Jump to content

Стоян Чанев

Members
  • Мнения

    107
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от Стоян Чанев

  1. Карам 4.2тди от 5+ години, изключителен мотор, динамиката е в добро съотношение с разхода, поддръжката не е чак толкова тежка, замислям се скоро за същата моторизация в Д4. Няма да сбъркаш в избора си, само гледай внимателно, моторът е много здрав и надежден. Само да добавя- доколкото знам въздушното окачване в последния фейслифт е доста по-меко настроено и вози по-приятно, колкото от тези които са 2005-6-7.

  2. 40/60 мисля че е, всичко по автомобилът е изправно, задните гуми се износват напълно равномерно. Наблюдавам това явление и при друг 4 по 4 автомобил в семейството.

  3. Градско не мога да ти дам конкретен разход, много е относително, но го сложи около 15 да речем. 4.2 моторът уж е изчистен от проблемите, които има 4.0тди. Засега по-сериозни проблеми съм нямал с автомобилът, карам го от 4 години и дори съм го пуснал да се продава, ако имаш интерес ми пиши на лично. А колкото до изборът ти на мотор смятам, че по-големият е по-подходящ за А8.

  4. Не, не бяха включени вериги и обтегачи. Написал съм кое беше, плюс предния тампон на мотора (380лв.) Накладки онзи ден смених- 130лв (с голяма отстъпка) и пари за труд отделно.

  5. Не е лека, не е и прекалено тежка. Последното ми обслужване, което включваше масла, филтри, пистов ремък с прилежащите му ролки и ремък на ГНП-то с ролката към него, беше около 2000лв. Годишният данък е 600 лв., каското е 1500 лв. Разходът на гориво извънградско е между 8 и 11 литра (поне при мен). Та като цяло това е.

  6. Преди 10 часа, Vonko написа:

    Само за справка вчера се повозих в новот Q7. Колата има невероятна технология и таблет...ама дотам. Като изключим, начина по който светят мигачите, безжичния интернет, елегантно излизащия таблет нищо друго не ме впечатли. Някак си кожата и материалите ми лъхаха на евтино, дори и волана. Това е второто такова Q в което се качвам. Добре, че аверчето беше с 4.2 TDI поне да усетим малко вървеж, ама в завоите ми ляга като семейно комби.

    Сигурен съм че е готина кола, ама струва ли си парите?

     

    Честно казано старото Q и 10-годишния ми мергел ми излъчват повече класа. Не знам какво става с автомобилостроенето, ама си ебало майката...

     

    П.С. Към автора на темата, така и така си се прежалил да развържеш кесията за разходи по бъдещата кола, защо не загледаш някой Кайен? Това поне е кола, която носи удоволствие да се кара. Не знам колко ще й е по-скъпа подръжката от Q7, стига да си закопчаеш фаровете да не бягат нощем :D

    От новите не съм виждал 4.2тди? Да не би да е 4.0 тди, което е SQ7?

  7. По снимки на външен вид изглежда добре. Салонът е малко странен и не е за всеки вкус. Хубаво е да се прочете повече информация за конкретния мотор и проблема му с горене на масло. Останалото вече трябва да се огледа на място, виждам, че е предоставен и номер на рама, така че може да бъде направена бърза проверка. Успех с покупката!

×
×
  • Create New...