Jump to content

venci b4tdi

Members
  • Мнения

    105
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от venci b4tdi

  1. Проблема беше, че помпата се е износила, но има още "хляб" в нея. Бутана е, опитвали са се да я регулират и закрепят, но явно толкова са разбирали, след това е имало посещение през лятото в сервиз за помпи в Търново само за диагностика, но са отваряли помпата и после стегнали болтовете до скъсване.

    Колега ако не е тайна как разбираш че помпата е износена?

  2. Провери си налягането с механичен манометър, оправи си и таблото.Датчиците при ТДИ-то са сив и син, синия сработва на 0,25 бара, а сивия(високото) на 0,9 бара.

    Отделно моето ТДИ държи около 1 бар на празен ход и загряло масло.

    Таблото много трудно ще го оправя има нещо збъркано по инсталацията днес ще пробвам с механичен манометър да видя какво ще покаже че моят не е оригинален. Вчера яко сопа и на 2000 об държеше 1бар а на място пада на нула и не тракат повдигачи много интерестно :stupid:

  3. Здравей те колеги вчера си сложих уред за налягане на маслото и забелязах след яко ръчка на празен ход налягането падна до 0.5бар. Иначе на 2000 обората си е 2бар, на 3000 3-4бара. Незнам нормално ли е това карам с масло тотал 10-40 синтетика. Двигателя работи добре не чука. Днес сутринта като запалих на празен ход държеше 4 бара. Не знам какво да правя маслото го смених оня ден на 300км е. Лошото е че имам и проблем в таблото и лампата за маслото не ми работи. Датчика за уреда съм го навил на мястото на белия датчик мисля че беше за високо налягане. Гледах в ауто дата дават при загряло масло на 2000 оборота налягането трябва да е на 2бара. И другото което забелязах е че като я изфорсирам налягането се качва малко като пудна газта, и само да угася колата за  десет минути пак се качва на празен ход . Ако някои е имал подобен проблем ще се радвам ако сподели.

     

  4. малко не съм се изразил правилно турбото държи 0.9 а на колко е направен да издържа маркуча незнам предполагам около 1.8-2 ,но факт е ,че като ми беше задържал геита този маркуч гръмна при 160 км/ч...и къде на 1з има клапан за турбото ако пренадуе ,на 1.6тд има клапан с пружина тук поне аз не сам видял да има ...един въпрос    защо  долните маркучи са доста по дебели и по здрави ?

    Ако ти задържи гейта няма да имаш налягане,ако имаш спукано вакумче на гейта ще пренадуе турбото и макс 1.1-1.2 налягане и ти е забила муцуната. Маркуча ти се е сцепил от старост не от надув. То германеца не е тъп. Та по темата моите маркучи  съм ги сменил с силиконови и съм доволен. Тези дава маркуча от турбото до кулера и от кулера до двигатела извивките им ми ги правиха в магасина с траби и скоби. 

  5. диаметъра е 5см и този маркуч се къса не от старост ,а като пренадуе турбината ...0.9 трябва да е налягането на турбото и този маркуч умишлено е направен по тънък та като пренадуе турбото тои да се скъса,защото другите 2 маркучча към кулера са 150 лева и се сменят доста по трудно ..и при мен гръмна ,беше задаржал  уестгеита на турбото от както го раздвижих нямам ядове...56лв е много ,на мен в Видин ми обявиха цена 32лв.аз намерих от една морга за 5лв маркуч от 1.6тд и малко го поорязах  подълъг е ,и пасна идеално нормално е да има масло ,нали от картерната вентилация газовете влизат в турбо патищата и там кондензират  това да не те притеснява ....временно решение на проблема е да го бандажиреш с тиксо с оплетка ,да не цапа и да можеш да караш колата докато си намериш ,поне аз така карах 2 седмици

    Тва са пуълни глупости. За тва има клапани турбото не може да надуе 3 бара чеда пръсне маркучите дори и да ти са неработещи  , Аз за долния маркуч дето е от турбото до кулера дадох 50лв. Силиконов разбира се  и нямам проблеми макар че ми надува на 1.3

  6. За жалост проекта се размина. Кутията ми се счупи вчера и не можах да намеря 6 степенна на нормална цена. Защото и механизма на скоростите трябва да е от ауди с 2 и цената набъбва. Иначе взех от а4 афн скоростна кутия мисля са еднакви.  

    Ако тъпата ми кутия беше изкарала още 10 дена щях да сложа 6 степна но пуст касмет

  7. Здравейте колеги. Счупи и се скоростната кутия на аудито по точно синхронизатор на 3 предавка. Мисля така и така ще се сменя кутията дали да не сложа 6 степенна от 2.5 тди аел. Но незнам дали има преправяне или е същата като моята. Ще съм благодарен ако някой по разбиращ сподели дали става или да търся като моята ?

  8. Здравейте колеги и аз да споделя. Ауди 80 б4 1.9 тди среден разход 4.9/100 смисал зареждам до горе нафта като си играя хубаво да го обезвъздуша минавам 5000км . Слагам по 20–30 литра  на зареждане, и зареждам пак до горе удрям чертата и 4.9/100. Да поясня че този пробек е смесен като повечето е в града. Незнам дали е добре но този разход ме радва.

  9. Ауди 80, RU

     

    Благодаря за помоща - снощи ревизирах таблото и наистина се оказаха 2 пукнати спойки. 

     

    Обаче се заформя друг проблем - имам 2 поизронени зъба на голямото зелено зъбно колело на километража ( които си работи засега ).  

     

    Моля за малко помощ -  къде мога да намеря голямото зъбно колело ? Във форума се предлага само малкото.....

     

    Поздрави!

    сложи табло с километраж до 260 и няма да имаш проблем с колеленцата

×
×
  • Create New...