Jump to content

Kamaz

Members
  • Мнения

    9
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Kamaz

  1. Здравейте колеги, Търся си Boost метър за Ауди А4 Б6 1.8т по възможност за монтиране на средните духалки или над волана.
  2. Здравейте, интересувам се от цената на катализатор на Ауди А4 Б6 2002 1.8Т BFB ако е нужен номера на катализатора ще го видя и допиша. Също така ме интересува дали при вас е възможен демонтаж на катализатора и поставяне съответно на тръба или заглушител и най-вече софтуерно изключване на задната ламбда сонда. :)

  3. Здравей колега на едно ауди А4 Б6 2003-та година фаровете са ми изгорели от вътрешна страна. Колко струва рециклирането на фаровете и как става точно пращането оправянето и връщането, тъй като до сега не съм правил подобна процедура.

  4. Колеги за радост пичовете който изказаха тежката болест "скоростна кутия" бяха в грешка оказа се далеч по-добър вариант сваляне и почистване на температурни датчици, датчик колянов вал, дросел клапа и дибитомер. След това работата заспа перфектно върви си нормално и явно ще трябва да внимавам на кой се доверявам с диагнозите по колата. е за съжаление след всичко това се оказа че торка си заминава тъй като при каране по голям наклон на задна оборотите се вдигат доста а колата почти не помръдва трябва да стигне до около 4300 оборота за да се изкачи по голямо нагорнище. Така че след като оправихме единия проблем сега се започва търсене къде рециклират торкове в България на разумни цени или ще се поръчва от ebay. Благодаря на всички който дадоха съвет за бързо разрешаване на проблема. :)
  5. Има и 6 степенна колега. В моя случай не се налага подмяна на колянов вал както и никаква манипулация по двигателя. Ще започна малко по от рано, купих колата юли месец уж без проблем. Обслужих всичко както си му е реда, по скоростната кутия се усещаше едно претрисане това се усещаше най-вече като се минава през легнал полицай в момента в който слизам от легналия полицаи като подам газ се усеща претрисането все едно сменяш скорост на ръчна кутия, но нали в мултитроник няма скорости тъй като принципа на работа си е съвсем различен от масовите скоростни кутии. След това смених маслото и това изчезна. След още месец и нещо каране забелязах друг проблем когато трябва да се изкача по голямо нагорнище вдига прекалено много обороти и тръгва доста късно, особенно ако трябва да се кача на зад си е пълна мъка имам случай да се налага да я засиля за да се кача. Стой си на едно място вдига обороти но не мърда все едно на ръчна скоростна кутия като е заминало феродото как боксува същото нещо се случва. Тук преди няколко дни като стана студено след запалване на колата и тръгване веднага без да я чакам да загрее започва да прекъсва с подадена газ тръгва спира тръгва спира докато не загрее. Загрее ли няма проблеми, и това до преди вчера. Както си карах нормално в градски условия изгасих колата слязох след 10 мин се върнах запалих и повече от 2000 оборота не вдигна подам ли рязко газ все едно се дави и губи обороти падат около 500 оборота и иска да гасне подавам ли леко газ стигат до 2000 оборота и си върви така едва едва с 40. Закачих колата с vag-com няма никакви грешки. Тъй като карах на газ пробвах на бензин правеше същото нещо. Вадих клемите на акумулатора за да не е натрупала някоя грешка която не излиза при проверка с компютър но нищо пак същата работа. И след това ходих до няколко сервиза в който се занимават с VAG коли главно и се изказаха че проблема е от скоростната кутия. Но днес идва едно друго НО реших да пробвам друго паля колата стопля се тъй като забравих да кажа когато е студена губи обороти на място докато си стой на P подал ли газ изгасва колата паля и така това пак отново. Загрее ли започва да си държи нормалните 1000 оборота горе долу. Слагам скоростния лост на свободна N и започвам да форсирам пак същата работа забива на 2000 оборота и не иска повече. След дълго писане това е всичко което се случва във вторник ще карам колата в един сервиз за намиране на точния проблем а това за скоростната кутия исках да се презастраховам дали това става без големи промени освен ясните, и явно няма кой знае какво.
  6. Здравейте колеги, От половин година карам Audi A4 B6 1.8T предно но след появил се проблем в скоростната кутия и това че не съм привърженик на автомат реших да се разделя със автоматичната скоростна кутия. Ако някой е правил тази промяна в региона на Сливен-Бургас и има впечатления за добри сервизи където могат да направят професионално подмяната. (на човешки цени не като в Порше България) ще съм благодарен на отзовалите се. Също така да използвам и темата че ще търся ск.кутия 6 степенна, помпи за съединител, педал за съединителя, скоростен лост както и всичко това което ще е нужно за подмяната. Благодаря предварително на отзовалите се.
  7. Купувам подлакътник и темпомат за A4 B6 2003-та 1.8т, салонът на колата е черна кожа по възможност подлакътника да е от този вид.
  8. Kamaz

