Jump to content

Martin88

Members
  • Мнения

    41
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

1 Последовател

Друго

  • Kaра
    D2,A8L и S8(БЕЗ LPG)

Персонална информация

  • Пол
    Мъж
  • Локация
    Sofia Dragalevci

Последни посетители

1248 профилни разглеждания

Martin88's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Martin88

    Обслужване и Гаража

    Докато четете тази публикация, вашите лупи с изгорели рефлектори от старомодните горещи ксенони са я прочели вече и са свещи в сравнение с BI-LED лупи от последните модели в наши дни. Пред вашите очи е AOZOOM DK 200 3 inch последна версия. Същите се срещат и като К3. Стария DK не се пройзвежда вече. Оригиналните лупи (боклуци) са около 2,5 инча. Наложи се да разширя корпусния тунел на лупата от рефлектора на целия фар за да приближа новата 3 инчова максимално близо и да стои като оригинала по-добре и от него е сега. В моят случай оригиналните лупи бяха загорели само отгоре, но достатъчно, че с ксненоновите D2s крушлета да е на свещи, след това сложих директна замяна D-series Лед крушки светлината се подобри рязко макар и с изгорели рефлектори и накрая след време вместо да реставрирам рефлекторите на лупите или да взимам същите нови, взех направо BI-LED лупи. Резултата е силна светлина и сигурност. Къси и дълги в лупата и отделно дълги си имате, на пратика двойни дълги като падне клапата знаете как стоят нещата, като Bi-xenon. Изчаках да навлязат и да се усъвършенстват Bi led и беше време вече. За 530лв ще ги срещнете на пазара, аз ги взех за 477лв Тези не са ментета, на пазара има и клонинг който е боклук. Подобрете фаровете си те ще спасят вашия живот и живота на другите вечер и най-важното настрйте ги еднакво и на правилната височина.
  2. Martin88

    Обтегачи

    Именно аз ти казах какво има о-пръстени и плъзгачите(банани) , да не ти сменя само плъзгачите че работата е наполовина рециклирана.
  3. Martin88

    Обтегачи

    За съжаление няма наличен OEM комплект о - пръстени за обтегачите защото те си ги продават цели да се набутваш, а на практика проблема струва не повече от 15 или 20лв. Аз проучвам точните размери на въпросните о - пръстени и ще направя комплект от размерите и ще можем да ги поръчваме от всеки по голям магазин за пръстени, руснаците вече са успели в това начинание и има успехи, но се разглабя целия обтегач за да се подменят и накрая слагаш нови банани и е като нов. Плъзгачите (банани) са евтини и те. В алито или ебей ги има на кило.
  4. Martin88

