Jump to content

Смяна на клеморед - спешно ми трябва майстор


Recommended Posts

Колеги, препоръчайте ми човек, който да ми смени клемореда на място и да е съгласен за не повече от 25лв. - колата ми е близо до НДК и ако познавате майстор някъде там или който да може да дойде в рамките на деня, моля ви пишете тук или на ЛС. Клеморед си имам нов, трябва просто да се сложи. Ако пък някой се е сблъсквал с такова нещо - да сподели опит лесно ли се сменя и мога ли да се захвана сам...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега вчера си смених моя, но е на 80-ка. Ако искаш пробвай да махнешш арматурното табло и погледни към клемореда има може да има две болчета, които го даржат, отвий ги и извади клемореда (като контактният ключ да не е в гнездото). Махаш старият, слагаш новият, повтаряш процедурата по братният ред и палиш, И ако е станало ще черпиш :zustimm: Надявам се да съм ти помогнал. Успех

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Арматурното табло? Какво имаш предивид - цялото табло отпред ли или декоративните пластмаси дето са между волана и таблото? Аз гледах на други коли снимки и гледам се маха първо воланът, после тия въпросните декоративни пластмаси дето закриват мястото между него и таблото и после се откачат куп глупости и чак тогава се маха клеморедът с все патрона като ключът е вътре. За А3 специално не намерих, намерих за VW и Сеат някакъв уж аналогични. Малко по-подробно ще можеш ли да обясниш кое как се сваля, поне при теб?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всичко, колега. При мен е следното. Махаш волана (камък 21), след това с кръстата отверка махаш пластмасите между волана и таблото (дупките за болчетата са отдолу под пластмасите). Развиваш ги и с леко дърпане нагоре махаш горната част на пластмасовите декорации. Пред теб ще се покажат две болчета, точно в средата на таблото (развиваш ги). Леко махаш таблото и разкачаш клемите отзад като запомняш коя от къде е. Пред теб се показва голяма дупка (леглото на таблото). Поглеждаш вътре вдясно и трябва да видиш буксата на клемореда, махаш я и се показва клемореда. Той е захванат с две малки болчета развиваш ги и трябва да се извади лестно. И така не е много трудно. Успех.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, точно така беше както го описваш, но нямах нужните инструменти и дойде майстор до нас. Свършихме работата поне - сега ключът влиза много "мазно" и се върти доста по-леко. Старият изглежда почти перфектно, само се е поотчупила шийката на гнездото най-отгоре - явно нещо се е спекло. Мерси много за помощта, колега - сменихме го лесно и безпроблемно :bia:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...