Jump to content

jkolarov

Members
  • Мнения

    11
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    Никаква

jkolarov's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Благодаря на всички, получих 7 оферти на ЛС от 10 до 30 лв, вече се разбрах с един колега, утре ще ми я пусне по Еконт.
  2. Здравейте, Търся си дръжка за предна дясна врата. Става дума за дръжката от външната страна, и вътрешностите и.
  3. jkolarov

    Ауди 80 - не пали!

    40 лв, писал съм по-нагоре цени на всяка закупена част. За мое съжаление се наложи смяна и на датчика на Хол, не можах да мина само с комутатор. Той струваше 80 лв.
  4. jkolarov

    Ауди 80 - не пали!

    Пич, смених го и колата тръгна Мерси.
  5. jkolarov

    Ауди 80 - не пали!

    @SunShine - От бубината не отива ток до капачката, дори и с чисто новата бубина. Прочетох че ако датчика на Хол не прекъсва напрежението бубната няма да даде искра. Следващия запозрян, след този датчик е комутатора, но до него не съм стигнал още. Бушоните са проверени. Това че колата ще запали след известно време отпадна, вече седмица е така и я пробвам от време на време. Преди ми го направи този номер, но след смяна на кабели и свещи проблема изчезна. Колегата който споменава че датчика се прецаква след голям пробег - дано това да е така. Колата е на 200К+ километри. Дано след смяната на този датчик да се реши проблема. @kolu - Мисля че мога да меря с уред, можеш ли да кажеш какво имаш предвид? Аз чета от този руски манюъл и там има разни методи за проверка които следвам. Има обаче нещо съмнително - според този мануъл проста проверка с уреда върху бобината трябва да покаже 5 ома. Обаче и новата и старата бубина си показват 0. Някой има ли идея защо така? Точно това измерване ме накара да мисля че проблема е в бобината, но и чисто новата бобина дава същия резултат. Според същия мануъл тествах и датчика на хол, закачам клемите на уреда на бялозелената и бялокафявата жички които влизат в делкото и разклащам автомобила на скорост и контакт, така че да се завърти ринга със отворчетата. В упътването пише че трябва тока да се мени от 0 до 2 волта, а при мен няма промяна (не си спомням точно какво показваше). Според това което прочетох ако датчика на ХоЛ не прекъсва напрежението към бубината то тя няма да генерира искра, дори и да е изправна. Интересува ме дали някой от вас е запознат с методи на тестване на 3те компонента по запалването - Бубина, този пуст датчик на Хол и комутатора. Ако знам как да ги изтествам ще мога да разбера къде точно е проблема, а не да купувам всяка част по отделно, както се случва в момента (датчик на Хол - още 85 лв.) и да пробвам. П.П. В темата на колегата прочетох че комутатора умирал така от един път, точно както при мен. Датчика, според други хора в този форум, намеквал че се разваля и правел проблеми преди да умре нацяло. При мен нямаше такъв проблем, та взех и комутатор (40 лв) и вече се надявам да открия проблема, като започна да сменям частите 1 по 1. Все пак ще е хубаво ако някой каже как да се проверят отделните елементи.
  6. jkolarov

    Ауди 80 - не пали!

    Здравейте, Аудито ме предаде без никакъв намек дори. Колата е Ауди 80, 1.6 карбуратор (PP индекс на двг.), 90ти набор. След нормално каране през деня, след като беше спряна за няколко часа просто не пожела да запали. Оказа се че няма искра на свещите. Първи заподозрян - бобина. Днес бе сменена без никакъв резултат. Всички кабелчета и контакти са проверени и са добре. Следващ заподозрян - датчик на хол. Четох в разни руски мануали че трябва да пуска 0-2 волта спрямо това къде са отворчетата. При побутване на автомобила, така че да се завъртят уреда не показва нищо. Тъй като нищо не разбирам от токове съм почти с вързани ръце. Ако някой се е сблъсквал с проблема нека сподели какво и как да проверя за да установя къде точно е повредата защото вече съм 92 лв назад за нова бубина, а май се оказа че на старата нищо и няма. Бубината е за транзисторно запалване (дано не написах някоя глупост тука), така пише на корпуса и. Благодаря предварително.
  7. Здравейте, Скоростна кутия за Ауди 80 1.6 (карб) 90та година? Евентуално и цена?
  8. А старата 100ца за колко мислиш да я продадеш?
  9. Аз също се подготваям за покупка на ауди 100, и имам същия бюджет. Дали може да се намери читав автомобил за тези пари и какво би трябвало да проверим при покупката? Има ли хора в този форум на които можем да се доверим за внос от чужбина? Благодаря предварително.
  10. Здравейте, Искам да си купя кола и се спрях на Audi 100/A6. Някой може ли да ме посъветва къде е най добре да се огледам. Има ли автокъщи в България които предлагат голям избор на тези модели или е по добре да се отиде до Германия. Бюджета ми е около 5000 лв. В немски сайтове намерих доста прилични автомобили за тази цена. Всякакви съвети и препоръки са добре дошли. Благодаря ви предварително.
×
×
  • Create New...