Jump to content

vanko-lunatic

Members
  • Мнения

    45
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от vanko-lunatic

  1. Здравейте , колеги ! Да споделя за едно проблемче ... Колата е А6 , С5 , 2.5 , 180к.с. АКЕ , 2003г. Като загрее до работна температура ми светва на таблото лампата за подгрева на свещите и мига . След неопределено време започват да играят оборотите (не в голям диапазон - 900-1100rpm) . И тук става лошо - не се форсира над 3000 оборота . След време същия ден пак се оправя , но лампата за подгрева не спира да мига . Ако имате опит от такъв проблем или можете да помогнете - споделете . Благодаря предварително !

    Изпратено от моят HUAWEI VNS-L21 с помощта на Tapatalk

  2. Аз също имах проблем с тръбичката за задната пръскалка - беше се разкачила снадката в ляво ( до съединителя ) и ми наводняваше мокета .  При мен тази тръбичка минава под левия праг - там е вързана с другите кабели , които отиват назад . ( и аз съм с Ц5 Авант ) .

  3. Не съм сигурен дали ще работи правилно чистачката като се обърне . Ако не се включи някой , който е правил това движение ще ми е интересно да разбера как ще го направиш . Успех и весели празници !

    Sent from my Мобифон using Tapatalk

  4. Колега , на новите модели чистачките им са в дясно може би това е причината , поради която искаш да направиш тази маневра - незнам ... Но на този модел чистачка пръскалката е закрепена за основата й , и пръска в 'затворено' положение , така че ако я обърнеш няма да ти мокри стъклото а номера . Възможно е и да греша ...

    Sent from my Мобифон using Tapatalk

  5. Благодаря за отговорите ! Ясно е , че ако искам повече тяга в ниските трябва да сменя автомобила или най-малкото да тунинговам двигателя , но нямам такива намерения - върви добре за характеристиките и цената си !

    Sent from my Мобифон using Tapatalk

  6. Имам лек напредък по темата , но пак съм в задънена улица .... Под кората в краката на шофьора се намират доста букси .... Там видях края на този червено-черен кабел , който се свързва с друг синьо-бял . Единият край на червено-черният е изолиран и води назад към багажника , но не разглобих всичките кори за да го проследя . Знаете ли какъв е и за какво служи синьо-белият кабел ?

    ... Забравих да поясня .... черната кутийка е свързана със червено-черният кабел ....

    Благодаря предварително !

    66763beb579efcb342ab5ba664282552.jpga0de2f08b909b6432c3a20f57939a75c.jpg

    Sent from my Мобифон using Tapatalk

  7. Благодаря Ви за бързите и съдържателни отговори колеги ! Мен лично ме 'човъркаше' това , че в ниските е много тромава и исках да накарам турбото да се включи по-рано - предполагах , че това ще стане с чипа , но уви . Засега не искам да скъсявам живота на който и да е чарк по колата , затова ще се откажа от всякакви интервенций по мотора и ще го оставя стоков ! Бъзикаме се с един приятел , че във форума на БМВ като контактуват помежду си се наричат 'пич' , а пък ние 'колега' ... понеже сме постоянно под колите ... хахаха . Но мен лично този автомобил все още ми пълни душата и не съм му се нарадвал .

    4910369563b4ecda86ce302c3e190d0c.jpg0e464aa9b0caa13d6d833077642f4138.jpg3256e77b3dacc0812a55a570eac99b11.jpge19542d449fe760d900d1b7da4ce6ce2.jpg

    Sent from my Мобифон using Tapatalk

  8. Звучи ми примамливо да сложа чип , и ще прегледам карантийте на мотора по-задълбочено , но имам и друго питане ... Турбото ми се включва след 1800rpm , след чипването дали ще се промени нещо и ще започне да ускорява по-бързо в ниски обороти ? Принципно в голяма степен това е причината да искам чип ...!

    Sent from my Мобифон using Tapatalk

  9. Благодаря , колеги ! Качественият тунинг винаги е за предпочитане , особено за този тип двигател . Харесват ми данните на хартия след чипването , но опасенията ми са дали няма да има лоши последици след време - като по-бързо износване на частите ... Ако някой р слагал чип на този двигател - моля да си изкаже мнението . Благодаря !

    Sent from my Мобифон using Tapatalk

  10. Здравейте , колеги ! Бих искал да използвам темата , понеже е пресна ... Возя се със Ц5 , 2.5 ТДИ, куатро , 180к.с. , АКЕ , ръчни скорости . 2003г. (Фейса) .Колата съм я обслужил и няма проблеми (не е и имала при мен) , та въпроса ми към вас е за мнение дали да си сложа чип - какви са предимствата и недостатъците за този модел ? Какъв чип да сложа и къде ? Благодаря предварително !

    Sent from my iPhone using Tapatalk

  11. Да кажат колегите от Германия дали имат някакъв резултат !? Можете ли да смъкнете стъклото дотолкова , че да измъкнете ключа ? Но решението си остава едно - влизане с взлом ! Вие си изберете как да бъде . Може да имате усложнения с патрона и да търсите да си купите и патрон и стъкло .

    Sent from my iPhone using Tapatalk

  12. Възможно е вашият модел да може да се отключи някак - или с копчето за централното или с дръжката ( 2 дърпания) , моят модел няма шанс .... Или ще се наложи да жертвате едно от задните стъкла.... но нека и някой друг колега си изкаже мнението...

    Sent from my iPhone using Tapatalk

×
×
  • Create New...