Jump to content

predator83

Members
  • Мнения

    8
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от predator83

  1. predator83

    MMI,displ.,заяжда

    Здравейте колеги , искам да обърна внимание на един проблем при излизането на дисплея на MMI .Малко заяжда и не винаги излиза до край.Специално аз карам А6 4G ,но един приятел си купи А7 и при него е така.Имам усещането ,че иска смазване.Дали това е проблема ? (леко подскача при излизане) даже излиза като грешка ,че има затруднения при отваряне и затваряне. Благодаря за мненията ви!
  2. predator83

    S-tronic,друса

    Здравейте колеги, Ще ви споделя с 2 изречения как се разреши моя проблем.Отидох при Мишо с идеята да ремонтирам мехатроник ,дори ми беше подготвил ремонтен комплект.След кратък тест драив, човекът установи ,че проблемът е в двигателя.Оказа се,че имам за смяна дюзи. Мишо ми намери и провери в e-bay нови дюзи на много изгодна цена.След като ги купих и ги монтирахме колата заспа и всичко стана като ново. Незнам защо за 1 месец в порше Пловдив нищо не установиха,къде им са главите на тия хора? Ааааа да, установиха,че имам за смяна лентов кабел на скорости, смениха ми го и проблемът си остана.Платих си разбира се 1500 лв. за тоя кабел но май са били напразно.Но както и да е ! Очарован съм от този механик Мишо,професионалист , аналитичен и последователен ум. Човекът ми откри проблема,намери ми дюзи,смени ми ги,инсталира ми последните софтове на двигателя и на скоростите и то на цена.............................. близка до бутилка уиски да речем. Мерси Мишо, да си жив и здрав ! Благодаря и на Emilian ,че удари едно рамо.
  3. predator83

    S-tronic,друса

    на спортен режим не се усеща колега, защото държи високи обороти. Иначе ако карам със 80км/ч да речем, на 7-а предавка, на ръчни скорости и подам газ пак си рита и то доста.За проблема ,че е софт може и да си прав защото в движение сваля до 1000 об/м и чак тогава превключва долна предавка.Имам усещането ,че на мнгого ниски обороти работи и като му дам газ незнае какво става.
  4. predator83

    S-tronic,друса

    Звънях на този номер,но някакво момче ми каза ,че Мишо е бил в чужбина и щел да се върнв след месец или два.
  5. predator83

    S-tronic,друса

    Да, ще бъда благодарен за съвети.По скоро имам нужда първо от диагностик да ми каже какъв е проблема. Благодаря предварително
  6. predator83

    S-tronic,друса

    Имах в предвид ,че проверяваха дали от охладителната система няма теч на антифриз в маслото на кутията.А за придрусването при запалване 1-- 2 сек. след запалване двигателя се поклаща един два пъти както си стои на Р без да пипам нищо. Цитиране на предходно мнение!
  7. predator83

    S-tronic,друса

    Предавките ги сменя като масло колега,но по някои път точно както казваш от 2-ра на 1-ва или от 3-та на 2-ра има едно леко чукване (кото необран луфт).И си прав ,че ми смениха маслото след като смениха модулния кабел (може би затова е намаляла вибрацията).Да малко прилича на крива гума вибрацията и по-скоро е надлъжна.В порше ми отпускаха тампоните, направиха анализ на маслото (да няма теч на антифриз в него,но няма).
  8. predator83

    S-tronic,друса

    Здравейте колеги, карам А6 4G 04.2011г. 3.0TDI 245к.с. S-tronic. quattro,колата е на 115 000км. От известно време имам вибрация при плавно подаване на газ,при ниски обороти на по висока предавка 5-а,6-а или 7-а. Вибрацията се засили и закарах колата в Порше пловдив.Там стоя 1 месец и след 25 диагностики и запитвания до Германия ......НИЩО. Взимам си аз колата след изтеклия месец и тъкмо тръгвам и светва грешка ''gearbox malfunction'' и кутията влиза в авариен режим.Веднага се върнах в сервиза и там установиха ,че трябва да се смени модулен кабел на ск.кутия ,поръчаха го и след седмица го смениха.Вибрацията намаля но пак си я има при подаване на плавна газ при ниски обороти 1200 до 1500 на високи предавки.Усещам вибрацията някаде под седалката,едно приритване докато вдигне обороти и при 2000 оборота изчезва.Забелязах и ,че като запаля колата когато е студена в първите 3--4 сек. двигателят леко се поклаща. Може ли проблема да е в двигателя. .Моля за вашата помощ и съвети.
×
×
  • Create New...