Jump to content

velinddd

Members
  • Мнения

    22
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от velinddd

  1. Медна е тръбата, а марка на изпарителя не мога да ти кажа сега понеже е на много шинано място до подкашника.Ще го гледам на канал в събота.
  2. Здравейте ! Карам пежо 206 1.6 16в с тамона газов инжекцион.Надявам се да не ме игнорирате като чуете пежо, но стана така че от ауди минах на пежо и нещата май пак ще се връщат .Появи се проблем и колата не може да превключи на газ.Почетох малко и реших да си поръчам кабел за диагностика.Проблема е че когато превключа на газ колата работи малко и прехвърля на бензин.Установих след диагностика , че след като колата превключи на газ налягането на газта намаля и като падне под определена стойност колата прехвърля на бензин, защото е настроена под определена стойност да бензин.Държи 1.6 - 1.7 бара налагане.Излиза като грешка изтичане на газ, но то го няма . След като падне да кажем на 0.5 почва бавно да се повдига , докато не достигне пак тези стойност.Мисля че проблема е или в изпарителя или в мап сензора.Също така възможно ли е колата да няма клапан с филтър преди изпарителя , понеже така и не го видях да проверя дали не е запушен.Има клапан на газовото и той си чатка като отвори газта.
  3. Има вариант да е дефектен.
  4. velinddd

    A3 1.6 AKL с 15W40

    Еми целта е да намаля разхода поне малко.Проблема е ясен.Трябва да отварям двигателя и да сменям сигменти и гумички.Друг е въпроса дали си струва тази инвестиция.Аз минавам по 10000 км на година и това ще ми коства около 5-6-7 литра масло да и налея.Иначе така като гори масло явно дига компресията и върви много добре.Един приятел има а4 1.8 125 кс и моята върви повече.
  5. velinddd

    A3 1.6 AKL с 15W40

    Колеги гори ми около 0.5л на 1000 км.Карам я с 10w40 и мисля да мина на 15w40.Какво ще кажете по въпроса ?
  6. Звъннах им и на мен казаха 150 лв.Гледах втора рака ама ми казват суми около 250 лв което не си струва.Утре почваме да я сваляме и я карам.Дано момчетата да я направят така че да не им я карам друг път.Преди това имах фиат и когато да питам във фиат форума всеки мълчи.Радвам се че тук взаимно си помагаме.Благодаря колеги
  7. Продавам Бас каса Kenwood 12-ка и усилвател Tunder Гр.Ямбол Телефон:0896405377 Цена:250 В перфектно състояние.Почти не са позлвани.Много силен бас има , но аз съм го намалил почти докрай ,защото не ми понася и за това я продавам.Все още е на колата и може да се чуе как свири.
  8. Някой има ли на представа колко би струвала нова, да кажем марка ITN ?
  9. След като времето застудя и рейката ми текна.Всеки ден наливам по около 50 мл масло.Преди това почти не течеше ,но явно студа си каза думата.Искам съвет къде бихте ме посъветвали в окръг Ямбол да отида за рециклиране и евентуално колко би ми струвало ?
  10. След минаване на около 300 км дросела се адаптира сам.Благодаря колеги
  11. Всички маркучи ги прегледах за пукнато или извадено , но всичко си е ок.Ще покарам както казваш да видя дали ще се оправи ако ли не , ще я закачам.
  12. Имам A3 1.6 AKL и реших да му почистя дросела ,защото като го настяпя до 5000-6000 обората и го пусна по инерция или гасне или почват да играят оборотите.Почистих я с обезмаслител имаше доста нагар по нея и след като я зглобих и запалих оборотите стоят 1200-1300.На газ пак така (инжекцион).Въпроса ми е трябва ли да се настройва нещо след тази процедура понеже гледах да не съм бутнал или извадил някой маркуч но всичко си е ОК.
  13. Проблема се оказа бушоните.Благодаря за помощта колеги !
  14. Здравейте колеги ! Вчера ме остави акумулатора на a3 1.6 akl с газ инжекцион ведраре.И извадих акумулатора да го заредим и да видим дали е там проблема.Оказа се че проблема е там и го смених.Въпроса ми е дали след като е стояла около 5-6 часа без акумулатор са се занулили настройките на газовото и нещо друго ?
  15. Колеги проблема се оказа от този клапан (18-ти номер) и е взимала въздух и от гумичките на вслукателния колектор (3-ти номер).След смяната им колата заработи перфектно
  16. Колеги мерси за обърнатато внимение.Тия дни като имам свободно време ще видя къде е проблема и ще пиша
  17. Светва и не огасва.И след като я запаля на ново пак не свети,търгвам и след 10 мин светва.
  18. Колата е a3 1.6 AKL при запалване не всети и след като потегля и всетва и не огасва.Къде би могъл да е проблема ?
  19. Взех за проба два дебитомера втора рака за пробва и работата на двигателя не се промени.Понеделник ще ходя да я карам да диагностика за да видя дали ще открият проблема.При смяна на дебитомер трябва ли да се оправят някакви настройки ?
  20. Като я запаля и извадя буксата на дебитомера оборотите направо заспиват и като я вкарам и почват пак да играят и да гасне.
  21. Вчера си купих Audi a3 1.6 с газ инжекцион.Още когато купих колата не работеше добре в ниски обороти и човека ми каза че дебитомера е за смяна.Ходил на майстор и така му казали.Днес сутринта като я запелих даже гаснеше и до към 2000-2500 изобщо не работи добре.Във високите се стрялка много добре , но докато не видгна 50-60 градуса направо гасне като я оставя на свободна.Въпроса ми е дали според вас проблема ще е наистина във дебитомера или да някъде другаде.
×
×
  • Create New...