Jump to content

Шум под таблото


krasss73

Recommended Posts

Здравейте колеги.Колата я имам от август месец, т.е не съм я карал при студено време.Не бях я карал седмица и половина до днес.Реших да я запаля и покарам малко колкото да се позареди акумулатора.Тръгнах и направи ми впечатление, че когато се поразтресе малко от дупките по улицата от таблото над климатроника и над касетофона от горе се чуваше странен шум,  все едно вътре има нещо откачено, така тракаше.Това не ми е го правила когато е топло  времето, а само сега през по студеното време за първи път.И най-странното е, че като минах 2-3 км и колата загря нормално, а шума напълно изчезна.Покарах 20-тина километра и нищо шума го нямаше.Дали е нещо сериозно, ако някой знае моля да сподели.

 

Пожелавам весели празници и безаварийно шофиране!!!

Редактирано от krasss73
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен понякога започва да трака моторчето на парното когато е студено. Но след 2 3 мин се оправя или като променя оборите му.

Но моторчето е зад жабката.

Редактирано от kenwood2
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хм, сега като каза, че е зад жабката...май и от там се чуваше.Не можах да го определя точно от къде е дали зад жабката или там където писах, имаше трафик а бях сам в колата а и след 2-3 км. спря.Но се чуваше и при пуснат и при спрян климатик.Ако утре се чува, ще го фиксирам точно от къде е.При теб чува ли се при спрян климатик,а се чува както казах по горе когато мина през неравност по улицата

Редактирано от krasss73
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако пак го чуеш натисни офф бутона (или промени скороста на вентилатора с +) на панела за климатроника ако спре е от моторчето. Иначе има още едно място от където може да е но да се молим да не е от там :Д ,че се сваля цялото табло за да се оправи :Д

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чува се и при спрян климатик.А това другото от какво е и дали ако не го оправя е фатално?Защото не ми пречи да се чува докато загрее за 10-15 мин. и то само при студено време, не е болка за умиране стига да не е нещо сериозно разбира се

Редактирано от krasss73
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, от офф бутона.Но моето се чува все едно вътре е откачено нещо, тракане и то само когато има неравност на пътя

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е това, чува се доста по силно.Като, че ли е нещо откачено и се бие в таблото от вътре.Но ме озадачава, че когато е малко по топло времето или колата е загряла, няма и помен от това

Редактирано от krasss73
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи а2 имат няколко слаби места ,от който може да се получи това тракане (особено при неравности на пътя).

 

1.Първо незнам дали си запознат с проблема с биалетките с и стабилизиращата щанга. При повреда в една от тези части (износване) се получават ужасни тракащи звуци вътре в купето. Ремонта е 2нови биалетки и 2нови тампона на щангата. Излиза под 100лв и в секи "сервиз читав" могат да ти ги проверят дали са наред. След като смених моите не можах да си позная колата.

 

2.Втория проблем е малко странен според мен ,но в един друг форум много хора казват ,че помага.

Става въпрос за пластмасите в който се захваща предния капак. С времето пластмасата остарява и се появи луфт ,които луфт кара предния капак "да трака".

Лично моите преди да ги подменя с нови ги бях фиксиране с топъл силикон и гума за да може да се уплътня капака и да няма никакви луфтове.

Ето ти снимка на часта която се разтраква .Проверява се лесно с поставен преден капак. След като го хванеш в края при предното стъкло и го разместиш нагоре на долу не трябва да има луфтове.

 

3.Трета част от която може да трака е тази в която ти споменах ,че се премахва предното табло в повечето случай.

Значи има някаква  планка (шина) ,която свързва табло с един болт ,който се намира при моторчето на чистачката. Болта е достъпен от двигателния отсек. След стягане (притягане) на болта ,ако проблема остане се счита ,че заварката (или самата планка) ,която държи планката за таблото се е скъсала и просто платката вибрира и издава този шум. 

Ето ти и няколко снимки с който можеш да притегнеш болта. И да ти стане по ясно за какво става въпрос.

Това е часта която прикрепя капака от точка 2.

А тези снимки показват местонахождението на болта и планката.

1

2

3

4

Mоят съвет е направи първо един клип. Провери капака и болта от точка 3. Ако не помогне можеш да погледнеш биалетките и стабилизиращата щанга. И ако пак не изчезне проблема остава въпросната планка под таблото.

 

Но първо направи клип !

Редактирано от kenwood2
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ти много за изчерпателния отговор и за труда който си си направил.Утре имам път до Русе, ще видя като я запаля пак дали ще трака така и точно от къде се чува, дали над климатроника и касетофона или по в дясно.Но ако е планката си мисля, защо като загрее колата спира тракането?Пластмасите които държат предния капак не са, сигурен съм 100%.А пък  се чува точно там където съм го описал, вътре в самото купе под таблото.А и понеже не съм ама никак на "ти" с колите, след празниците ще я закарам някой да я види.Но пък докато я закарам, тя ще загрее и шума ще изчезне :) Благодаря ти още веднъж и ти пожелавам щастлива нова година :)

Редактирано от krasss73
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако някой има същия проблем, ще споделя какво ми казаха.Това тропане се получавало от амортисьора, понеже като е студено маслото в него докато се поразбиело трака.Имам познат със същия проблем, от амортицзьора е.А на мен ми се струваше, че тропа под таблото :(

Редактирано от krasss73
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...