Jump to content

Snowcho

Members
  • Мнения

    19
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от Snowcho

  1. Здравей колега това е сигнализацията за DPF- филтъра. Този филтър е регенетивен, което ще рече че сам се почиства. За целта се излиза извън градско и караш 15-на мин. на около 90-100 км/ч  на 3 предавка между 2500 и 3000 оборота. Целта е да покачи температурата на гърнето и да изгори наслоилия се "мазгоч" в филтъра. Ако това не помогне карай към сервиз на Ауди да ти го вкарат в ръчна регенерация. При мен се наложи да ходя там защото ми бе запушен на над 90% и колата бе влязла в сервизен режим. Случи се миналата пролет и ми взеха само 74 лева( В АУДИ това си е направо евтино за техните цени).

     

    И един съвет: прочиствай го един път поне на 1-2 месеца по горе споменатото упътване и няма да имаш проблем.(Ако караш само градско).

     

    Лека и спокойна

  2. Здравейте колеги преди месец имах проблем с филтъра, казаха ми направо да го махам, препоръчахами един като се обадих се хванах за главата. За премахване между 300 и 400 лева взависимуст от това къде е заврян филтъра. Самия филтър го изкопуват за около 80-100 лева и малко вазвръщаш суматата. При катализатора е друго може и да не го махаш може и да го махнеш, но интересното е че не го изкопуват за доста пари около 100-120 лева, а самия катоализатор е целия от платина и тои струва около 300+/- лева. И това говоря за Варна. Лично знам че в Перник го премахват филтъра и катализатора без пари понеже са еквиваленти за работа и изкопуване. При мен бе власъл в авариен режим колата. След дълго умуване я закарах в ауди Варна и за 80 лева ми го изчистиха и направиха диагностика. Премахването на филтъра не пречи в България но излизатели на вън в чужбина сте задължени да имате. Аз препоръчвам единсвено веднъж в година караите я в Ауди сервиз и да ви го почистят както трябва. През останалото време извън градско.

  3. Надявам се да си прав, сега съм заредил отново VPower и ще видя как ще е. Дано да не е нещо друго щот малко в повече ми идва вече. Почти година от както я имам и още немога да и подменя захабените работи по интериора, заради разни изниквания по нея неща - едно от които е сняма на ключове и патронници заради тапаците дет мия разбиха.

  4. Здравейте, от около една седмица компютъра започна да показва различни моментни показатели за горивото. Проблема е между 2000/3000 оборота показава моментен разход от над 9л/км и то при 3 или 4 предавка. При ускоряване преди смяна на предавките дори достига до 17-18л/км. Приде нямаше този проблем (така да го кажа). Преди при ускорене до 3000 оборота показваше моментен разход не повече от 8-9л/км и след смяна на скоростите падеше между 4-6л/км. Преди 2 седмици имах пътуване от Варна до София, на връщане минах през Бургас там заредих на Лукойл(принципно сипвам само Vpower) но просто трябваше да заредя някъде. Дали проблема може да е от нафтата дето са ми я сипали там. Другото което то се случи по време на пътя е като минах по една неравност по пътя колато отскочи малко и ужулих корите отдолу. Преди да замина за София колата бе в сервис на Ауди за почисване на ДПФ-филтъра(запушен на над 90 процента) и диагностика и там казаха че няма никакви други проблеми по нея.

     

    Колата е Ауди А4 Авант 2TDI 140 коня 2007г.

  5. Днес докато карах светна тази лампа 1386231.6868.jpg след паркиране и изклчване на колата за около 30 мин при запалване светна и тази лампа 1386221.6868.jpg и оборотите бяха ограничени до 3000.

     

     

    Моля за помощ за евентуални проблеми  и тяхното решение. И да спомена е от около седмица свети лампата за DPF-филтъра.

  6. Здравейте, днес сутринта тръгвайки за работа виждам че са ми разбили колата. За щастие нищо не са взели. Но са ми изкъртили цялата ключалка и зее сега една дупка. Търся цялата ключалка с лицевата пласмасата. Цвета е светло сив металик. Намирам се във Варна.

  7. Здравейте днес ми светна лампата за филтъра. Споделете как е най-дабре да се оправи. Както доста хора пишат че излизат за десет мин на магистралата с над 120 км/ч или е по-добре да се отиде дирекно на сервис за почисване. И ако може да каже някой колко горе долу струва това удоволсвие. Колата я купих декемри и единсвено по магистралата е карана от София за Варна и от тогава до този момент само градско

×
×
  • Create New...