Jump to content

TheJester

Members
  • Мнения

    9
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от TheJester

  1. Ами центровката аз си я проверявах, мисля че всичко е наред. Издърпахме я до сервиз на познат и ще видим... ще проверява и той, защото му имам по-голямо доверие Ще пиша какво е излязло след като установим, иначе благодаря за насоките!!!
  2. Да, светва подгрева и си изгася както преди PS Забравих да спомена запалиха колата с някакъв спрей принудително, но работеше неравномерно.. За релета не съм проверявал
  3. Мисля, че има някакъв електронен блок дето управлява нещо
  4. Така.. да обясним по-подробно. Колата изгасна в движение, като преди това се усети нещо като придърпване, прекъсване. Запалих, вървя 50 метра и толкова. Стартера си въртеше, но не палеше. Издърпахме я и на другата сутрин пробвах да запаля отново, колата си работеше перфектно, без никакви шумове в мотора и без загуба на мощност. Тръгнах и след 1-2 километра отново угасна. Повече не запали. Закачихме на ВАГ-КОМ и не показа никакви грешки по електроника, датчици и така нататък... Нафта идва до помпата и до дюзите. Почти сигурно няма въздух в системата.. Провериха и за евентуална загуба на центровка и там всичко изглежда наред.. Някакви идеи от какво може да е и какво да търся? Съмнявам се в механиката на самото ГНП.
  5. А варианта с по-старото табло?
  6. Въпроса ми е дали мога да заменя таблото с ФИСА с това без, защото не работи дисплея. Трябва ли да се правят някакви преправки? Колата е 1.9 TDi. За такова табло става въпрос.
  7. Добър вечер, от 1 месец таблото ми върти номера, или по-скоро когато е топло навън. След като дам на контакт лампите, които трябва да светнат преди запалване просто не светят. Става въпрос за лампата на маслото, водата за спирачките и т.н. Оборотомерът също го няма, свети единствено Check-а. Тръгнахме от предпазителите - всичко беше ок. После отворихме таблото, прекарахме всички съмнителни спойки, една от които беше спукана. С идеята, че всичко е ок затворихме. След точно 200 метра оборотомера пак падна. Пак същото. Отново казвам, че тези номера ги прави само когато е топло. Сутринта проблема просто го няма. Дали е възможно нещо да е пропуснато по таблото, някоя спойка, писти .... Не знам. Та така, дали е възможен проблем и в самото окабеляване до таблото, захранване, букси .... месец и нещо вече ме тормози, колата ми трябва, карам и без тези контролни лампи и оборотомер, но ако има проблем с мотора.. не свети нищо вътре и става страшно. Благодаря предварително. Става въпрос за дизелова 80 B4
  8. Да, таблото си свети, врътките си светят, предпазителите са добре... крушките и те, защото при разбутване на едни кабели под кутията за въздушния филтър таблото си светна.. Да, обаче при първата неравност пак се стъписа оборотомера и пак същата работа. Възможно ли е проблемът да идва от тия кабели или съм останал с някаква илюзия, че е от там. А между другото тези кабели изглеждаха в отлично състояние без протрито, обгоряло и т.н.
  9. След известен престой от месец, днес реших да запаля колата. След даване на контакт забелязах, че само Check-а свети.. а би трябвало там временно да светнат и за масло, и за вода, ръчна спирачка и т.н. Запалих ии оборотомера също не мръдна. Интересното е, че скоростометъра, както и уреда за горивото и този за температурата си работеха нормално.. Дайте някакви мнения от къде може да се получи така... Благодаря предварително!
×
×
  • Create New...