Jump to content

tenevbg

Members
  • Мнения

    15
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    audi 100 2.0 16v

Персонална информация

  • Пол
    Male
  • Локация
    ВАРНА

tenevbg's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Преди на да пиша за проблема съм изчел доста неща в форъма по проблема с това моторче.То не е замърсено, просто работи само при палене след което б.компютъра не го управлява.Неговата роля е да регулира оборотите на празен ход и при пускане на климатроника те падат до 600 и не се коригират. Въпроса е как става управлението на моторчето?
  2. Проблема е следният: моторчето е здраво и работи,сработва само при палене, след което не комперсира когато се включи климатроника.На буксата му има 13 V Някакви идеи от къде се управлява и как може да отстрани проблема. Благодаря предварително за идеите.
  3. Като марка е на ниво.Аз имам впечатления за TZ1(5 М/10х),които в ценовия клас до 450 лв. е едно от най-добрите предложения.Системата им за стабилизация при снимане е трепач,много голям +.
  4. Може , ако си със климатроник.Става чрез достъп до бордовите диагностични кодове. http://audibg.com/forum/index.php?act=attach&amp...ost&id=7074
  5. На едно мнение сме VBI, благодаря за отзивчивоста.Сега обмислям,ако ми остане време днес къде мога да ползвам канал за да потърся по описанието ти датчика.Поне така си мисля, че ще се добера до него.Аз отгоре невиждам как може да стане.
  6. Благодаря колега за помоща, днес ще се пробвам ако ми остане време да го открия датчика и ще докладвам.Иначе за спорта разглобих таблото,но проблема не е там.Днес, като карах сутринта подробно следих скоростомера и километража.Резултата: когато откаже скоростомера,отказва и километража,на моменти стрелката играе нагоре да долу и въпреки, че не отчита реална скорост, тогава километража работи.Постоянно наблюдавах и сервизното показание на б.компютъра, когато нямаше показание на скоростомера от таблото съответно и нямаше показание и б.компютъра. Единствената зависимост, която забелязох е,че когато спре скоростомера и километража съответно тръгват обикновенно макар и не всеки път, като премина през 3-та над 2500 оборота.
  7. Благодаря колега за информацията, но така трудно се ориентирам по обяснението ти, ако може схема или снимка и малко по точно обяснение как да стигна до датчика.Мерси предварително.
  8. И аз мисля така колега, въпроса е къде е този датчик и как да го проверя дали е ОК.
  9. Това е следващият етап да се пробвам с друго табло, въпреки че като неработи на скоростомера(съответно и километража) няма и показания в сервизен режим на климаторника. Не трябва ли да отчита б.компютъра скорост ако само таблото е развалено?
  10. Колеги, някакви идеи ?
  11. Километражът работи, но от време на време отказва-няма отчитане на скорост и километри, или стрелката играе с голяма амплитуда.Оборотомерът е ОК. и всички останали уреди в таблото.Когато откаже километражът, няма отчитане на дневният и главния километраж.Проблема е странен, прочетох доста неща в форума относно проблеми с километража но не срещнах такъв проблем.Според мен не е прословутия "механичен зъбен проблем", поради факта, че когато откаже километража и в сервизен режим на на климатроника също не отчита скорост.Някой знае ли къде се намира датчика за отчитане и как може да се провери? Предварително благодаря за помоща.
  12. Благодаря за мненията до тук. Пак ще повторя, ако има някой, преки сравнителни впечатления за тези две коли мисля, че ще е интересно за всеки да се запознае с тях.Относно избора ми за ауди мисля е ясен, а защо не е 2.5 TDI още повече, а относно ползването на колата е с идеята както е всеки средностатистически българин(по лунният роден ландшавт наречен BG пътища и разбира се от време на време за риболов). Една голяма причина също е и честотата на влизане в бокса,основно заради нашите родни,мили авто"майстори".Те са основната причина(безкрайната им некомпетентност) да се замисля да сменя сегашното си возило.Това е, ако някой има да изрази сериозно мнение по въпроса добре дошло.Идеята ми е не да се хвали едната или другата кола а да се даде обективен обзор , които би бил от полза на всички.
  13. Доста нещата прегледах ето малко визуални относно SUBARU: http://www.rs-auto.bg/videos/play/12143/ http://youtube.com/watch?v=UlaI1gtv1fI иначе то е ясно ауди си е ауди P.S.Дано някой с преки впечатления сподели...
  14. Здравейте, обмислям варианта за смяна на любимото возило и сам се спрял на тези варианти.Ако някои има наблюдения и мнение по въпроса(комфорт,екстри,двигател,поведение на пътя,поддръжка) да сподели...Предварително благодаря
  15. Има ли някои представа как се сменя гарнитурата на АСЕ 2.0 16V.Снимки или схеми евентуално. Може ли сам човек да я смени или трябва задължително сервиз.Някаква последователност и особенности при отвиването на болтовете или гайките,хидравличните повдигачи? Благодаря предварително за помоща!
×
×
  • Create New...