Jump to content

Dakota

Members
  • Мнения

    53
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от Dakota

  1. Благодаря, и аз се надявам да не ми се налага да пиша в Ремонти / Сервизи. :rolleyes:

    Иначе колата дотук е без грешка, като изключим описаните козметични забележки, които вече започнах да оправям. Компресорът и възглавниците си работят, има и парктроник, аудио-системата цепи и така. В сряда ще мина през Порше София Изток за цялостна диагностика и смяна на масла и филтри. По думите на оригиналния собственик колата има чип и била 230 к.с., моето усещане също е, че е над 200 коня (а не 178, както е по книжка за тоя двигател). Къде мога да проверя със сигурност, че изпадам в глупашки ситуации като ме питат колко е мощна, а аз вдигам рамене. :lol::)

  2. Вчера имах път към Русе и я разгледах тази, даже я и покарах. Много добър модел като цяло, особено с тоя типтроник си е абсолютен кеф за шофиране.

    Конкретно тази кола, обаче, наистина си има някои забележки:

    - дясна задна врата е за пребоядисване - има няколко драскотини и ожулвания;

    - лайсната на калника също отдясно отзад е счупена, може би трябва да се боядиса и самата броня;

    - отпред откъм шофьорската врата е деформиран металния протектор;

    - шофьорската седалка си е за претапициране, останалото по интериора и салона е ок;

    - единият от предните фарове е сменяван, което ме води на мисълта, че може би колата е удряна и по-сериозно... но може и да не е така;

    - стори ми се, че прекалено бавно пълни въздушните възглавници... за около минута, не знам дали е нормално.

    И това е общо взето, иначе моделът е много сполучлив.

  3. Другото, което на мен ми прави впечатление е, че я дават 190 коня, а това е мотора от фейслифта. Първата генерация на 2.7 ТДИ е 179 коня.

    Тоест, според теб е сменян двигателя впоследствие ли? От коя година е фейслифтът?

    Аз гледам и други A6 allroad, не само тази, така че... всякаква информация изобщо за модела и евентуалните проблеми ще ми бъде много полезна.

  4. Екстра, благодаря.

    Остава питанката дали да платя на "Хоби кар" допълнително за детайлен преглед пред мен или е безпредметно... при положение, че същият сервиз де факто е публикувал и обявата. :rolleyes:/>

  5. Да, за същото става дума. Извадих му досието от Ауди, но няма никаква история. Испанска тояга. <_</>

    Имаш ли повече информация конкретно за тази кола?

  6. Просто чух отнякъде, че смяна на кардан излизала 2 бона и затова питам за всеки случай.

    Това за възглавниците е полезно, макар че едва ли ще имам време да стоя и да чакам дали ще спадне... все пак е добра идея за размисъл.

  7. Колеги, надъхал съм се по този модел - Audi A6 Allroad от 2006 г. Конкретно колата, която ме интересува е 2.7, но принципно ме интересува за този модел какво да гледам преди покупката и как?

    Ще рече - има ли признаци, по които да разбера веднага, че карданът е за смяна, или компресорът и въздушните възглавници? И колко струва подмяната им? Има ли други скъпи консумативи по този модел? Друга полезна информация също би ми дошла добре, разход на гориво и т.н.

    Благодаря предварително. B)

  8. Е това каква връзка има с проблема :lol: На мен ми показва и за двете врати.

    Питам, понеже аз имам подобен проблем, и в моя случай нито пада стъклото, нито показва, че вратата е отворена, т.е. изобщо не стига информацията до компютъра. Ако отключа колата и отворя само тази врата, след малко се самозаключва, защото компютърът не е отчел влизането.

    Ходих в сервиз Мегатрон и оттам ми казаха (и показаха), че е микроключето. И също, че е непоправимо, т.е. трябва да си купя ново... някъде към 300 кинта е, но засега ме мързи и не съм го поръчвал, а и е някаква дреболия общо взето това.

    Иначе зимата понякога като е много студено и се обледят стъклата, пак не слизат при отваряне - влизат в някакъв авариен режим.

    Та кой знае... най-добре Цвети да отиде при някой майстор и той ще ? каже какво и защо.

  9. Дясното стъкло си пада без нищо да съм го правила г/д 9 от 10 както каза и колегата по-горе за неговата кола...но лявото не . :D ... а също и светлината в купето не винаги се включва при отваряне на вратата или при отключване на вратата . Също и нещо друго се появи от два дни - светва ми ЕСП-то ,но като загася колата и я запаля пак спира да свети .... може би има някаква грешка ?!??! :bia:;):D;)

    Добре, като отвориш вратата - на таблото отпред показва ли, че е отворена вратата, или не?

