Jump to content

hacker4oy

Members
  • Мнения

    63
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от hacker4oy

  1. Изпратих 4те дюзи за ремонт в SuperScan Bulgaria, казаха едната че не и стига гориво, почистване смяна гумички,стенд и ремонт общо - 400лв. Резултат -нулев . Побеснях купих добавка на бардак 1л549 pro, сипах я в 15л гориво(двойно повече от препоръчителното) след 1 час няма и помен за пушенето. Извода които мога да направя е :запушени разпръсквачи. Тези от Суперскан просто си взеха едни пари за гумички на дюзите без да има резултат.Порцията гориво си остана висока 8мг при загрял двигател,но го отдавам на изолирания Агр и екуто вижда 450 единици въздух на място.
  2. Так малко развитие по темата....Намерих 4дюзи bj, сложих ги огромното пушене изчезна остана изпушване понякога при тръгване -отново като на сурова нафта.На място като задържа 1200 оборота тресе малко и припушва ,но много по-малко от преди. Остана също и слабата мощност до 1800-2000 оборота . Милиграмите (injection quantity) на място са 9 при -1,0.5 центр. На вала. Корекции на дюзите при загрял двигател: 1:-1.5 ,2: 1.9, 3: -0.2 4:0.3 .Тандем помпа 2бара на празен ход 4 на 1500оборота и над 8 на 4000 оборота.Дебит на подкачаща помпа над 3л/Мин. Давайте съвети че ми побеля косата?? дали дюзите са виновни ??
  3. Не е ли на 13ти в милиграми Да изравнява оборотите ?
  4. Освен с манометър друг вариант ? И ако е тя обеснява ли на канал 23 големите корекции ?-90ms
  5. Като върна вала на -6 градуса пада горивото , намалява пушенето доста,но няма никакво вървене
  6. На празен ход и центровка на вала 0.0-0.5 градуса дава 8.8-9.2 мг и си ги държи. Какво да погледна на тандем помпата,защото нямам такъв манометър за да я замеря Някой да знае нещо относно обозначението на дюзите ?
  7. Актуал и специфед са 1:1 от момента на подаване на газ, адаптацията на н75 е направена , отклонение 100мбар.
  8. Нямат адаптация, помпа дюза е това
  9. Забравих да кажа, че при корекция на вала 0-0.5 колата пуши повече, а когато го завъртя на -6/-7 пушенето намалява, но вървенето става още по-зле. Корекция на 13ти канал отново няма както и да завъртам вала, единствено канал 23 си стои на -90/-100.
  10. Здравейте колеги! Колата е а4 2006 2.0 8v BPW Колата пали от четвърт при всякакви условия. Проблемите са следните: Слаба мощност особено до 2000 оборота и доста сиво-бял лютящ пушек сапътсващ невървежа. Турбо -ново Агр,дпф - изолирани Компресия- перфектна Дебитомер и мап - нови Разпределителен вал-нов Повдигащи -нови Гумички на дюзи -ново Износване леглата на дюзите -няма Та корекция по дюзите навсякъде еднаква 0.20-0.40 и на 4те цилиндъра единствено на канал 23 стойности -90 ,-100 на всички дюзи. При свалянето на дюзите установиж ,че номерата и на 4те са 038 130 073 BQ PDE-P1.5/75/485s312(тоест не са от този двигател а от 2.0BMM) . След проверка в ЕТКА номера на дюзите за BPW е 038 130 038 BJ или QX PDE-P1.1/80/550s229. Какво означава и каква е разликата между PDE-P1.1/80/550s229 И PDE-P1.5/75/485s312 Дали според вас е възможно пушеното и слабата мощност да са от дюзите ? Надявам се да съм описал изчерпателно проблема и симптомите.Благодаря за вниманието .
  11. Пробвано с дебитомера , не е от там . След пасване на клапаните корекциите от сондите се оправиха и аванса заспа на 12-13 но остана малко неприятно тресене на празен ход Някакви идеи ?
  12. Дюзите не са чистени, но и на газ го има дори по-осезаемо. Главите са свалени има зацапани клапани т.е. е изпускало от там. На едната глава са опушени няколко всмукателни клапана , а другата има проблем с изпускателните. Другата седмица трябва да е готова и ще пиша дали се е оправила.
  13. Здравейте колеги! Проблема е следния: а6 99г 2.8 193кс код apr , на празен ход клати доста неприятно мотора , минеш ли 900 оборота мотора спира да тресе. Грешки никакви , ремък зацепен , веригите м/у валовете също са на белези обтегачите уж работят. Всички ваиумни маркучи са сменени , колектора го заливах с вода - не смуче въздух от там ,дросел - почистен и държи обороти. Основният симптом е че с ваг ком като го гледам мени ignition timing доста когато тресе от -6 до 21,22 а подам ли малко газ заспива аванса в една стойност. Свещи и кабели чисто нови а от това шашкане на аванса цапа и 6те свещи..... Моля за съвети и помощ че се видях в чудо забравих да кажа ,че има и ГИ ,на газ абс същите проблеми. Благодаря предварително !
  14. hacker4oy

