Jump to content

Ауди А3 8P 2004г. проблем с копчето за заключване на шофьорската врата


gtito

Recommended Posts

Здравейте колеги, наскоро се сдобих със това зверче A3 8P но имам лек проблем с копчето на шофьорската врата за заключване и отключване, не работи, като съм на габарити би трябвало да свети но не, само като го натисна и светва и в момента в който го пусна и огасва и не изпълнява командата, смених го с друго пак така, предполагам че е нещо от кодирането с VCDS , но незнам в кой бит и какво да направя, като я купих не отваряше бегажника (нямам дистанционно с тази опция - само стандартен ключ) и се оказа че на модула комфорт кодировката му беше зададено че има копче в купето за да отвори багажника, махнах отметката и се оправи, та подобен ми е въпроса и с това копченце за заключване и отключване на шофьорската врата - дали не е проблема в кодировката, някакви идей???

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ти успя и мен да объркаш. Последно как стоят нещата? Имай предвид, че за да си решиш проблема, тези неща не са от без значение. Ето ааз как съм проследил нещата при теб. Ако бъркам, поправи ме.

Дръжката за отваряне на багажника ти бе активна само когато си на контакт. Махна отметката за отваряне на багажника от бутон на шофьорската врата (US стандарт), но това с нищо не промени нещата. След това установихме, че бутона и моторчето на багажника са ти изрязани от инсталацията на модул комфорта и са ти вързани към инсталацията на задната чистачка (която работи само на контакт). Чак след възстановяването на оригиналната ел. инсталация, бравата на багажника работи нормално (не заради VCDS).

Другото което е важно е. Не че колата ти е произведена без фабричен ключ с дистанционо, а някой го е махнал и си е направил труда да отиде до ключар да направи обикновен ключ.

Копчето за отключване и заключване на шофьорската врата също не работи.....

Станаха твърде много хардуерните намеси по колата ти, за да търсиш софтуерни решения.

Аз залагам на някоя хардуерна магария и там. Много страни преработки имаш по колата. Все в отваряне/затваряне, отключване/заключване!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моите препоръки са да свалиш кората на вратата и да огледаш хубаво. Мога да ти дам цветовете на кабелите и кой за какво е, както направих и за багажника. Ти ги проследи и виж къде е правена магарията.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Магарията с багажника е правена, заради отметката във кодирането, явно предишния собственик е действал кардинално а не се е запознал с тези коли и щом не е искало да отваря багажника е намерил начин ГРУБО , да нямам дистсанционно , дали е загубено или има друга причина не мога да кажа но малко по малко си я правя и вече чакам ключе 8P0 837 220D, а за копчето на шофьорската врата както знаеш не мога да чакам и вчера разглабях вратата всичко ми се стори наред проследявах кабелите до буксата на вратата всичко е наред , но не пречи да ми постнеш цветовете на кабелите да се разгледам пак, причината която си мисля че е нещо в кодировката на ключето чрез VCDS е защото светва като го натисна и като го пусна изгасва, логиката ми е че има сигнал до него или ток но нещо модула го спира да си върши работата

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не предполагах, че си се свързал лично със стария собственик....
Спри да си измисляш оправдания. Отметката във VCDS бе за допълнителен, вътрешен бутон. Тя не оказва влияние над механизма за отваряне, освен да можеш да поддадеш командата и от вътре. В момента, кодингът на модул комфорта ти е 1:1 с моя. Но на мен всичко ми работи.
Стига търси оправдания с предишния собственик, ами запретвай ръкави.
Пак ти казвам, за да изхвърли двете дистанционни и да нареже обикновен ключ, за да пренареди инсталацията в багажника (работеща, както сам установи) и да прекъсне бутона за заключване/отключване......
Тази кола е с история. Провери я в Порше.

И да те върна на темата с бутона. Ако е физически включен към модул Driver Door, то тогава при габарит щеше да светва подсветката му. Терминал 58s не се деактивира софтуерно.9

Редактирано от bsdnikolov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съгласен съм, само упъти ме към кое да се насоча да проверя кабелите отново от копчето до буксата на вратата? , да пръскам багажника за да видя как е комфорт модула ми ? друго да проверя ли ? някой бушон или реле да го командва се съмнявам?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В момента съм се заел с домашните задължения. По-натам ще ти извадя wiring диаграмата и по нея ще проследиш бутона.

Тук нямаш релета и тем подобни. Модул комфорта се управлява на цифрови сигнали. С натискането на бутона, поддаваш логическа нула към Driver Door. Поне така беше по спомени. След като извадя ел. схемата, ще говоря със сигурност.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проверих днес след като ми прати схемата, нищо не е барано или не си личи да има следи, единствено си личи че е сваляна буксата на управлението на вратата(тази с лилавото захващане) мн му се чудих и маех всичко си е наред и направих някой снимки надали ще са полезни но все пак имам надеждата че може да ни насочат към нещо, има снимки и на модула за централното (не се стръпях и отворих кората където е модула и там всичко беше наред)  незнам какво е вече :unsure::wall:

 

http://www.snimka.bg/automobiles/kabelaci.862550

Редактирано от gtito
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз лично, вече виждам два варианта:

1. Отиваш при добър (наистина) жичкаджия, който познава Audi-тата в Нова Загора или наоколо.

2. Сваляш си ELSA  и започваш да четеш схемите. В аватара си си написал IT технологий, за това не смятам че ще имаш проблем с ELSA-та.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 years later...

Добъ вечер искам да ви задам един въпрос много ще съм благодарен ако някой помогне днес отидох да си отключвам колата но неуспях от дистанционното реших че е от батерията но сщед това отриих че не ми работят и стъклата нито се смъкват нито дигат става въпрос за ауди а3 2004г 2втати блафодря предварително 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...