  10. Честито колега! :respekt: Както бях казал по-рано и аз съм се насочил към тях и тези дни ще ги взимам! Беше ми интересно да чуя мнение (като цялостно представяне) от някой, който е карал с тях (като например SpeedyMan) обаче колегите се спотайват нещо! :flehan:

    Поздрави! :f_ck_you:

    Гумите са номер едно, единственият им недостатък е, че ми се струват малко шумни на мокро (в сравнение с летните ми michelin pilot exalto). Но това е бял кахър - от поведението на автомобила, особено на сняг и лед, съм изключително доволен, както съм описал и в тази тема.

    Тъкмо днес размишлявах дали не е време да ги обувам вече. Чета на разни места, че зимни гуми се слагат, когато температурата навън стане под 7 градуса, но какво значат тези 7 градуса - средна, минимална?... Не е много ясно.

  11. Едно допълнение за контито. При мокър асфалт ми се струват доста шумни, а в тестовете на ADAC пише, че са едва ли не най-безшумни. Та, като изключим този дребен недостатък, всичко друго е на 6 засега. :hilezh:

  12. Някой който има Ауди ТТ 1.8Т 225 кс дали се е замервал колко му тежи аудито ? Според този сайт ТТ-то тежи 1390 кила. Мен ми се струва много. Моето тежи 1400, мерих го в Надин.

    Е, разлика от 10 кг. не е съществена. Моето е кабрио, така че би трябвало да е значително по-леко, но трябва да проверя в книжката какво пише.

  13. Аз вчера си взех четири чисто нови ContiWinterContact TS830. :hilezh:

    Доверих се на тестовете на ADAC, които показват, че просто това е гумата на зима 2009:

    http://www1.adac.de/Tests/Reifentests/Wint...cePageID=268552

    Преведено на български: http://www.avtogumi.bg/oscommerce/tests.php/cPath/5

    Колебаех се между тях и Michelin Primacy Alpin PA3, които според ADAC са най-добри на сухо и са най-издръжливи. Но все пак предпочетох първенеца на мокро, сняг и лед. Иначе летните ми гуми са Michelin и съм страшно доволен от тях.

    Та, днес успях да ги тествам по пътя до Алеко и обратно и направо не можах да повярвам какъв контрол над колата върху сняг и лед дават. По непочистения път нагоре нямах никакви проблеми. Даже на няколко пъти пробвах да набивам спирачки и да тръгвам от спряло положение нагоре по сняг - без проблеми, спирачният път също ми се видя учудващо малък. Та, мога горещо да ви препоръчам Continental.

  14. Виж дали има масло :hilezh:

    Доколкото виждам - има масло. Стига да гледам на правилното място де - едно малко чевъртито резервоарче между двигателя и предното стъкло.

    А сигурно ли е, че проблемът е в помпата, а не в подмяна на маслото примерно?

  15. Колеги, от около месец усещам, че звукът, който се чува при завъртане на волана се увеличава. Като въртя на място и съвсем леко оборотите падат. Като дрифтя в някой завой пък, пак се чува този специфичен шум, който ми се струва, че не е съвсем нормален. По таблото нищо не свети за момента, а и воланът се върти нормално - не е станал по-тежък. На какво може да се дължи това - старо масло, заминала хидравлична помпа? И не би ли трябвало да ми светне някоя лампичка?

  16. Зависи с кой двигател си, но ако вземеш стандартния 1.8T, по него няма нищо особено - същият двигател го слагат и на A4 и на A3, доколкото знам.

    За всичко останало - каско. :flipoff:

  17. имаше :hilezh: <--- след коментара

    базикам се не съм карал с Pilot Exalto нямам идея ма цената ще му допадне

    Преди една седмица си взех четири нови Michelin Pilot Exalto PE2 (скоростен индекс V) и съм страшно доволен. Направо сякаш карам друга кола... то си е вярно, че предишните Continental-ки не ставаха за нищо вече, но все пак. Дори на мокър асфалт ESP-то не се включва при пълна газ... зависи де, но е много, много по-добре от преди. :flipoff:

    Иначе колебанието ми беше точно между тези и Toyo, понеже ми ги хвалеха Toyo-то като много добри за българския асфалт, но в крайна сметка (след доста четене напред-назад) избрах Michelin. Пише, че са произведени в Германия.

  18. Пак добре, че са си направили труда с отпечатъците.

    При мен нямаше такова нещо, въпреки че им обясних 100 пъти, че колата е минала през автомивка и със сигурност ще има отпечатъци.

    Полицията трябва да се прекръсти на Регистър... единственото, което правят е да регистрират престъпленията. :stupid:

  19. Е в такъв случай възможно ли е TT Cabrio 2002 г. да върви 6000 евро (в чужбина), защото наскоро ми казаха и мн се учудих :flehan: ... ?

    Абсурд! :flehan:

    Първо, че кабриолетите са с няколко хиляди по-скъпи от купетата и второ, няма как за тези пари да намериш нещо читаво. Моето TT миналото лято беше с обявена цена в mobile.de 15500 евро - вярно не беше най-евтиното, но цените почваха от около 13000 нагоре, а предполагам и ти няма да се хвърляш на най-евтиното, а ще гледаш и какво взимаш все пак. :)

×
×
  • Create New...