    Обтегачи

    Да еднакви са за всички мотори V8 40v. Шофьорска страна 5 до 8 цилиндър 077109087P Пасажерска страна 1 до 4 цилиндър 077109088P Двата са различни един от друг в посоката на обтягането.
  5. Здравейте братлета и ценители на А8 D2, наскоро завърших мечтания голям гараж, разбира се има още дoвършителни неща, като настилка от реактивна смола, закупуване на подемник и изолация отвън и измазване на стени отвътре и т.н, но електричество, осветление, прозорци входна врата и гаражни врати има и вече може спокойно да се работи. Не беше замислен като сервиз, въпреки, че е с размерите на такъв, а просто гараж който съм искал, да е просторно и да си имам подемник и да ги качвам за кеф хаха. Направих леко обслужване по мотора на лонга и хидравличната помпа също като цяло се прегледа всичко по ангренажа и пистовия, аз съм подменил всичко като ролки ама пак да си ги прегледам хаха, семеринги се смениха на валовете и колянов отпред и няма подлизване вече да цапа и да ме нерви хахаха. По моите D2 няма какво да се пипне за сега като обслужване и предлагам услугите си на който има нужда от помощ за А8 D2 , поръчвам си нови части от големите дилъри с отстъпка от години като съм работил по моите, предпочитам само бензиновите мотори за работа, ангренаж, центровка и т.н. дизелите така или иначе бяха излишни като мотори за D2 времето го показа. Диагностика се прави задължително преди да се почне каквато и да е работа с VCDS пълна версия. Работи се с желание и внимание към всеки детайл без да се нарушава вида му, работя подредено и прецизно все пак съм ценител на модела. Пишете на лично ако имате въпроси или търсите помощ. Там мога да ви оставя номер за връзка и кординати на гаража. 💀
  6. Четете Manual има ги качени във форума там пише, дизелите не съм ги снимал, според мен не трябваше да ги има тиа балирачки за A8 D2
  7. Относно Кулера! Проблема се изразява по рано в топлите страни под 150000км, при умерен климат на 200000 до 240000км. Ако всичко е на ниво в охладителната система! При мен прокапа извора на 233000 реални, става дума за D2 А8 Long Взех я на 91000км Швейцария! Кита от О-пръстени и месингов преход е закупен от години и само чакам да се спука инжинерната мисъл от пластмаса и да го обслужа кулера.Така и стана преди 3 месеца дойде денят на независимостта и с кеф приятно си го разглобих. Но имам и добавка, десерт който съчетах с тази работа. Предпочетох 12V помпа пред Accusump под налягане, защото ще превъртя повече масло през двигателя. И на практика колкото искам. Предимства на системата са омасляване на двигателя преди студен старт, особено задължителна е за този V8 40v мотор според мен заради хидравличните оптегачи, стартира по тихо няма никакви дребни звуци, особено след 24ч или 48ч, така се наваксва налягането в тях, омаслявате плъзгачите им (банани) особено ако са нови като мойте. Друга важна част са повдигачите! Като сменяте маслото и най вече филтъра тук го монтирате и пускаме помпата пълни си филтъра и се качва към валовете без да палите на сухо или да въртите на стартер! На кратко износването на двигателя става на студен старт. Системата елиминира проблема. Не съм виждал друг проект като моя в мрежата за А8 D2! Може и да има но няма споделено инфо в мрежата. Плюса при кулера е че си има подходяща пробка на подходящото място. Маркучите са хидравлични Италянски издържат на предостатъчно барове и температура. Възвратния клапан е метален и отвътре! Размер 3/4 резба! Резбата на картера и кулера е М24х1,5, Нипела е М24х1,5 с редукция М22х1,5 към маркуча. Вътрешен отвор ф13мм на маркучите! Помпата е 155W 12V 3,5 бара 55 децибела Полска метална ! С шумоизолация от мен за намаляване акустиката. Като пример мога да ви дам по големите бойни танкове разполагат с такава маслена система. Следващ проект оръдие под капака с топлинно насочване кой не дава мигач!
  8. Martin88

    5HP24A TRANSMISSION COOLER

    Здравейте! Информация по темата можете да намерите лесно , ако нещо не ви е ясно как става за А8 D2 питайте в коментарите, ако не ви отговоря тук! Реших да внеса малко разнообразие във форума, информацията променя бъдещето! https://youtu.be/iJX5IkN4Kcs
  9. Въпроса не е в гаранции и пробег, а как управляваш един автомобил. Повече агресивно каране, Kick Dawn повече стрес, по честа смяна на части. Оправи си клапите на колектора не е трудно, после ще ми благодариш.
  10. От колектора такъв звук няма да извадиш! С него имаш друг голям проблем клапите са спекли отворени мехчетата трябва да са свити на празен ход, разходът на гориво също ще ти е голям. Този пулсиращ звук които се чува е ролка. Сваляш ангренажните капаци и слушаш със стетоскоп най сигурно, по пистовия ремък също слушаш наред. Най вероятно е лагер-муфата на виското защото вискосъединителя спича и зацепва с оборотите на двигателя постоянно а не когато трябва и има постоянен стрес за лагера. Ако не си обслужваш сам колата по добре започни има база данни за модела във форума ре-поствал съм ги и аз и започваш да четеш.
  11. Проверяваш за течове на масло! Проверяваш нивото на маслото! Проверяваш през VCDS да работи коректно F125 switch! Проверяваш за наличие нa корозия в буксите на F125 и тази на мозъка, при същата може и масло да има. Проверяваш кутията на ECU и TCU за влага и вода. Също така е важно двигателя да няма грешки. Трябва да свършиш доста, но евтина работа преди скъпата успех.
  12. Виж сега ако е със сервотроник махни му релето и ще се разбере помпа ли е или скапано реле за да ти дърви волана.
×
×
  • Create New...