конкретизирам - хардуер = ''мозъкът'' на телефона CPU/GPU. А, без спор А11-та е впечатляващ [emoji4] 

    А ти какви “задачи” смяташ с телефона за да те интересува конкретно това? Криптовалути ли копаеш с GPU-то или 3D игри цъкаш... или софтуер компилираш?

    Х на практика (не на синтетични тестове) върви незначително по-“мазно” от дори 6S. За мен. Утре обаче няма да е така. В други ден още по-малко.

    Ползите спрямо който и да е друг айфон са дисплея (тип, размер спрямо шаси) и камерата, като особено с първото се “сблъскваш” несъизмеримо по-често от CPU/GPU-то (макар че нещата разбира се са свързани) и в този смисъл това е (за мен) огромно предимство пред 8+, пък ти го наричай софтуер, щом не е хардуер... :)

  5. Преди 11 часа, Thor написа:

     

    Spunky, говоря за функционалност и производителност на мобилен телефон, а не за качество на снимката на камера. ;-)

    Хардуерът на 8+ и Х е еднакъв, т.е. при изпълнението на ежедневните задачи няма абсолютно никаква разлика на практика.

     

    Дисплеят не спада ли към хардуера? Той заедно с камерата са двете най-големи и напълно заслужаващи си предимства на Х пред 8 или 8+. В допълнение компактния размер при на практика еднакъв (-5%) по площ дисплей с + и в по-малка степен фейсАйДи-то, което обаче също се усеща на практика като плюс.

  6. Преди 6 часа, ole написа:

    Разбрах те. В аднроид също има такава опция, ако засече че го повдигаш от масата или си вадиш от джоба ти светва екрана. И все пак имаш една допълнителна стъпка със суапването.

    Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

     

    Допълнителна стъпка спрямо кое? Фингърпринт-а пък местиш пръст (1), поставяш (2), натискаш (3).

    Не знам колко са стъпките и как трябва да се броят, но по-удобно от това да погледнеш в телефона и съобщенията ти вече да се четат на екрана - няма.

     

  7. Колко по-ниска е цената от отвъд локвата реално и оправдава ли тя по-кратката гаранция (в повечето европ. страни е мин. 2г.)?

    Взимал съм преди години таблети от там, но тогава доларът беше смешно евтин и си заслужаваше въпреки гаранцията.

  8. Къде видя 3 стъпки? Вдигам телефона и го поглеждам и е отключен без да се притеснявам дали ми е мокър пръста или не. Кое му е бавното? Общо - 1,42 секунди е цялото според някой си дето го беше мерил.

    Пробвал ли си въобще или се позоваваш на теоретични анализи? Субективно в никакъв случай не е по-бавно (нито по-бързо) от пръстов. Работи безотказно.

  9. @nichirenshu

    Гледам си ги от всякъде, по всяко време като ми е кеф :)

    Надали ще ми повярваш, че и “фемили шеринг” има с лопати да го ринеш и то без да ми надвивсват неясни и изцяло извън контрол облци над главата.

    Въпрос на личен избор :) и в двата случая се дават пари, но в единия влизат пак в дома ти и служат за толкова повече. Дори и разделено на месец употреба да излиза по-скъпо (не съм правил сметка).

  10. Много зависи от дефинцията на “запазено”, екстри и т.н.

    Влез на mobile.de, въведи търсените параметри и ще се ориентираш за реалните цени за такива параметри.

    Всичко между 4000 и 10000 евро (с този двигател и преди ФЛ, т.е. до МГ2007)

  11. Какво искаш да кажеш? Демек даже за пред хората не слагаш!? ?

    А аз тъкмо почнах да се замислям, че ако вземем да не го сваляме и нощно време ще може да събира данни за продължителността на съня като инпут за смарт осветлението...

    П.с. За протокола и аз ползвам Епълуоч. Но всичко има някакви граници. Далеч съм от амбицията да ставам киборг и във времето и мястото ми за почивка и релакс.

×
×
  • Create New...