Jump to content

Няколко проблема с Ауди А4 1.6

nevipa

Recommended Posts

Здравейте колеги,

От скоро съм собственик на Ауди А4 1.6.

Колата е 1996 година и е с автоматична скоростна кутия.

Ще съм ви много признателен ако ми помогнете с проблемите появили се в последствие.

Когато колата е студена и вкарам директна, неможе да потегли ( Тресе, форсира се ) А при задна няма проблем.

Тъй като не разбирам от автоматици се посъветвах с познати и те ме посъветваха да сменя маслото.

Сменихме го + филтър..... но само 2.5литра изтекоха след като свалихме картера на кутията ( А ги дават 5,5литра )

Проблема не се оправи... :wall:

Плафона на тавана не работи при отворена врата....

Търсих, четох и достигнах до извода, че проблема може да е от онази малка черна кутийка в багажника ( Помпата за вакумите )

Отварям отзад и какво да видя... буксите изключени а на + и - на моторчето вързано централно от китайските за по 20лв.

Включих буксите и едно от релетата започна да цъка, всичките мигачи светят, абе страшна работа ( И така и ги изключих )

Оказа се, че май това отзад било и аларма... :nixweiss:

Имам един от сините кабели за диагностика + вагкома... правих диагностика но нищо не ми излезе като изключим оптегача на шофьорският колан...

Ползвах търсачката но не открих решение... Благодаря предварително :top:

Поздрави.

И аз имах проблем с плафона при мен се оказа една букса която свързва модула на централното с плафона намира се във предния ляв калник. Смених и всичко се оправи.И при мен плафона не светеше при отворена врата.Само че моето ауди е 2000г.фейса незнам дали имат разлика.