Jump to content

Gogony

Members
  • Мнения

    7
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    Audi A3 8P 1.6 FSI

Последни посетители

375 профилни разглеждания

Gogony's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Здравей, отчаяйно търся 6 степенна скоростна кутия за А3 8P 1.6 FSI? Поздрави!
  2. Здравейте, благодаря ви за отговорите и предложенията. Всъщност ми става ясно, че при всички положения ще трябва да се разглобява скоростната кутия, което ми беше основното питане.. Защото в началото имах надежда, че може да е нещо дребно като лагер на скоростния лост, но това май е малко вероятно. Сега я пращам към България за ремонт, като знам повече ще дам фийдбек Поздрави
  3. Здравейте на всички, след като в няколко немски сервиза ми одраха кожата и не намериха проблема, леко отчаян отново се обръщам към вас Става дума за проблем с Ауди A3 8P 1.6 FSI, 140 000 km. Казано съвсем накратко - при едно дълго пъруване (около 600 км) шестата скорост започна да изскача от само себе си и да застава в онова междинно положение, в което се чува много неприятно стърженето на зъбните колелета. Това се повтори един-два пъти (не спрях веднага, защото реших, че несъзнателно може да съм бутнал ръчката в неутрална позиция..) След това смених на 5та - същият проблем. Спрях, погледнах под капака - пуши и мирише лошо. Извиках пътна помощ АDAC, изтеглиха ме до един сервиз и оставих колата там. След 10 дена, доста преговори и със 800 евро по-беден си прибрах колата с нов сменен съединител - това бил единственият проблем, по задвижването и по скоростната кутия дефекти не били установени (важно е да кажа, че не им дадох разрешение да разглобяват скоростната кутия и да търсят директно, защото само за разглобяване и сглобяване ми искаха още 500 евро.. но били правили пробни карания и не видяли проблем след смяната на съединител). Така де, взех колата, закарах я до вкъщи без проблем (100тина км). При следващото каране на магистралата обаче се случва следното: Същият проблем, но този път без да дими и да мирише. 6та скорост воабще не стои на мястото си, чува се и неприятният звук като че скоростта не е вкарана докрай. На 5та предавка лостът помръдва около 1 см винаги, когато подам газ и се връща обратно като отпусна газта. 1ва до 4та при градско каране работят привидно нормално (само 3та запъва леко).. Общо взето е това! Някой да има идеи? Синхронизатори? Нова скоростна кутия? Нова кола?? :Д За всяка идейка ще съм благодарен, защото във всеки сервиз тук ще ми одерат кожата, а очевидно трябва да почна да спестявам.. Благодаря предварително на всички отзовали се !
  4. :Д Аз разсъждавах по същия начин докато в два сервиза подред не ми казаха, че не намират подобна част с този номер.. Разбира се, става дума за немски сервизи в Мюнхен, така че е възможно да не сме говорили на един и същи език :Д Благодаря още веднъж !!
  5. Здравей, много благодаря за информацията (явно тук съм в правилния форум!), сега знам поне какво да търся и как да обясня на хората в магазина, какво ми трябва !! Ще се погрижа! Поздрави!
  6. Здравейте, от няколко дни съм горд собственик на красива А3-ка 8P 1.6 FSI, 2003та година, заради което и исках да се регистрирам тук Колата е в доста запазено състояние, но все пак има няколко детайла за доизпипване, така че предполагам, че ще имам един-два въпроса, особено имайки предвид сравнително бедния ми опит в техническата сфера.. (предварително се извинявам и благодаря ) Та без повече овъртане направо да задам първия от тях: Днес сменях маслото и филтъра и се справих сравнително безпроблемно с тази задача, но когато поставах капака на двигателя обратно, забелязах, че един от маркучите, свързващ капака и двигателя, е скъсан. Надявам се на снимките ясно да се вижда за какво става дума и да има някой, който да може да помогне.. Колко спешна е смяната и до каква степен колата може да се кара в това състояние? Хиляди благодарности предварително! Поздрави
×
×
  • Create New...