Martin88

Members
 • Content Count

  35
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About Martin88

 • Rank
  User

Друго

 • Kaра
  D2,A8L и S8(БЕЗ LPG)

Персонална информация

 • Gender
  Мъж
 • Location
  Sofia Dragalevci

Recent Profile Visitors

787 profile views
 1. Четете Manual има ги качени във форума там пише, дизелите не съм ги снимал, според мен не трябваше да ги има тиа балирачки за A8 D2
 2. Относно Кулера! Проблема се изразява по рано в топлите страни под 150000км, при умерен климат на 200000 до 240000км. Ако всичко е на ниво в охладителната система! При мен прокапа извора на 233000 реални, става дума за D2 А8 Long Взех я на 91000км Швейцария! Кита от О-пръстени и месингов преход е закупен от години и само чакам да се спука инжинерната мисъл от пластмаса и да го обслужа кулера.Така и стана преди 3 месеца дойде денят на независимостта и с кеф приятно си го разглобих. Но имам и добавка, десерт който съчетах с тази работа. Предпочетох 12V помпа пред Accusump под налягане, защото ще превъртя повече масло през двигателя. И на практика колкото искам. Предимства на системата са омасляване на двигателя преди студен старт, особено задължителна е за този V8 40v мотор според мен заради хидравличните оптегачи, стартира по тихо няма никакви дребни звуци, особено след 24ч или 48ч, така се наваксва налягането в тях, омаслявате плъзгачите им (банани) особено ако са нови като мойте. Друга важна част са повдигачите! Като сменяте маслото и най вече филтъра тук го монтирате и пускаме помпата пълни си филтъра и се качва към валовете без да палите на сухо или да въртите на стартер! На кратко износването на двигателя става на студен старт. Системата елиминира проблема. Не съм виждал друг проект като моя в мрежата за А8 D2! Може и да има но няма споделено инфо в мрежата. Плюса при кулера е че си има подходяща пробка на подходящото място. Маркучите са хидравлични Италянски издържат на предостатъчно барове и температура. Възвратния клапан е метален и отвътре! Размер 3/4 резба! Резбата на картера и кулера е М24х1,5, Нипела е М24х1,5 с редукция М22х1,5 към маркуча. Вътрешен отвор ф13мм на маркучите! Помпата е 155W 12V 3,5 бара 55 децибела Полска метална ! С шумоизолация от мен за намаляване акустиката. Като пример мога да ви дам по големите бойни танкове разполагат с такава маслена система. Следващ проект оръдие под капака с топлинно насочване кой не дава мигач!
 3. Здравейте! Информация по темата можете да намерите лесно , ако нещо не ви е ясно как става за А8 D2 питайте в коментарите, ако не ви отговоря тук! Реших да внеса малко разнообразие във форума, информацията променя бъдещето! https://youtu.be/iJX5IkN4Kcs
 4. Въпроса не е в гаранции и пробег, а как управляваш един автомобил. Повече агресивно каране, Kick Dawn повече стрес, по честа смяна на части. Оправи си клапите на колектора не е трудно, после ще ми благодариш.
 5. От колектора такъв звук няма да извадиш! С него имаш друг голям проблем клапите са спекли отворени мехчетата трябва да са свити на празен ход, разходът на гориво също ще ти е голям. Този пулсиращ звук които се чува е ролка. Сваляш ангренажните капаци и слушаш със стетоскоп най сигурно, по пистовия ремък също слушаш наред. Най вероятно е лагер-муфата на виското защото вискосъединителя спича и зацепва с оборотите на двигателя постоянно а не когато трябва и има постоянен стрес за лагера. Ако не си обслужваш сам колата по добре започни има база данни за модела във форума ре-поствал съм ги и аз и започваш да четеш.
 6. Проверяваш за течове на масло! Проверяваш нивото на маслото! Проверяваш през VCDS да работи коректно F125 switch! Проверяваш за наличие нa корозия в буксите на F125 и тази на мозъка, при същата може и масло да има. Проверяваш кутията на ECU и TCU за влага и вода. Също така е важно двигателя да няма грешки. Трябва да свършиш доста, но евтина работа преди скъпата успех.
 7. Виж сега ако е със сервотроник махни му релето и ще се разбере помпа ли е или скапано реле за да ти дърви волана.
 8. Всички грешки са ти Intermittent (временни), нещо става с тоя волтаж при палене. Мери акумулатора колко волтаж има, после гледай живи данни на алтернатора дали зарежда и клемите гледаш за окис на пасажерския буфер, релетата под пасажерската стелка в купето(там е релето и на горивната помпа!) Масите също по двигателя не трябва да има закъсани. Ако всичко е наред, значи отиваме на сондата B1S1 това което съм ти написал вече .
 9. Става това което ти написах когато не работи g163. Увери се, че получава волтаж и буксата е наред, кабела също. Ако всичко е наред и все още получаваш грешка от типа Open Circuit, No voltage го изписвай в кофата, снимай си каталожния номер желателно е новият да е BOSCH. Оригинално е такъв. И един съвет по леко завъртай стартовия ключ, клемореда не обича такива резки завъртания за там има тема. https://audibg.com/forum/index.php?/topic/201349-гасне/
 10. Както написах вече погрижи се g163 и g28 да не ги виждаш като грешка те са взаимносвързани. И на този етап те са проблема ти.
 11. Провери буксата на g163 и го демонтирай внимателно опича се с времето. Тъкмо ще видиш семеринга дали изпуска масло . Същото става и с G28 на коляновия, но на кабела Без волтаж до g28 няма палене, до g163 ще запалиш, но ще тресе защото губи времената. Тези приятелчета не трябва да ги виждаш като грешка. След това отиваме на сондите. Сондите преди катализатора контролират сместа, можеш да ги провериш в модул двигател, измервателни блокове от 30 до 42 група по специално, група 33, волтажа трябва да бъде на изключена букса 0,435 до 0,500 На закачена букса на ламбда и загрят мотор да варира 0,5хх 0,6хх 0,8хх. До волтажа ще видиш и проценти ако са към 25% имаш проблем със сондата трябва да са от 0% до 8 или 9 % . Но това не значи че найстина има проблем, случва се главния компютър при изваждане на буксата на ламбда или ограничен волтаж от паднал акумулатор да натрупа грешка която не иска да забрави и за това изключи масата на батерията за няколко часа изтрии грешките на сондите, запали я и остави да загрее ако почне да тресе мотора ще сменяш сондата след тази манипулация. Ако настоятелно вади грешка misfire, размени бобините и гледаш за промяна. Провери си вакумите. Провери дросела за нагар. Провери дозирането на MAF.
 12. Тресчотката слагаш на отвиване, на снимката е сгрешено!☠️
 13. И нека бъда ясен за всички нови собственици на А8 D2 в форума за D2 има база данни с всичкия MANUAL за А8 D2 ! Tеглите и почвате да четете и няма да се чудите това къде е как става и т.н. Ето ви линка : https://audibg.com/forum/index.php?/topic/169140-%D0%B1%D0%B0%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%BD%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-d2/