    Проблем със обороти

    Колега търсете проблема в помпата . Гледайте с ваг-кома в движение варира ли горивото или аванса . Тресенето няма да е от автомата . А за кутията ако е боксуваща доколкото знам маслото трябва да е сивкаво/черно (признак за боксували фрикциони).
  15. При откачен датчик еку-то получава стойност на ДВГ -40 градуса и бълва нафта яко за да запали. А трудното палене или центровка или въздух в системата. Огледай маркуча прозрачния сутрин след като е престояла дали вървят балончета , ако върви някое голямо 2-3 сантимово балонче е нормално да си въртиш повечко докато запали. Ако е въздух 1во огледай снадките около горивния филтър най-вече пластмасовото клапанче и о-пръстена под него.
  16. hacker4oy

    Чипване

    Споделям мнението на loshdancho , в ниските каквото и да го правиш си остава по-тромав, дали кутията го задържа или нещо друго нз , но е факт че е умишлено .
  17. hacker4oy

    Турбо разлики

    На АКЕ е GTV 2062 мисля , на 150 кс е по-малко , пасва но не е за този мотор , търси от 180 кс. Има една фирма в София продава сърцевини за турбо (turbo core ) на много сносни цени 300-400 лв . с 6 месеца гаранция и не са китайски ,балансирани готови за мотнтаж . Само развиваш 2та охлюва и слагаш новото . Аз лично купих такова и карам почти 1г или около 30к км и няма проблеми .
  18. hacker4oy

    Тропане отзад?!?

    Проблем от вчера : Колата е Голф 3 спортно окачване , купуват се пружини 2ра ръка от някакъв си голф , аморт. нови за нормално окаване . Отзад се появи тропане . Причината е ,че там където ляга чашката на стеблото на аморт. има едно като тел , зегерка в каналче което евентуално кара стеблото да му се ограничи хода нагоре(спира в чашката). Сложихме ги така обаче като мине през дупка тропа. Стеблото излиза колкото си иска нагоре и после слиза и удря на желязо. На старите аморт. си имаше втулки много по-здрави от тези телчета които излизаха от канала при първата дупка. прехвърлихме старите втулки и колата заспа . Та проверете отзад има ли такива стопери .
  19. По тая логика да се върна в Италия да го начукам на Фабио ,че ми не е потдържал колата Майтапа настрани , аз лично ако труда си е от мене при здрав вал си сменям износените кобилици + тарелки и повдигачи и си карам до след 10к км и после пак лека полека ще ги дам 1000 лева за 1-2 г Както казва loshdancho: "Към всички собственици на душегуби, Тази кола е хоби, някой ходят на риба, други имат 2.5TDI..."
  20. Според мен ако вала не е наяден , сменя повдигачи , кубилици и пулчета само на изпадналите , но при положение ,че труда си е от теб . така ще закрепиш временно положението и ще можеш да я продадеш работеща
  21. hacker4oy

    ремап аке а6

    Явно да, късметлия си. В номерата на клапаните явно има разлика , но клапана е отзад на помпата , така че трудно ще го видиш. Щом минаваш 50мг си карай спокойно и недей да ходиш да го преназобват , защото ще почне да кади като КРАЗ , товариш кутия ако е автомат и турбо.
  22. hacker4oy

    ремап аке а6

    На мотора е . Самата програма за EDC15 като променят картите тя калкулира евентуалните кс излизащи от мотора. Изтеглете си VAGSuite EDC15 тя е безплатна , някой карти на еку-то не ги чете , но ще добиете представа какво точно преставляват картите в еку-то.
  23. hacker4oy

    ремап аке а6

    Ами момчето което ми прави софта пробва и зададе гориво над 50мг , като излязохме на тест рън стига 49 мг и до там , дебитомер , турбо всичко ми е ОК , исканото гориво е примерно 60мг ,а подаваното стига до 49 и толкоз . Та от тогава знам за този клапан. Цена до колкото разбрах нов е около 300-400 лв.
  24. hacker4oy

    Дясно огледало

    4b1 857 536 c пише на моето дясно
×
×
  • Create New...