Jump to content

Vag Tacho или Vag Commander ?


Recommended Posts

Колеги моля за съвет става въпрос за А4 Б5 AFN 97.Преди време си смених старото табло VDO със друго втора ръка UK-NSI със показатели на волтажа и темп. на масло та ми трябва програма със която да прехвърлям старите километри на новото табло и отделно има ли начин без да отварям километража да си коригирам показанията на скоростомера на волтметъра и на нивомера за гориво.

Всяка информация ще ми е от полза :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Привет, колега! Миналата година човърках на моята A6 C5 AFN UK-NSI таблото с VAG-Tacho и с VAG Commander за да прочета PIN кода, но не успях и се наложи да отпоявам един чип, и да го чета с програматор. По спомени същото важи и за километрите.

Ще поровя да видя какво точно се прави и кои са чиповете.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако наистина се наложи отпояване за такава процедура по-хубаво да залепя нова лепенка за смяна на ангренажа и на масло със сметнати километри от новото табло  :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Порових за инфо и почти навсякъде се говори за отпояване и дъмп. За съжаление не открих и къде точно в дъмпа са километрите и как точно се изчисляват стойностите - има разни калкулатори (15-100usd), но пак трябва отпояване. Намерих някаква скъпа джажа (1700лв.), която може би се справя с UK-NSI или някой сервиз.

На пръв поглед, тези табла са голяма пръчка за човъркане, но за разлика от vdo таблата, може би са по-сигурни - ако нямаш PIN-a, не можеш да обучиш ключ за палене с евтините и достъпни средства (VAG Tacho/VAG Commander) просто ей така, както е при vdo.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По принцип имам 4 ключа и отделно имобилайзера ми не е в таблото но щом е така със километрите по-добре да не си взимам напразно тахо или командер 

Благодаря  :flehan:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...