Jump to content

загуба на масло и хидравлична течност


kojota

Recommended Posts

Значи преди около месец пътувах за банска и започна да вие хидравличната помпа , отворих казанчето и изненадаа - беше почти празно. В банско купих някаква хидравлична течност каквато намерих и долях - виенето спря. След консултация по телефона с колегата BUZZI ми каза да си взема хубава течност и да се смени. Взех от шкода хидравлична течност заврях се в канала на баща ми източих старата , затегнах скобите по мъркучите дето видях ( от помпата към казанчето ) и налях новата течност. След няколко дни обаче пак беше намаляла течноста - беше почти на минимума. Огледах пак скобите не видях някакво прясно масло по тях - притегнах още малко скобата долу , която е до помпата. Докато бях под колата огледах помпата ( или поне това което си мисля че е тя) нямаше омасляване по нея. Питането ми е къде мога да търся евентуални пробойни в системата ?

Второто питане , като нях под колата забелязах че картера е яко омазан с масло и се беше стичало покрай болтовете сякаш които стягат долната му част към двигателя . Преди около 3000 км ( 3 месеца ) правих шлайф на главата на двигателя със смяна на масло и филтри и ремъци . Като видях че картера е олят с масълце хванах малката тресчотка да проверя болтовете и о изненада без особена сила направих по четвърт оборот на всички до които имах достъп ?!

Видях също че големия болт( от който си мисля че се точи мослото ) , който е отстрани на картера е леко позгладен - но течове покарай него нямаше .

Въпросите ми са :

1 Майсторите като сменят маслото не проверяват ли дали е добре стегнат картера - али бали - или точат наливат и айде беги ?!

2 Донякои от болтовете на картера нямах достъп - пречеха ми едни метални щанги или нещо такова - какви са те и как да си осигуря достъп за да притегна всички болтове

3 От този големия болт ли се източва маслото - и продава ли се като резервна част самия болт за да го сменя като източвам маслото ?!

4 защо подяволите трябва да се превръщаме в майстори на всичко за да будат колит ни що - годе в изправност ?!

Благодаря ви за търпението че прочетохте това , благодаря и на тези , които ще ми помогнат да репа тези въпроси !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...