Jump to content

Samuel

Members
  • Мнения

    12
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от Samuel

  1. Проблема е отстранен!

    Ходих при Професора в Пазарджик и след направената диагностика се разбра, че колата е настроена на автоматична скоростна кутия. Човека направи всичко и сега Ауди-то върви без грешка!

    Благодаря на всички!

  2.   Здравейте!

    Преди 20 дена купих А3 1998г., 1.9TDI 90к.с. за жена ми и три дена след покупката й, минах през бокса, т.е. смених:

    ангренаж Гейтс + 4 ролки СКФ

    пистов Гейтс + 2 ролки СКФ

    водна помпа Валео

    масло двигателно Репсол 10/40

    горивен

    въздушен

    купе

    и по предницата разни неща

     

    Та, проблема дойде веднага след излизането ми от сервиза (3 дена преди да сменя описаните по-горе неща я карах и нямаше проблем).

    Карам колата и от 1-ва на 2-ра 1200-2000об., се дави, глъхне една такава и това докато влезе в обороти.

    От 3-та или 4-та предвака на 2-ра, няма проблем, само от 1-ва на 2-ра.

    Обадих се веднага в сервиза и ме насочиха за диагностика в Тойота (Пазарджик) там имало кадърен майстор. Отидох, оставих колата и след обяд като отидох да я взема, майстора ми каза, че наистина на 2-ра стойностите трябвало да са от 0 до 4мг/сек., а тя била на -2. Уж правил какво правил, каза да карам 3-4 дена така и да видим дали се оправило (пари не ми е взимал). Но уви - проблема си го има пак. Обадих се в Тойота, говорих с въпросният майстор и каза, че искал да я качи на подемника и да провери пак всичко дали е наред със зацепването на ангренажа и някаква си втулка на коляновия вал, но за целта трябвало да се освободи място за мен в сервиза. И още чакам де, вече 10 дена. Ако някой има идея от какво може да е и да даде инфо и да ме насочи евентулано към кого да се обърна!

    Един мой познат ми каза, че може да се оправи и с почистване на горивната помпа и смяна на комплекта гарнитури към нея, разбира се и настройване след това. Друг ми каза за някакъв ЕГР... (нямам си и идея за това какво е).

    Благодаря предварително и дано се отстрани това.

  3. От Пазарджик съм.

    Ако някой има наблюдение от към майстори, да пише и да видим какво ще стане!



    Твоята предвид годината на производство , ме съмнява да е 90 к.с. , 1.9  с променлива геометрия на турбината ,така че не знам какво имат предвид майсторите с тая "забила" турбина и кво точно и забива на турбината без променлива геометрия ,че да и правиш профилактика .Много е вероятно да са омазали работата със зацепването и ся да ти приказват глупости .Сменяй ги...."майсторите" имам предвид .

     

    Забила аз така го написах. Казаха ми, че имаше грешка в турбината. Гледаха нещо и ми каза за някакъв палец на турбината не зацепвал и от там било хубаво ако колата ще се кара и извънградско да се свалила турбината и да се почистила.

  4. Здравейте!

    Сега се връщам от диагностиката, но според майсторите и Бошовата им програма всичко е наред. Центровката е както трябва, всички параметри са нормални, но пък турбината беше забила и ми препоръчаха да направят профилактика.

    Иначе проблема с придърпването си остава.

    От сервиза пък в който сменях ремъците и ролките ми казаха, да отида при тях и да дадат малко аванс за да се види дали ще остане това придърпване.

    Съвети?

  5.   Здравейте!

    Преди 3 дена купих въпросната А3 1998г., 1.9TDI 90к.с. за жена ми и днес минах през бокса, т.е. смених:

    ангренаж Гейтс + 4 ролки СКФ

    пистов Гейтс + 2 ролки СКФ

    водна помпа Валео

    масло двигателно Репсол 10/40

    горивен

    въздушен

    купе

     

    Та, проблема дойде веднага след 10км. от излизането ми от сервиза.

    Карам колата и от 1-ва на 2-ра, ми се дави, глъхне една такава и това докато влезе в обороти около 2500-3000

    От 3-та или 4-та предвака на 2-ра, няма проблем, само от 1-ва на 2-ра.

    Обадих се веднага в сервиза и ми казаха, че може да е след предишна смяна на горивната помпа и трябва да отида за да проверат пак ангренажа, че му направил впечатление при слагането, че старите белези не отговаряли на неговите и така. Аз утре ще отида да видя какво ще кажат, но някой ако някой има идея за какво иде реч, да сподели!

    Благодаря предварително и дано се отстрани това.

     

    п.п. преди да сменя горепосоченото нямах проблем!

×
×
  • Create New...