Jump to content

Gori_maslo

Members
  • Мнения

    3
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    Audi B5 1.6

Персонална информация

  • Локация
    Sofia

Gori_maslo's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Здравейте, колеги. Извинявам се че пиша чак сега но няма особено развитие по моят въпрос. Чакам още малко да покаже на дисплея, че е време за смяна на масло и мисля да послушам колегата с масло Кастрол Магнатек 0w-40 (изглежда ми доста кардинално може и да проработи.) Защото малко се притеснявам да дам една торба пари за старото ауде за ремонт и накрая да се окаже че моето стопанисване просто не е било правилно.... . Ще прочета малко за датчика за масло, иначе колата не ми е направило впечатление да пуши когато я настъпя. Единствено когато я форсирам по светофарите на място, но това може да е от газовата.... . Тъжното е, че иначе автомобила е доста запазен за годините си 19 продадоха ми го за кола на 89 000 (хо хо хо) и само това масло ме ядосва. Благодаря за полезните съвети когато успея да се преборя с проблема със сигурност ще спомена в темата за информация на бъдещите собственици с подобни проблеми.
  2. Мерси колега. Не знаех, че има 2 вида сегменти. При смяна могат ли да се сменят само едните или се сменя всичко комплект?
  3. Здравейте колеги, Собственик съм на въпросното ауди. Карам го от 4 години. След като го купих и смених маслото нямаше проблеми до втората смяна на масло. Започна да харчни много. От смяна до смяна доливам по над 4 литра. Смених гумички на клапани, проблема е същия. Свещите не са омаслени, компресията на цилиндрите е добра и еднаква на всичките (забравих колко точно беше но ми казаха, че е добра). Колата няма течове и все пак гори много масло. Навсякъде казват "сегмени", но след като има добра компресия в цилиндрите нещо ме навежда на мисълта, че не е там проблема, (или може би искам да пробвам всичко преди да се бръкна за ремонт който струва 1/2 ауди....). Автомобила е с газова уредба, в момента се кара с 10W40 наливно. Четох, че като спирам на моторна спирачка е възможно да вдига разхода на масло, но и за това не съм сигурен . Опитах се да намеря какво масло трябва да купя и там историята става различна. На едни места казват 10w40 полу-синтетика......5W40..... 5w30 пълна синтетика или "сипвай на стария двигател минерално и е най-добре". Сипах и Универсален модификатор 2 (правел чудеса) .... но ефект нямаше. Ще се радвам ако някой може да сподели малко повече информация и съвети с какво масло да карам колата, има ли значение стилът на каране (не съм състезател), или някакво предположение от какво може да го гори. След около 1000 километра ми предстои смяна на масло и искам да пробвам с по-качествено, ако проблема не се оправи сигурно отивам на ремонт на двигателя. Много ще се радвам да получа малко повече мнения от собственици на Ауди преди да се хвърля в скъпи ремонти.
×
×
  • Create New...