Jump to content

JonnySFU

Members
  • Мнения

    6
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    Audi A4 B8

Персонална информация

  • Пол
    Male
  • Локация
    Sofia

Последни посетители

306 профилни разглеждания

JonnySFU's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. JonnySFU

    Проблем с оборотите

    Пролема е решен : Оказа се, че проблем няма, или по точно не такъв за който е нужен ремонт. След ровене по сайтове и фируми открих, че това е нормално. Колата следи тока в акумолатора и при падане под определено ниво в следствие на : - каране на къси разстояния с топло време с климатик -в студено време с подгряване на седалките -слушане на музика при изключен двигател -и др. Вдигането на оборотите на празен ход е с цел алтернатора да подава повече заряден ток. В ръководството за експлоатация е описано още какво може да очаквате е описано от 226 - 228 страница.
  2. JonnySFU

    Проблем с оборотите

    Не показва никакви грешки като правих диагностика. Нямам идея
  3. JonnySFU

    Проблем с оборотите

    Прави го и при студен старт сутрин при температура 16-17 градуса. Не мога хвана при какви условия го прави
  4. Здравейте. Карам Ауди А4 8K5 B8 дизел 2,0 TDI 143 коня. От известно време забелязах странен проблем. Не мога да разбера кога точно го прави, но колата взе да вдига оборотите на 1000 оборота и ги държи там. Помислих че, е проблем с DPF филтъра и направихме пренудителна регенерация, имаше 10 грама нагар и след регенерацията изписа че, има (-74) грама. След 36 часа отново взе да вдига оборотите. Помислих че, датчика за температурата показва минусови стойности и колата пуска "автоматичния смукач", защото по мое наблюдения го правеше сутрин при първо палене. Днес обаче го направи при загряла кола и 35 градуса на въздоха. Спрях климатика да не би той да вдига оборотите на мотора но не се повлия. След като загасих мотора и запалих отново оборотите си дойдоха на местото. Моля за някакви идеи по моя проблем Благодаря предварително
  5. Благодаря за бързите отговори. Но сега остава въпроса каква кола да купя. Дайте съвет каква кола от тези до 2008г и цена до 17000-18000 лв. си заслужава. Че цените за подръжка на дизел е висока, "ОК" ама не искам да имам влизане в сервиз всеки месец и то за ремонти по двигател. Искам да знам кой мотор си заслужава парите. Благодаря отново.
  6. Искам конкретни мнения за Ауди А4 8Е (Б7) 2,0 ТДИ 140к.с (170к.с), автомобили между 2005 и 2007г. Предстои ми смяна на колата и съм се насочил към Ауди. Искам да знам надеждни ли са, какви болежки имат и какво трябва да наблегна при огледа. Четох за проблеми с главите, дюзите, маслената помпа и разпределителния вал. Искам да знам през кои години са проблемните модели, кога изчистват проблемите. Моля, за лични наблюдения. Благодаря предварително за отделеното време.
×
×
  • Create New...