Jump to content

PoMaHTuKyC

Recommended Posts

И така колеги. Имам мега големия проблем :)

Сложих си RNS-C ( За тези, които не знаят - това е навигацията с малкия и регулируем дисплей и няма CANBUS, RNS-D e същата, но за дисплея на таблото иска TMC( тмц ) модул, през който да минава CANBUS -а). Имам автомат, мултиволан и управлението ( двойното реле под таблото, J487 се води в ELSA по схемите и part N 4B0907487J с номер 619)

Проблема е следния... таблото ми е стария модел с аналоговия часовник и съответно без CANBUS. Навигацията също е без CANBUS. Проблем между двете няма - изписва си на дисплея всичко... ОБАЧЕ !!!! Мулти волана не иска да работи !!!

Естествено, вързал съм всичко както и където трябва и след 3 часа търсене в Google стигнах до извода, че ми трябва стария модел реле, с вероятен номер 4B0907487H (618)

Главния въпрос е... Някой може ли да ми потвърди/погледне на личния си автомобил, номерчето на това реле И въобще съществува ли такъв вариант реле, което да комуникира по трите кабела, а не по CANBUS И да има типтроник. Някой по запознат с тези реленца/модули ми трябва. Знам, че съществува реле от стария модел (по три кабела) но не съм сигурен, че включва и типтроник, а волана ми има типтроник. Нямам достатъчно писти по лентовия кабел за да пусна типтроника отделно.

ПС. Отделно имам и друг проблем с реленцето. Явно иска да има връзка с друг CANBUS модул за да се събужда, инъче седи заспало и не се активира, което съответно води до липса на връзка с VCDS-a. Навътре по платката намерих стабилизатора за 5 волта и когато подавам успявам да се свържа, но след секунди ми разпада връзката (явно си чака ресет от процесора, който пък явно иска връзка по CAN с някой друг за да се събуди... |True or False| ?

Edited by PoMaHTuKyC

• 2 weeks later...

И така ... по последни данни ми трябва реленцето с буква G  (4B0907487G). Ако някой има такова, моля нека да се свърже с мен на Лично С. Благодаря предварително!

• 3 years later...

Имам същия проблем дайте решение на проблема! Колата ми е преди фейса а сложих този волан и не иска да работи! 

Screenshot_20190424_203521_com.facebook.katana.jpg