Jump to content

batsali

Members
  • Мнения

    17
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    A3 8L 1.9TDI ASZ

Персонална информация

  • Пол
    Male

batsali's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Гледам, че е на кофти място, ама все пак да питам.
  2. Окачване, спирачки, haldex, моторчета за прозорци, разни такива неща... Скоростните кутии няма начин да не са различни.
  3. Като изключим двигателя, частите на бензиновото quattro и на дизеловото взаимозаменяеми ли са?
  4. Може и мотопед, а? Тъкмо имам категория За тва ше кажете сигурно, че пак много пари, не е наистина частно лице и са му подозрително малко километрите, ама все пак.. http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11439569447202742&slink=agqpj8 Ако се окаже на реални км (на тия коли какъв е начина да се разбере?) тая цена как е, ако и описанието е вярно?
  5. Значи май най-добре да си намеря стегнат дизел и да не се занимавам с глупости.
  6. 1.9TDI и халдекс не е ли даже по-смислен вариант? На дизела все пак му е по-голям въртящият момент. Поне на 130к де.
  7. audirs9, по-спокойно де. Както виждаш по заглавието се бях насочил доста конкретно. За пръв път ще купувам кола, затова питам. Ако ми бяха кристално ясни нещата, сега щях да си карам новата придобивка, а не да кисна пред компа. Той мерака е голям, ама на практика нещата са други, всички знаем.
  8. Аз гледам 150те коня. Знам го данъка колко е. То че не съм наясно, не съм. Да се хвърлям тогава на 1.9TDI 110 или 130к?
  9. Без настъпване с халдекс извъградско колко да харчи? Иначе тва съм намерил като обява, сега търся, затова съм пуснал и темата. В Стара Загора по автокъщите в събота като обикалях нямаше такива, само една 1.8T видях май, ама вътре беше бая изтъркана. Масово 1.9TDI, но нали уж рисково стар дизел. Имаше някои затворени, ще ходя да проверя е в тях днес или утре. За каква цена да се оглеждам горе долу? Екстри, цвят и външен вид не ме интересуват чак толкова. Да има климатик и аудио ми е напълно достатъчно. Ето има още едно. http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11430716913503213&slink=agonzs
  10. Цецо, като го цъкнеш тва ключе и разхода ли става на преднячка? Предполагам.
  11. Абе не знам. Много противоречиви мнения чета. Според вас какъв е шанса на 15 годишна кола да се е скапал по лош начин халдекса и да не се оправи с ново масло и филтър или нещо друго дребно? Притеснението ми идва и от по-високия разход. С тва 1.8T съм без това на ръба на поносимия за мене харч, да не си го вкарам голям ме е страх - хем да се окаже скапано задното и да го влача мъртво из родината, хем ако работи да ме е яд, че го има. Принципно ми се иска да го има, ама де да знам. По принцип нормалното за мене каране е смяна на скорости под 2500 оборота, да се набирам мазно и славно. Като ми кефне си прави мини драг състезания по светофари или самичък за кеф като се качвам на магистрали, празен е пътя и такива неща. Ето на това се точа http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11440523940876256&slink=afl2bc Само дето не съм в София и нямам познати разбирачи да го погледнат.
  12. Момчета, да ви кажа отказвам се от Haldex-а. Четох, мислих... За какво да пускам тото с допълнителна механика и електроника, като парите дето може да ми глътне скрит проблем там може да ги използвам по-пълноценно по други места. Остава само да извадя късмет с тва 1.8T. Понеже за пръв път ще купувам кола, я кажете на тва 8L с тоя двигател какво по-специално да погледна. Какви тестове мога да направя? Как трябва да звучи турбината? Джамбазите навиват ли се да се карат колите в сервиз преди покупка? Да не останете с погрешно впечатление - не съм взел книжка вчера. От 6 години карам коли на роднини, но не съм се занимавал с обслужването. Технически грамотен съм, просто нямам опит.
  13. Затова питах пак. Ясно ми е кога пуска тяга към задния мост и че 99% е предно. Ясно ми е, че системата винаги работи и не може да се изключва. Ясно ми е, че една кола като се настъпва харчи повече. Чуденето ми е най-вече дали тоя Халдекс вдига разхода при нормално каране. Някои се изстрелват на всяко зелено, което си е простотия. Не говорим за редовно такова каране.
  14. Обяви за A3 съм виждал предимно 150. Засега повече коне не ми трябват.
  15. НЕРВАКА, да разбирам, че това са стойности за не-куатро? Каква газова уредба би препоръчал? Обмислям вариант да карам на газ ежедневно и на бензин за кеф. Сигурно има разлика в поведението дори с качествена газификация, не знам. Само да добавя, че съм се ориентирал към 150 коня, не 180. По тази причина и S3 не ме устройва.
×
×
  • Create New...