    Моментен разход

    И аз да изтупам темата от прахта. Странни показания за моментен разход, при подаване на газ моментен от 22литра нормално показание 0 при върната газ и това е нормално а показание 21литра на 100 при спряна кола как ви се струва? Някой път си показва както трябва някой път избухва с едни разходи луди. При каране с 60 монотонно с колкото си иска там мултитрошляка оборота без промяна в подаването на газта от педала в продължение на 10 км и без спирания ми показва един път разход 4.7 който си е нормалния и някой път разход 45 при същото каране. :D Странна работа някой ако има мнение по този въпрос ще е много добре. :)
  9. Какво имаш првдвид под точно този автомат по какво е по различен и по какво да познавам на другите мотори какви автомати са сложили, кой е мултитроник кой е типтроник. Аз до колкото знам точно това е масовия типтроник който е на това ауди
  10. Благодаря ви много колеги най-вече специални благодарности на колегата P_PETKOV за отделеното време на ЛС имам ясна представа за автомобила вече, след доста четене из форума разбрах много и общо взето само добри мнения чувам като мотор така че най-вероятно след оглед ако няма проблеми при един преглед в сервиз ще я взема. Само това с разхода на газ ме съмнява тъй като колеги в форума в теми на Ауди А6 Ц5 казват 13-14 други казват 17-18 при спокойно каране градско, малко странна работа но ще стане ясно Поздрави на всички и да се надяваме скоро и аз да съм в клуба на АУДИ
  11. Здравейте на всички! Както всеки новозапален по Ауди и аз изчетох доста във форума и горе долу се запознах със болките на колата, спрял съм се на Ауди А6 C5 Avant 3.0 бензин. Идната седмица ще ходя да я гледам и евентуално да я купя тъй като не мога да харесам нищо друго за този бюджет което да отговаря на това което предлага точно тази. Ако може да ми дадете някаква информация която би ми била от помощ при огледа на автомобила, най-вече от към мотор, скоростна кутия и разход на гориво дали на газ дали на бензин, защото възнамерявам да поставя газов инжекцион след време. За цени до колкото разбрах от форума 270лв е еко таксата към 220 лв е застраховката около 30 лв са транзитните номера + талоните, за обслужването ходих в един магазин за авточасти където ми правят доста добри отсъпки и цените също не ме стреснаха освен за маслото на скоростната кутия което ми казаха че е 22лв литъра а кутията събирала 9 литра, данъка малко ме стряска също като цена от 360лв за областта в която ще регистрирам колата. Това отваря друга тема тъй като мой познат регистрира Cayenne-a си като товарен с цел да плаща по нисък данък но не знам как. Ако имате идея казвайте че иначе си е цифра Ако има някой колега от Плевен който може да я погледне ще съм му много благодарен да каже някакво мнение да не бия път от Бургас за нищо. Благодаря предварително !!! Това е колата: http://www.cars.bg/c1076345
×
×
  • Create New...