Jump to content

ABK Придърпва от време на време


mitaka_f1

Recommended Posts

От време на време колата придърпва когато газта е подадена леко (при поддържане на постоянна скорост - примерно 80 на 5-та).

Прекъсването е на равномерни интервали, все едно идва от нещо което се върти и в началото си мислех че може да е нещо в предаването, но после забелязах, че когато прекъсва празния ход играе между 800 и 900 оборота и има едно леко тресене на мотора.

Това нещо го направи няколко пъти Август месец, но тогава придърпването беше съвсем леко и след като смених горивния филтър в началото на септември до преди няколко дни нямах проблеми (но не съм и карал много - има няма 1000км градско на много къси разстояния).

По Коледа пътувах извънградско - на отиване 250км без проблеми, на връщане доста придърпваше но не през цялото време.

Заредих до горе, врътнах 15км (без прекъсване) и в гаража.

На другата сутрин тръгвам обратно за София - първите 50км беше доста зле, спрях за кафе, загасих колата, след 5мин потеглям - никакви проблеми в следващите 50-100кмл

Следва нова спирка за малко и отново имаше леко прекъсване (пак само в ниски обороти при съвсем леко и равномерно подаване на газ).

Идвам си в София - след първото нощуване тук направих 20-25км без никакви проблеми.

На по следващия ден - зареждане и 15км без проблеми, след 2-3 часа потеглям да се върна и пак почна да придърпва докато колата беше между 50 и 70 градуса, когато стигна 90 всичко се оправи.

Проблема обикновено го има само на някакви средни температурни режими и не знам дали е случайност, но и двата пъти се получи след като заредих от почти празен резервоар до почти пълен. След двете зареждания беше ок от потеглянето до първо гасене и при второто пътуване почва да придърпва.

Дайте идеи какво може да е :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз имах такъв проблем,и накрая както си карах и угасна,замина ми комутатора,смених го сд нов и от тогава нямам повече този проблем с прекъсването

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...