Jump to content

Неработеща пищялка, препукващ говорител - Ауди А4


Vlad00n

Recommended Posts

Здравейте.

Имам проблем с говорителя и пищялката. Говорителя не винаги, но се случва да препуква, а самата пищялка над него, почти не се чува, трябва да си сложа ухото до нея. Днес реших да сваля кората на вратата и да видя за някакви видими повреди. Чух няколко мнения, че говорителя ми е с напукана/скъсана мембрана или страничната гума която дава възможност мембраната да вибрира била скъсана. Но свалих говорителя и нищо от това не му се е случило, напълно здрав си е. Свързах го при свалена кора, пуснах музика, свири си, мърдах кабелите за да видя дали няма да прекъсне или пропука, мърдах и тези кабели който отиват в гуменото уплътнение към купето, но пак говорителя си работеше без проблем. След това свързах и пищялката, но тя не работи, както споменах, трябва да си доближа ухото до нея за да чуя нещо и то е съвсем слабо. Качил съм снимка на която се вижда кабела от говорителя към пищялката, на него има един елемнт който е увит в уплътнение. Питам: възможно ли е проблема да се крие в този елемент ? Ако не, остава да имам прекъснат кабел някъде, който аз не открих с мърдането им, или изобщо не съм на прав път. Ще съм Ви много благодарен ако ме ориентирате как да постъпя за да си реша проблема !

40e15b946686d1c4.jpg

Редактирано от Vlad00n
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това ми прилича на електролитен кондензатор. Срежи внимателно изолацията и направи пак една снимка на това което е отдолу. Ако се окаже че е електролитен кондензатор го смени като спазваш поляритета му.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Можеш да прозвъниш и кабелите ако имаш уред. И пищялката също може да прозвъниш. А ако нямаш уред може да я тестваш с една батерийка от 1.5V дали ще се чуе пукане.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...